ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 14 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το ενημερωτικό δελτίο του δικτύου Μεσόγειος SOS Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ενημέρωση
Μεσόγειος SOS , Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2005

Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε το τακτικό ενημερωτικό δελτίο του δικτύου Μεσόγειος SOS επισκευθείτε τον δικτυακό τόπο www.medsos.gr και συμπληρώστε τη σχετική περιοχή στην πρώτη σελίδα.

Editorial
Το καλοκαίρι τελειώνει και επισήμως (με την φθινοπωρινή ισημερία) σε λίγες μέρες, τα σχολεία άνοιξαν και στο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επιστρέφουμε στους συνηθισμένους ρυθμούς του φθινοπώρου που, όπως θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, είναι γεμάτο δραστηριότητες.
Τα καλοκαιρινά μας εθελοντικά προγράμματα δράσεων στη Σίφνο και τη Σαμοθράκη ολοκληρώθηκαν μέσα στον Αύγουστο. Παράλληλα ξεκίνησαν οι δημόσιες εκδηλώσεις σε περιφερειακές πόλεις στα πλαίσια του Προγράμματος 'Είναι Θεμελιώδες Δικαίωμά Σου!', που υλοποιεί το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Αντιγόνη και Πολίτες Εν Δράσει. Ο κύκλος των θερινών μας δράσεων έκλεισε στις 29 Αυγούστου στο Κατράκειο της Νίκαιας, με τη συμμετοχή μας -ως υποστηριζόμενη οργάνωση- στη μεγάλη συναυλία για τα 10 χρόνια του περιοδικού ΔΙΦΩΝΟ, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Οι φθινοπωρινές μας δράσεις ξεκινούν με εκδηλώσεις στα Χανιά, στις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα του καταναλωτή και την εκπαίδευση στη βιωσιμότητα. Ακολουθούν η έκθεση των βραβευμένων έργων του καλλιτεχνικού διαγωνισμού μαθητών 'Αν ήμουν ψάρι στη Μεσόγειο...' στη Σχολή Ορνεράκη (28 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου) και η διεθνής συνάντηση νέων στην Αιτωλοακαρνανία με θέμα 'Για μια Νέα Κουλτούρα για το Νερό' στα μέσα του επόμενου μήνα. Και μιας και ανοίξανε τα σχολεία δεν μπορούσε παρά να αρχίσει και το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, που φέτος δίνει έμφαση στην εξοικονόμηση του νερού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Τα πρόσφατα νέα μας:

Εθελοντικό πρόγραμμα στη Σίφνο
Το καλοκαιρινό εθελοντικό πρόγραμμα στη Σίφνο έγινε και φέτος με επιτυχία. Οι 30 εθελοντές που διάλεξαν να περάσουν μια εβδομάδα, στο διάστημα από τις 18 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου, με το Μεσόγειος SOS στη Σίφνο ξεναγήθηκαν μαζί με άλλους επισκέπτες σε κάποια από τα παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού και συμμετείχαν στα πανηγύρια στον Προφήτη Ηλία, στη Χερρόνησο, και στην Παναγιά στο Τόσο Νερό όπου γνώρισαν τοπικά έθιμα και γεύσεις.

Κυρίως όμως, ενημέρωσαν χιλιάδες επισκέπτες στο περίπτερο ενημέρωσης, που μας παραχωρεί ο Δήμος Σίφνου στην παραλία των Καμαρών και στην Απολλωνία, για την προστατευόμενη περιοχή NATURA της Σίφνου, τοποθέτησαν πινακίδες στην παραλία για την προστασία των αμμόλοφων και διοργάνωσαν καθαρισμούς παραλιών στις Καμάρες, στο Βαθύ, στη Χρυσοπηγή και τον Πλατύ Γιαλό. Για τους μικρούς κατοίκους κι επισκέπτες της Σίφνου διοργανώθηκαν περιβαλλοντικά παιχνίδια όπως το κυνήγι του κρυμμένου... σκουπιδιού, και άλλες παραλλαγές παραδοσιακών παιχνιδιών που προσαρμόστηκαν σε περιβαλλοντικά θέματα. Τέλος, οι εθελοντές του Δικτύου Μεσόγειος SOS μοίρασαν ερωτηματολόγια για την καταγραφή απόψεων και στάσεων των επισκεπτών και κατοίκων της Σίφνου. Τώρα είμαστε στη φάση επεξεργασίας των εκατοντάδων ερωτηματολογίων που συλλέξαμε και αξιοποίησής τους για την εξαγωγή συμπερασμάτων και τη βελτίωση της τοπικής παρέμβασής μας στο μέλλον: αναζητούνται λοιπόν, νέοι εθελοντές / ερευνητές για την επεξεργασία τους!

