ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 05 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αντινομάρχες, Αποσελέμης, Αθερινόλακκος και Μίλατος Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αποσελέμης, Λαγκάδα
Λάσιον Κοινόν , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2005

"Λάσιον Κοινόν"
Κίνηση πολιτών Λασιθίου

Ανακοίνωση για θέματα της επικαιρότητας

Με βάση τα θέματα της επικαιρότητας, η κίνηση πολιτών Λασιθίου «Λάσιον Λοινόν» έχει να τονίσει τα παρακάτω:

Αντινομάρχες
1. Ασφαλώς το κλίμα συναίνεσης στην εκλογή του προεδρείου του Ν.Σ. και των Νομαρχιακών Επιτροπών είναι ένα καλό βήμα για τη λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο νομό μας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι πριν από δύο χρόνια (όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση και η πλειοψηφία του Ν.Σ. διέπονταν από την αλαζονική μέθη της κυβερνητικής εξουσίας) η αντίστοιχη πρόταση της παράταξης μας για συνεναιτική εκλογή προεδρείου στο Ν.Σ. είχε απορριφθεί και είχε αποδοκιμαστεί από τον κ. Στρατάκη και την παράταξη του.

Το θετικό είναι ότι σήμερα, έστω και μετά από δύο χρόνια, ο νομάρχης και η παράταξη του αντελήφθησαν το σφάλμα τους και προσπάθησαν να το διορθώσουν. Όμως η προσπάθεια για συναίνεση, απ΄ ότι φαίνεται έμεινε στη μέση, αφού ο κ. Στρατάκης δεν όρισε κανένα αντινομάρχη από την αντιπολίτευση (θα μπορούσε έστω τον κ. Φουλεδάκη με τον οποίο συγγενεύουν περισσότερο ιδεολογικά), αλλά και επέμεινε στον επαναδιορισμό ως αντινομάρχη του Γ. Βάρδα, ο οποίος ως γνωστό έχει πρωταγωνιστήσει σε πολιτική δίωξη εναντίον συναδέλφου του και έχει αποδοκιμαστεί τόσο από την ΟΛΜΕ όσο και από την ΕΛΜΕ Λασιθίου.

Φράγμα Αποσελέμη
2. Η παράταξη μας από το 2002 μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα του φράγματος Αποσελέμη και τις ενδεχόμενες αρνητικές του επιπτώσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου και σε άλλες περιοχές του νομού μας. Μάλιστα οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του «Λάσιου Κοινού» είχαν ζητήσει από το προεδρείο του Ν.Σ. την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης για το θέμα του φράγματος, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Σήμερα, εμμένουμε στην άποψη μας για τις πολλές αρνητικές επιπτώσεις του φράγματος. Πιστεύουμε  ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε είτε η δημιουργία του φράγματος να αποτραπεί (και να λυθεί με άλλο τρόπο -όπως με εργοστάσιο αφαλάτωσης και υφαλμήρωσης- το πρόβλημα ύδρευσης του Ηρακλείου), είτε να αλλάξει η μελέτη και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις του στο περιβάλλον και στην κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής.

Όμως με έκπληξη βλέπουμε ότι αυτοί που, όσο κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ σιωπούσαν, τώρα πρωταγωνιστούν στις αντιδράσεις και στις εκδηλώσεις ενάντια στο φράγμα Αποσελέμη. Από την πλευρά μας θέλουμε να εκφράσουμε την ελπίδα οι συζητήσεις και αντιδράσεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης του φράγματος Αποσελέμη να έχουν ουσιαστικό και παρεμβατικό χαρακτήρα και να μην περιορίζονται σε εμφανίσεις και δηλώσεις για τα φώτα της δημοσιότητας. Εμμένουμε επίσης στην άποψη μας ότι πρέπει να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του Ν.Σ. Λασιθίου για την πορεία υλοποίησης του φράγματος Αποσελέμη και τις αρνητικές επιπτώσεις του στο Οροπέδιο Λασιθίου και σε άλλες περιοχές του νομού μας.

Αθερινόλακκος
3. Ο Νομάρχης κ. Στρατάκης έσπευσε να εκφράσει την έκπληξη του και την αντίδραση του για το ότι η Δ.Ε.Η. και το Υπουργείο Ανάπτυξης σκοπεύουν να επιβαρύνουν με την παραγωγή άλλων 100MW τον ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο. Όμως αυτός και η παράταξη του πριν από ένα χρόνο έκλεισαν τα αυτιά τους στις έντονες τότε ενδείξεις για περεταίρω επιβάρυνση του ΑΗΣ και με άλλες μονάδες παραγωγής και στην συνεδρίαση του Ν.Σ. στις 24-2-04   είχαν ψηφίσει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σταθμού στην οποία περιλαμβάνονταν η αύξηση των υποδομών του ΑΗΣ (δεξαμενές καυσίμων κ.λ.π.) ώστε να μπορεί να δεχθεί και άλλες μονάδες παραγωγής. Τότε οι δήμαρχοι της περιοχής, οι οικολογικές οργανώσεις, η επιτροπή περιβάλλοντος της νομαρχίας, εμείς ως νομαρχιακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όλοι διαμαρτυρόμασταν και ζητούσαμε την απόρριψη των περιβαλλοντικών όρων του σταθμού γιατί ήταν εμφανή τα σχέδια από την ΔΕΗ περαιτέρω επιβάρυνσης του.  Τότε όμως ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και η πλειοψηφία του Ν.Σ. εκπλήρωσε το κομματικό της καθήκον καιψήφισε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τώρα που οι ενδείξεις γίνονται πλέον πραγματικότητα ο κ. Νομάρχης διαμαρτύρεται.

Ελπίζουμε ο κ. Στρατάκης και η παράταξη του να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να μπορέσουμε όλοι μαζί να συγκροτήσουμε ένα ειλικρινές μέτωπο που θα απαιτήσει δυναμικά την τήρηση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και θα αποκλείσει κάθε πιθανότητα περαιτέρω επιβάρυνσης του νομού μας με νέες μονάδες παραγωγής.

Μίλατος
4. Οι καταγγελίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες σε βάρος του περιβάλλοντος από ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία Μιλάτου, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο της αρνητικές επιπτώσεις του πολιτικού κενού που υπάρχει στην περιοχή λόγω του «Καποδίστρια» και κάνουν πιο ορατή την ανάγκη άμεσης λύσης του πολιτικού προβλήματος από την σημερινή κυβέρνηση στην βάση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Επί της ουσίας. καλούμε τον κ. Νομάρχη να επισκεφθεί  την περιοχή για να διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής και τους κινδύνους που έχουν προκληθεί από τις παράνομες παρεμβάσεις στην παραλία και στον αιγιαλό, και στη συνέχεια να ζητήσει από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας να πράξουν τα προβλεπόμενα από νόμο, χωρίς περαιτέρω εκπτώσεις και αναβολές.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2010 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 46 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58228041
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.