ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 13 Νοέ 2019
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
«Επιθέσεις ενδιαφέροντος» στο δάσος Συγγρού Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Δάση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" , Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2005

ΜΑΡΟΥΣΙ  29.06.2005
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ"
ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2-4 ΜΑΡΟΥΣΙ 15124
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX 210 6125532
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις πρόσφατες «επιθέσεις ενδιαφέροντος» του Δημάρχου Αμαρουσίου για το ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά τη γνωστή τακτική της σκιαμαχίας, ο κ. Δήμαρχος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23-6-2005, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και όλους τους παριστάμενους στην αίθουσα. Χωρίς να αναφέρει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, εξακοντίζοντας αόριστες κατηγορίες προς διάφορες κατευθύνσεις και χωρίς να κατονομάζει πρόσωπα ή φορείς, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι με την ανοχή του προέδρου του ΙΓΕ και των «οικολογιζόντων», κάποιοι κύκλοι εξυφαίνουν σχέδια ιδιωτικοποίησης και στη συνέχεια κατάτμησης σε οικόπεδα του δασοκτήματος ΣΥΓΓΡΟΥ!

Για το λόγο αυτό λοιπόν κάλεσε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις (ακόμη και αυτές που δεν εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο), να συγκροτήσουν κοινή επιτροπή, που στη βάση της ομοφωνίας θα προτείνει ενέργειες για την αποτροπή των σχεδίων αυτών. Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια επιτροπή είχε συγκροτηθεί και πριν από ενάμισι χρόνο περίπου, χωρίς ποτέ να πληροφορηθούμε για το έργο ή τις προτάσεις της.

Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει τις «ανησυχίες» του Δημάρχου διασκεδαστικές, αν δεν ήταν επικίνδυνες. Αρκεί να θυμηθούμε το βίο και την πολιτεία του σε θέματα περιβάλλοντος και όλες τις δραστηριότητες του που είναι συνδεδεμένες με τον περιορισμό του πρασίνου, την τσιμεντοποίηση του Μαρουσιού και την αμαχητί παράδοση των ελεύθερων χώρων της πόλης στα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.  Ενδεικτικά αναφέρουμε μόνον την κατασκευή των τερατωδών κτιρίων της Λ. Κηφισίας με μεταφορά συντελεστού δόμησης, τον αποχαρακτηρισμό κοινοχρήστων χώρων, την κατασκευή παράνομων και αυθαίρετων κτισμάτων σε πλατείες και την καταστροφή του μοναδικού γηπέδου της πόλης μας.

Επίσης δεν είναι δυνατόν να λησμονήσουμε  ότι, μόνον κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να παρέμβει με διάφορους τρόπους στα διοικητικά του ΙΓΕ (που είναι ο κατά νόμον αποκλειστικά αρμόδιος φορέας για το Δάσος). Στόχος ήταν η μεταβολή του ισχύοντος νομικού καθεστώτος που προστατεύει το κληροδότημα, για να ανοίξει ο δρόμος  για την «αξιοποίησή» του από κάθε λογής «προσφερόμενους» επιχειρηματίες. Ολοι οι Μαρουσιώτες θυμούνται τα «οράματα» του για το Δάσος Συγγρού, ακόμα τις κατά καιρούς προτάσεις «αξιοποίησής» του, που όλες εκινούντο στη λογική και το πνεύμα του περιβόητου ΜΑΣΤΕΡΠΛΑΝ των αλλοδαπών συμβούλων του. Του σχεδίου δηλαδή που είχε στόχο την αλλοίωση του σημερινού χαρακτήρα του Δάσους και τελικά την τσιμεντοποίηση-ιδιωτικοποίηση του.

Γι’ αυτό η προσπάθεια του Δημάρχου να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θεματοφύλακα του Δάσους ΣΥΓΓΡΟΥ μας βάζει σε σκέψεις ότι προσπαθεί για άλλη μια φορά να χωθεί στα τεκταινόμενα  για το μέλλον του Δάσους. Και οι σκέψεις γίνονται υποψίες όταν, μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, υποβάλει την παραίτηση του ο Πρόεδρος του ΙΓΕ κ. Π. Πολίτης για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ο κ. Τζανίκος όμως έχει πλέον χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και είναι ο τελευταίος που θα έπειθε για την ειλικρίνεια των προθέσεων του.

Αυτά που χρειάζεται το δάσος Συγγρού δεν είναι τα περιβόητα μαστερπλαν αλλά:

1. Δενδροφύτευση χέρσων περιοχών.  Τα τελευταία χρόνια εθελοντές έχουν ήδη φυτέψει και περιποιηθεί πάνω από 5.000 δένδρα που προσφέρονται δωρεάν από το Δασαρχείο – με την άδεια του ΙΓΕ. Παρ΄όλα αυτά συγκεκριμένες αποψιλωμένες περιοχές οι οποίες βρίσκονται  κοντά σε περιοχές εμπορικού ενδιαφέροντος δεν δασώνονται.

2. Απόφαση κατεδαφίσεως αυθαιρέτου «των προσκόπων». Το αυθαίρετο αυτό κατασκευάσθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου, υποτίθεται για τους Προσκόπους της περιοχής και έχει κηρυχθεί τελεσιδίκως αυθαίρετο και κατεδαφιστέο από την αρμόδια Πολεοδομία.

3. Αίτηση ανάκλησης προηγουμένων Διοικήσεων για αποχαρακτηρισμό 20 περίπου στρεμμάτων δασικής έκτασης.

4. Σκουπίδια λαϊκής Κηφισιάς. Μπαίνουν στο δάσος επειδή έχει καταστραφεί ο φράκτης στο όριο με την οδό Χαριλάου Τρικούπη. Είναι μόνιμη πηγή ρύπανσης.

5. Πυροπροστασία

Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της πόλης μας να επαγρυπνούν  και να είναι έτοιμοι να αποτρέψουν για μια ακόμα φορά τις κάθε είδους μεθοδεύσεις, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται. Η Δημοτική μας Κίνηση παρακολουθεί με προσοχή το όλο θέμα και θα συνεχίσει αταλάντευτη τον αγώνα της με στόχο την ανάδειξη μιας άλλης Δημοτικής Αρχής που θα μάχεται μαζί με τους Δημότες για τα προβλήματα τους, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής και την προάσπιση του Δάσους Συγγρού. Γιατί το Δάσος δεν αποτελεί υπόθεση μόνο του Μαρουσιού, αποτελεί τον τελευταίο πνεύμονα για μια ανάσα σ’ όλο το Λεκανοπέδιο της Αθήνας.

Η Δημοτική κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ καλεί όλους τους τοπικούς συλλόγους, κινήσεις  και εθελοντές να επαγρυπνούν για κάθε προσπάθεια  άλωσης του δάσους με ύποπτες προτάσεις «αξιοποίησης»

Θα είμαστε πάντα παρόντες!

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.


Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 135 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 39493711
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.