ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 15 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ανακοίνωση της ΠΕΖΗ για τα δικαιώματα των πεζών Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Συγκοινωνία - Πεζοί
ΠΕΖΗ , Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2006

Προς
1. Τον Υπουργό Μεταφορών
2. Το Υπουργείο Μεταφορών

Έχοντας ως στόχο μας την προάσπιση των δικαιωμάτων των πεζών, παρακολουθούμε πάντοτε με ενδιαφέρον την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα δημόσια μέσα μεταφοράς, και επικροτούμε τις αναβαθμίσεις τους που εξαγγέλλονται. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα απέχει πολύ από όσα θα έπρεπε να προσφέρει μια δημόσια συγκοινωνία που, όπως προβλέπει και ο χάρτης των δικαιωμάτων των πεζών, θα πρέπει να παρέχει "απόλυτη και πλήρη ελευθερία μετακίνησης" στον πεζό πολίτη.

Ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό δείγμα, αυτών των μεγάλων, αλλά και αδικαιολόγητων αδυναμιών των δημόσιων συγκοινωνιών, είναι το ωράριο λειτουργίας τους, η οποία διακόπτεται σταδιακά από τις 20:00 μέχρι τις 24:00, ακόμα και τα σαββατοκύριακα, οπότε η ζήτηση για μεταφορές είναι τόσο μεγάλη, ώστε να προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και ατμοσφαιρική ρύπανση στο κέντρο και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Μάλιστα πρόσφατα ζήσαμε και πάλι την εμπειρία, την παραμονή της πρωτοχρονιάς να προαναγγέλλεται από τα μέσα ενημέρωσης η ακόμα πιο πρόωρη διακοπή της λειτουργίας τους, μια μέρα που υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση για μεταφορές, δυσφημώντας έτσι τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους και ωθώντας τους πολίτες στη χρήση ΙΧ αυτοκινήτων  και μηχανών, σε αντίθεση με όσα ακούμε σχετικά με την επίσημη πολιτική του υπουργείου σας.

Είναι προφανές ότι ακόμα και μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση ευχαρίστως θα κατέβαλε τις υπερωρίες ή θα προσλάμβανε πρόσθετο προσωπικό για να ικανοποιήσει την υπερβάλλουσα ζήτηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της και να προσελκύσει νέους πελάτες. Πόσο μάλλον οι αστικές συγκοινωνίες, που σκοπό δεν θα πρέπει να έχουν μόνο το κέρδος ή την κάλυψη των όποιων ελλειμμάτων, αλλά κυρίως την εξυπηρέτηση του κοινού και την παροχή ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, καθώς και την πολιτική μείωσης της εξάρτησης από το αυτοκίνητο και των αρνητικών συνεπειών που αυτό συνεπάγεται (ρύπανση, ατυχήματα, εξάρτηση της εθνικής οικονομίας από το πετρέλαιο κλπ). ¶λλωστε είναι ακόμα πρόσφατη η εμπειρία των ολυμπιακών αγώνων, και του αποφασιστικού ρόλου που έπαιξε η 24ωρη λειτουργία των συγκοινωνιών στην ομαλή λειτουργία της πόλης εκείνη την περίοδο και θυμόμαστε ότι την εποχή εκείνη είχε ανακοινωθεί ότι τα θετικά αυτά μέτρα, που έγιναν τόσο ευμενώς δεκτά από την κοινή γνώμη, θα συνεχίζονταν και μετά από τους αγώνες.

Η τακτική επομένως που ακολουθείται σήμερα, και οι υποβαθμισμένες και ανεπαρκείς υπηρεσίες που παρέχουν οι δημόσιες συγκοινωνίες, όχι μόνον συρρικνώνουν την πελατεία τους και διογκώνουν τα ελλείμματά τους, αλλά παρέχουν ακόμα μεγαλύτερα τεχνητά κίνητρα για τη χρήση και απόκτηση ΙΧ οχημάτων, σε αντίθεση με όσα κατά καιρούς ανακοινώνονται ως πολιτική του υπουργείου σας και είναι σύμφωνα μα το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών και τις ανάγκες ορθής ανάπτυξης της χώρας μας. Παρακαλούμε λοιπόν να μας γνωστοποιήσετε τι παρεμβάσεις προς τους συγκοινωνιακούς φορείς και γενικότερα σε τι ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, ώστε να ρυθμιστούν τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σεβασμού των δικαιωμάτων των πεζών.

Αθήνα 17 - 1 - 2006
ΠΕΖΗ
Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Δικαιώματα των Πεζών
http://www.pezh.gr
E-mail: pezh@pezh.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 63 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54606091
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.