Πληροφορίες: Μελίτα Λαζαράτου, melita@medsos.gr

Εθελοντικό πρόγραμμα στη Σαμοθράκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα Εθελοντικών Δράσεων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο νησί της Σαμοθράκης, από τις 16 έως τις 31 Ιουλίου. Οι Εθελοντικές Δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG IIIC Coastal Practice Network, στο οποίο το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και ο Δήμος Σαμοθράκης συμμετέχουν ως εταίροι υλοποίησης.

Φέτος το πρόγραμμα φιλοξένησε 15 νέα άτομα από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία τα οποία μέσα σε ένα πλαίσιο δημιουργικών διακοπών γνώρισαν από κ οντά τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και συνέβαλαν με πρακτικές εργασίες (καθαρισμούς ακτών και μονοπατιών, σημάνσεις, ενημέρωση επισκεπτών κατά τη διάρκεια τοπικού φεστιβάλ, κλπ) στην ανάδειξή τους.

Μέσα από οργανωμένες εκδρομές και περιπάτους, διάλογο με τη τοπική κοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εθελοντών, διαπιστώθηκαν οι προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού με έμφαση στη προστασία και ανάδειξη της περιοχής NATURA 'Φεγγάρι' και της παράκτιας ζώνης που φιλοξενεί σημαντικούς οικότοπους και είδη ορνιθοπανίδας, την προώθηση πράσινων επαγγελμάτων για νέους (π.χ. οικοξεναγοί, εκπαιδευτές οικολογικής κατάδυσης, μελισσοκόμοι, συλλέκτες βοτάνων και μεταπράτες), την περαιτέρω αξιοποίηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, την ενθάρρυνση οικολογικής αξιοποίησης παραδοσιακών επαγγελμάτων (γεωργία, κτηνοτροφία, κατασκευή / αποκατάσταση πέτρινων νερόμυλων/λαδόμυλων) καθώς και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ποιοτικού και βιώσιμου τουρισμού.

Πληροφορίες: Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, michalis@medsos.gr

Γίνε ενεργός πολίτης! στην Κέρκυρα

Η πρώτη δημόσια δραστηριότητα του προγράμματος 'Είναι θεμελιώδες δικαίωμά σου: Μάθε τα δικαιώματά σου - Γίνε ενεργός πολίτης', που υλοποιούν από κοινού οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Μεσόγειος SOS, Αντιγόνη και Πολίτες Εν Δράσει, με την υποστήριξη της Γ.Δ. Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα, το διήμερο 29-30 Ιουλίου σε συνεργασία με τους Δήμους Κερκυραίων και Παρελίων.

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ανοιχτή συζήτηση στο συνεδριακό κέντρο στο Φαληράκι. Η θεματολογία των ομιλιών περιστράφηκε γύρω από τη Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τους νέους, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις γυναίκες, τις μειονότητες και το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στις 30 Ιουλίου, δεύτερη μέρα των προγραμματισμένων δράσεων του προγράμματος η προσοχή μας εστιάστηκε στην ενημέρωση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού με πολύμορφες δράσεις στο κέντρο της πόλης. Το πρωί, τα μέλη των οργανώσεων και η διεθνής ομάδα νέων εθελοντών που φιλοξενούνται από τους Πολίτες εν Δράσει και τον Δήμο Παρελίων 'έστησαν' πρωτότυπα δρώμενα ευαισθητοποίησης των πολιτών, ντόπιων αλλά και ξένων επισκεπτών, γύρω από θέματα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στον όμορφο χώρο του δημοτικού Art Cafe διοργανώθηκε εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήριο με θέμα 'Πόσο γνωρίζουν οι νέοι τα δικαιώματά τους', στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πολλές χώρες, αλλά και για τον ρόλο των ίδιων στην ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών.

