ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 15 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Από το «Περιβόλι» της Οικολογίας Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ενημέρωση
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης , Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2005
Σταχυολόγηση ειδήσεων με την επιμέλεια και τα σχόλια της Οικολ. Κίνησης Κοζάνης. Κέρκυρα: Η περιβαλλοντική τρομοκρατία δεν θα περάσει, Η Μονσάντο και τα γουρούνια «της», Ν. Ορλεάνη: Εάν δεν έχεις ΙΧ είσαι χαμένος, Πρώτοι και στη ...μύξα, στον Αξιό βρέχει ...φυτοφάρμακα κ.ά...

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η περιβαλλοντική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Είναι πολύ πιθανόν σε κάποιους να μην άρεσαν οι διοικητικές ενστάσεις τις οποίες κατέθεσε ο κ. Σπύρος Σαλβάνος για καταπατήσεις στην περιοχής Natura της Λίμνης Αντινιώτη στην Κερκυρα (κωδικός GR2230001).

Αντέδρασαν λοιπόν με ένα τύπου οργανωμένης μαφίας, άνανδρο, χτύπημα σε έναν αθώο και τίμιο άνθρωπο 68 χρονών, χτυπώντας τον επικίνδυνα με πληρωμένους επαγγελματίες μποξέρ !

Ήταν μια προσπάθεια να επιβληθεί ένα είδος "Περιβαλλοντικής Τρομοκρατίας" στους φιλειρηνικούς πολίτες που αγαπούν το Περιβάλλον και την Νομιμότητα;

Όποιοι και να είναι πάντως οι αυτουργοί, ένα πράγμα μόνον έχουν ήδη εξασφαλίσει:

Το Δ. Σ. της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας, σε έκτακτο συμβούλιο που έκανε, απεφάσισε να καταθέσει επιπλέον διοικητικές και ποινικές ενστάσεις για όλες τις υπάρχουσες Περιβαλλοντικές καταπατήσεις. Όλες οι περιπτώσεις θα κατατεθούν και θα κατατίθενται στο εξής και στην Ειδική Υπηρεσία ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, καθώς και στα αρμόδια γραφεία της, Ευρωπαϊκής Ένωσης.

από Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας

Η Μονσάντο και τα γουρούνια «της»

¶λλη μια απόδειξη για το ότι η εταιρεία Mονσάντο έχει βάλει στόχο να ελέγξει πλήρως την παραγωγή τροφίμων έφερε στο φως πρόσφατα η Greenpeace. Όπως αποκαλύπτει, ο αμερικανικός κολοσσός της βιοτεχνολογίας έχει καταθέσει αίτηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στη Γενεύη για να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα ευρεσιτεχνίας πάνω σε ορισμένες συμβατικές και μη μεθόδους αναπαραγωγής των γουρουνιών! Εάν τα καταφέρει, θα μπορεί να απαγορεύει στους κτηνοτρόφους παγκοσμίως να εκτρέφουν χοίρους με ορισμένο τρόπο ή να τους υποχρεώνει να πληρώνουν "δικαιώματα". Εκτός αυτού, με αυτόν τον τρόπο, η Mονσάντο θα έχει "πατεντάρει" και τα ίδια τα ζώα, καθώς και τους "απογόνους" τους. Με άλλα λόγια, η εταιρεία επιχειρεί να επεκτείνει το μονοπώλιο των σπόρων, μεταλλαγμένων και μη, και στα ζώα.

Από Οικολογική Επιθεώρηση (Πρασινη" Γραμμη 7/8)

Ν. Ορλεάνη: Εάν δεν έχεις ΙΧ είσαι χαμένος

Στις ΗΠΑ φαίνεται ότι απλά δεν υπάρχεις, εάν δεν διαθέτεις αυτοκίνητο. Όταν οι αρχές διέταξαν την εκκένωση της πόλης, ούτε που τους πέρασε από το μυαλό να νοιαστούν για το τι θα απογίνουν όσοι δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, όχι μόνο δεν οργανώθηκε εκκένωση με βάση τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά τις μέρες εκείνες δεν λειτουργούσαν καν τα υπεραστικά λεωφορεία και τα τρένα. Το μόνο μέσο που διατέθηκε στο κοινό ήταν δωρεάν λεωφορεία προς το διαβόητο πλέον στάδιο «Superdome»! Κυριολεκτικά δηλαδή, άφησαν να πεθάνουν όσους δεν διέθεταν αυτοκίνητα!

