Καρκινογόνες χρωστικές σε μπαχαρικά και καρυκεύματα |
|
|
Διατροφή
|
e
,
Παρασκευή, 06 Μάιος 2005
|
Καρκινογόνες χρωστικές σε μπαχαρικά και καρυκεύματα ΛΟΝΔΙΝΟ. Καρκινογόνες χρωστικές σε πολλά καρυκεύματα και μπαχαρικά αναζητούν οι βρετανικές υπηρεσίες ύστερα από πληροφορίες για την ύπαρξη τέτοιων επικίνδυνων ουσιών σε μια σειρά προϊόντων. Εκατοντάδες προϊόντα αποσύρονται από τα ράφια των καταστημάτων όσο διαρκούν οι έλεγχοι που εστιάζονται σε καρυκεύματα όπως το τσίλι, η πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το κουρκουμά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πολλές παρτίδες περιέχονται οι καρκινογόνες ουσίες «Sudan Ι» και «Para Red». Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί ότι άλλες δύο καρκινογόνες χρωστικές, οι «Rhodamine Β» και «Orenge ΙΙ», που προέρχονται από την υφαντουργία και απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα, προστίθενται παρανόμως σε τρόφιμα και καρυκεύματα, όπως στο τσίλι που εισάγεται από το Βιετνάμ. Ιχνη τέτοιων ουσιών βρέθηκαν και σε μπαχαρικό «σουμάκ». . ecocrete.gr . |