Στο άμεσο μέλλον:

Είναι Θεμελιώδες Δικαίωμά σου! στα Χανιά

Στην προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα του καταναλωτή και στην εκπαίδευση στη βιωσιμότητα εστιάζουν οι εκδηλώσεις που οργανώνονται από το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και τις ΜΚΟ Αντιγόνη και Πολίτες Εν Δράσει, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιούμε με την υποστήριξη της Γ.Δ. Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής 'Μέρας χωρίς Αυτοκίνητο'.

Το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου τα μέλη και οι εθελοντές των τριών οργανώσεων θα επισκευθούν το Δήμο Γεωργιούπολης, όπου θα πραγματοποιηθούν ενημέρωση μαθητών και εθελοντικές δράσεις. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στα Χανιά, θα γίνουν υπαίθριες δράσεις ενημέρωσης των πολιτών.

Το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου θα γίνουν στο Πολυκέντρο Νεολαίας του Δήμου Χανίων εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια για τους νέους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων δημόσια συζήτηση με εισηγητές τον Γιώργο Αγοραστάκη - Αντινομάρχη Χανίων, Γιώργο Καρατζά - Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Φώτη Ποντικάκη - Πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων και Νίκο Χρυσόγελο - Περιβαλλοντολόγο και Πρόεδρο του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Δήμο Νέας Κυδωνίας, στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, όπου θα γίνει ενημέρωση του κοινού και εθελοντικές δράσεις.

]Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες του Προγράμματος στα Χανιά έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων, της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Χανίων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.
Οι δραστηριότητες του προγράμματός μας στα Χανιά είναι ανοιχτές σε φίλους και εθελοντές!

Αν θες να συμμετάσχεις άμεσα στην υλοποίησή τους, μπορείς να έρθεις μαζί μας στα Χανιά για τρεις μέρες (από το βραδάκι της Πέμπτης 22/9 με το νυχτερινό πλοίο, μέχρι τα χαράματα της Δευτέρας 26/9) ή και να μας βρεις εκεί αν μένεις στη (δυτική) Κρήτη.
Το κόστος συμμετοχής θα είναι προσιτό σε όλους/ες και σχεδιάζουμε -με αφορμή τις προγραμματισμένες δραστηριότητες- να γνωρίσουμε καλύτερα κάποιες οικολογικά σημαντικές περιοχές των Χανίων αλλά και την πολύ ζωντανή τοπική κοινωνία.

Πληροφορίες: Χάρης Κωνσταντάτος, haris@medsos.gr

'Αν ήμουν ψάρι'... στη Σχολή Ορνεράκη

Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκη σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης επιλεγμένων έργων του Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Δημιουργίας για μαθητές 'Αν ήμουν ψάρι στη Μεσόγειο...' που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2005 στη Σχολή Ορνεράκη, Θήρας 19, Πλ. Αμερικής, στις 19:30.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πρόκειται να γίνει ανάγνωση και βράβευση των καλύτερων από τα 176 διηγήματα και παραμύθια που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Η επιλογή δυσκόλεψε πολύ την κριτική επιτροπή εκπαιδευτικών κ αι μελών του Δικτύου Μεσόγειος SOS αφού όλα τα λογοτεχνικά κείμενα θα μπορούσαν να είναι ...οι σκέψεις των ψαριών της Μεσογείου. Τα 4 έργα που θα βραβευτούν στα εγκαίνια της έκθεσης είναι των:
1) Γεωργίας Καραγιάννη - 67ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
2) Διονύση Νάκου - 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά
3) Μαριαλένας Τσιμπίδη - Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασιάς
4) Χρήστου Τσιούρη - 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω

Η έκθεση θα διαρκέσει από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου και είναι ανοιχτή για το κοινό - ιδιαίτερα για όσους δεν πρόλαβαν να την απολαύσουν την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε για τέσσερις μέρες, στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, στις αρχές Ιούνη.

Πληροφορίες: Μελίτα Λαζαράτου, melita@medsos.gr

Διεθνής Συνάντηση Νέων 'Για μια Νέα Κουλτούρα για το Νερό

40 νέοι ηλικίας μέχρι 25 χρόνων από μη κυβερνητικές οργανώσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πολωνία, την Τουρκία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο και την Ιορδανία συμμετέχουν στο ευρω-μεσογειακό πρόγραμμα που υλοποιεί το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με την υποστήριξη του προγράμματος ΝΕΟΛΑΙΑ της Ε.Ε. και της ΓΓΝΓ.