Από Οικολογική Επιθεώρηση: Ξενίτης

Πρώτοι και στη ...μύξα

Ρινίτιδες αλλά και βρογχίτιδες, που αργότερα είναι πολύ πιθανόν να εξελιχθούν σε σοβαρότερα αναπνευστικά προβλήματα, εμφανίζουν τα παιδιά εξαιτίας των ρύπων που εισπνέουν στην Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και τη Φλώρινα. Αυτό δείχνει επιστημονική έρευνα που έγινε σε 3.500 παιδιά, 9-12 ετών, από την Πνευμονολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, το 40% των παιδιών στην Πτολεμαΐδα εμφανίζουν ρινίτιδα, το 35% στην Κοζάνη και το 39% στη Φλώρινα. Επίσης, οξεία βρογχίτιδα παρουσιάζεται σε 17% των παιδιών στην Πτολεμαΐδα, σε 12% στην Κοζάνη και 14% στη Φλώρινα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι επιστήμονες, τα προβλήματα υγείας οφείλονται στο γεγονός ότι εκεί υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση λιγνίτη.

(ΤΑ ΝΕΑ, 8/8)

"Παράνομη" η ρύθμιση για τη φετινή κυνηγετική περίοδο

"Παράνομη" χαρακτηρίζει η Ελληνική Oρνιθολογική Εταιρεία ΕΟΕ τη ρύθμιση για τη φετινή κυνηγετική περίοδο που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. "Όπως κάθε χρόνο, το υπουργείο αγνοεί την ουσία του προβλήματος και κωφεύει στις προειδοποιήσεις" τονίζει η EOE, προσθέτοντας ότι "για άλλη μια φορά η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό δίκαιο, παρόλο που έχει δεσμευτεί για την ενσωμάτωσή του στην εθνική νομοθεσία και την ορθή εφαρμογή του". Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, απαγορεύεται ρητά το κυνήγι κατά τη μεταναστευτική και αναπαραγωγική περίοδο. Ωστόσο, η ρυθμιστική απόφαση που εξέδωσε φέτος το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εφαρμόζει κλιμακωτές ημερομηνίες, όσον αφορά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου για τα διάφορα είδη πουλιών "δημιουργώντας έτσι ένα σωρό εξαιρέσεις και "παραθυράκια" σε μία αρκετά ξεκάθαρη νομοθεσία".

EOE. (19/8)

Στον Αξιό βρέχει... φυτοφάρμακα

Παλαιότερα θεωρούσαμε ότι το νερό της βροχής ήταν πολύ καλό ποιοτικά γι' αυτό και το περισυνέλλεγαν. Σήμερα όπως φαίνεται τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το εργαστήριο Γεωργικών Φαρμάκων του Aριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της λεκάνης του Αξιού βρέχει... φυτοφάρμακα. Κατά την εφαρμογή των γεωργικών φαρμάκων ένα μεγάλο ποσοστό εξατμίζεται και διαφεύγει στον αέρα. Όταν τα γεωργικά φάρμακα εισέλθουν στην ατμόσφαιρα, μπορούν να μεταφερθούν με τη βοήθεια ρευμάτων συχνά πολύ μακριά από το σημείο εφαρμογής τους. Όπως δήλωσε η καθηγήτρια του AΠΘ κ. Eυθαλία Mουρκίδου, "το νερό της βροχής της περιοχής είναι επικίνδυνο. Στην πόλη της Νάουσας βρήκαμε ότι το νερό της βροχής περιέχει ένα κοκτέιλ φυτοφαρμάκων. Μάλιστα οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν από την ταράτσα κτιρίου στο κέντρο της πόλης". Σε σύνολο 205 δειγμάτων βροχής που αναλύθηκαν, βρέθηκαν να περιέχουν φυτοφάρμακα τα 186, ποσοστό 90%. Είναι σαφές ότι εκτός των άλλων συνεπειών η ύπαρξη υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων καθιστά αυτό το νερό ακατάλληλο για ύδρευση.

(Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - 24/8)

Κοζάνη 17-9- 2005
Επιμέλεια
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 64 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54606008
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.