ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Παρασκευή 07 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Όταν οι βουλευτές ενδιαφέρονται για το περιβάλλον... Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Πολιτική
WWF Ελλάς , Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2006

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των επαφών του WWF Ελλάς με βουλευτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ζητήματα περιβάλλοντος ή έχουν επιδείξει ξεχωριστή κοινοβουλευτική δράση σε αυτόν τον τομέα.

Κύριος στόχος αυτού του πρώτου γύρου συναντήσεων ήταν όχι απλώς η γνωριμία των βουλευτών με το έργο και τους ανθρώπους του WWF Ελλάς, αλλά πρωτίστως η ενημέρωσή τους και η ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα και επείγοντα θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα «οριζόντιας» σημασίας, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός και η εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αλλά και σε συγκεκριμένους τομείς όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η ενέργεια και οι προστατευόμενες περιοχές. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ οργανώσεων όπως το WWF Ελλάς και των περιβαλλοντικά ενεργών βουλευτών. Τέλος, παρουσιάστηκε η υπό κατασκευή ιστοσελίδα της οργάνωσης που θα φέρει τον τίτλο «Πολιτική για το Περιβάλλον» και θα αποσκοπεί στην προβολή ή/και τεκμηριωμένη κριτική των σχετικών με το περιβάλλον δράσεων βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς, «οι περισσότεροι βουλευτές ήρθαν ‘διαβασμένοι’, γνώριζαν δηλαδή καλά τα θέματα που τους θέσαμε ως προτεραιότητες. Αυτό δείχνει πως τόσο μέσα από τη συστηματική δουλειά οργανώσεων, όπως το WWF Ελλάς, όσο και λόγω των σοβαρών διαστάσεων της περιβαλλοντικής κρίσης, οι πολιτικοί μας έχουν αρχίσει να ενημερώνονται, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις να δραστηριοποιούνται. Χρειάζεται, όμως, ισχυρή πολιτική βούληση προκειμένου το περιβάλλον να μπει ουσιαστικά στην πολιτική ατζέντα. Εμείς σκοπεύουμε να σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια, αλλά δε θα διστάσουμε να στηλιτεύσουμε και κάθε κίνησή τους που θα επιφέρει περαιτέρω υποβάθμιση».

Σημείωση:

Συγκεκριμένα, το WWF Ελλάς προσκάλεσε 40 βουλευτές σε τέσσερις συναντήσεις (μία ανά κόμμα), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα από 8 Δεκεμβρίου 2005 μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2006. Από τους προσκεκλημένους βουλευτές τελικά συμμετείχαν στις συναντήσεις οι εξής 15: Βαρβαρίγος Δημήτρης (ΠΑΣΟΚ), Βερελής Χρήστος (ΠΑΣΟΚ), Γεωργιάδης Νίκος (ΝΔ), Δαμανάκη Μαρία (ΠΑΣΟΚ), Κατσιγιάννης Θανάσης (ΝΔ), Κεγκέρογλου Βασίλης (ΠΑΣΟΚ), Κολιοπάνος Θεόδωρος (ΠΑΣΟΚ), Λεβέντης Θανάσης (ΣΥΝ), Μανωλάκης ¶γγελος (ΠΑΣΟΚ), Ματζαπετάκης Στέλιος (ΠΑΣΟΚ), Μητσοτάκης Κυριάκος (ΝΔ), Ξηροτύρη Ασημίνα (ΣΥΝ), Παπαδημητρίου Έλσα (ΝΔ), Τσοχατζόπουλος ¶κης (ΠΑΣΟΚ), Χρυσοχοϊδης Μιχάλης (ΠΑΣΟΚ), καθώς και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Συνολικά, από τη Νέα Δημοκρατία προσκλήθηκαν 12 βουλευτές και ανταποκρίθηκαν οι 4, από το ΠΑΣΟΚ προσκλήθηκαν 19 βουλευτές και ανταποκρίθηκαν 12, από το ΚΚΕ προσκλήθηκαν 3 και δεν ανταποκρίθηκε κανένας, ενώ από τον Συνασπισμό προσκλήθηκαν 6 και ανταποκρίθηκαν 2 βουλευτές. Επίσης, από συνεργάτες τους εκπροσωπήθηκαν οι βουλευτές Στρατάκης Μανώλης (ΠΑΣΟΚ) και Δραγασάκης Γιάννης (ΣΥΝ), καθώς και οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.

Διαβάστε, επίσης, τις συνεντεύξεις των δύο πολιτικών αρχηγών κκ. Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, που  παραχώρησαν στο ανανεωμένο περιοδικό του WWF Ελλάς «Ζωντανός Πλανήτης» (Δεκέμβριος 2005): www.wwf.gr

Στο επόμενο τεύχος θα φιλοξενηθεί συνέντευξη του Προέδρου του Συνασπισμού, κ. Αλέκου Αλαβάνου.

Περισσότερες πληροφορίες:
Θεοδότα Νάντσου, Συντονίστρια Δράσεων Πολιτικής WWF Ελλάς, τηλ.: 210-3314893, 6977075345,
tnantsou@wwf.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 228 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55283197
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.