Στο πλαίσιο των δράσεων, προετοιμάζονται τόσο η διεθνής συνάντηση των νέων εθελοντών και στελεχών των φιλοξενούμενων οργανώσεων καθώς και μια σειρά δημόσιων εκδηλώσεων στο Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο και το Νιοχώρι της Αιτωλοακαρανανίας, στο διάστημα 12 έως 22 Οκτωβρίου.

Τα θέματα που απασχολούν τους νέους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας, η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την προώθηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης του νερού που θα το αντιμετωπίζει ως αναγκαίο αγαθό τόσο για τις ανθρώπινες κοινωνίες όσο και για τα οικοσυστήματα, που θα οδηγεί στη διασυνοριακή συνεργασία αντί για τη σύγκρουση, που θα αναπτύσσει την αίσθηση της κοινής ατομικής και συλλογικής ευθύνης αντί για την ανεύθυνη σπατάλη του.

Πληροφορίες: Χριστίνα Παπαγεωργίου, christina@medsos.gr

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Δικτύου Μεσόγειος SOS

Καλή σχολική χρονιά! Οι καλοκαιρινές διακοπές τέλειωσαν και ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε στα θρανία. Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS ξεκίνησε και για φέτος τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σχολεία τα οποία οργανώνονται γύρω από τέσσερις θεματικές ενότητες:

1) Νερό: Πηγή Ζωής
2) Ακτές, Θάλασσα, Μεσόγειος
3) Προστασία του κλίματος και ενέργεια: Η Γη έχει πυρετό
4) Βιώσιμη ανάπτυξη σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.
Πληροφορίες: Μελίτα Λαζαράτου,
melita@medsos.gr 

WATERSAVE: Εξοικονόμηση Νερού

Το πρόγραμμα 'Watersave', αποτελεί μια ιδιαίτερη πλευρά των δραστηριοτήτων μας γύρω από την περιβαλλοντική αγωγή και ευαισθητοποίηση. Κατά την υλοποίησή του, από τον Μάιο 2005 έως τον Ιούνιο 2006, στοχεύει στην ενεργή συμμετοχή περίπου 1000 μαθητών από διάφορα σχολεία σε δημιουργικές δραστηριότητες γύρω από την εξοικονόμηση νερού. Παράλληλα, διοργανώνονται δύο σεμιναρία για 50 εκπαιδευτικούς με στόχο την κατάρτισή τους σε προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής με θέμα την εξοικονόμηση νερού. Μια ιστοσελίδα σε πολυγλωσσική βάση καθώς και ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πακέτο δημιουργούνται από μια ομάδα συνεργατών του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την TOYOTA Εurope - Social Contribution Fund καθώς και την ΤΟΥΟΤΑ Hellas που επέλεξαν μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων που υποβλήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να στηρίξουν οικονομικά την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.
Πληροφορίες: Μελίτα Λαζαράτου,
melita@medsos.gr  

Εν συντομία:

Χωρίς διακρίσεις! στο Βόλο

Η τρίτη στη σειρά εκδήλωση του προγράμματος 'Είναι Θεμελιώδες Δικαιώμά Σου' θα γίνει στο Βόλο, στις 7-8 Οκτώβρη. Εκεί, η θεματολογία του προγράμματός μας εστιάζεται σε ζητήματα διακρίσεων και προστασίας ευπαθών και μειονοτικών ομάδων πολιτών και την κύρια ευθύνη τ ης διοργάνωσης έχουν οι συνεργάτες μας στο πρόγραμμα από το Κέντρο Ενημέρωσης και Τεκμηρίωσης 'Αντιγόνη' (δείτε και: www.antigone.gr).

Πληροφορίες: Χάρης Κωνσταντάτος, haris@medsos.gr 

Διεθνές Συνέδριο: Διαχείριση του νερού στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συμμετέχει ενεργά στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Νερό των Χημικών Ενώσεων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Αθήνα, από 21 ως 23 Οκτωβρίου. Θα βρισκόμαστε εκεί, για την παρουσίαση της προσέγγισης και των προγραμμάτων μας σχετικά με τους υδάτινους πόρους, με stand επικοινωνίας και παράλληλες εκδηλώσεις.

Πληροφορίες: Νίκος Χρυσόγελος, medsos@medsos.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 46 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54596907
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.