ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολογική Ομάδα Σητείας Σάββατο 03 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ο κ. Γεωργιάδης, μελετητής της Loyalward Ltd, υπερασπίζεται τ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ημερίδα Μεγ. Τουρ. Επενδύσεις Ανατ. Κρήτης
ecocrete , Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2006

Απομαγνητοφώνηση της δημόσιας τοποθέτησης του κ. Γεωργιάδη, εργαζόμενου στην εκπόνηση της Μ.Π.Ε. για την επένδυση της Loyalward Ltd στο Κάβο Σίδερο, κατά το τρίτο μέρος της πρόσφατης ημερίδας στη Σητεία (27/01/2006) με θέμα τις «Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη». Μετά από τα τόσα αρνητικά που είχαν ακουστεί, ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η παρέμβαση:

Γεια σας, λέγομαι Γεωργιάδης, δουλεύω στο project εδώ και τρία χρόνια περίπου και… εντάξει, θα’ θελα πάρα πολλά πράγματα να πω…. Πολλές φορές άκουσα πράγματα τα οποία ήταν τελείως αντιφατικά μεταξύ τους…

Καταρχάς, άκουσα πάρα πολλά αρνητικά πράγματα για το έργο. Δεν θα πω ότι αυτό με εκπλήσσει διότι ήτανε η δική μας αίσθηση τρία χρόνια πριν. Δηλαδή, όταν αρχίσαμε να εργαζόμαστε και να σχεδιάζουμε αυτό το έργο, ξεκινήσαμε ακριβώς με τα ίδια ερωτήματα: είναι πολύ μεγάλο, το γκολφ… τι είναι αυτό, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις… και γενικά όλα αυτά τα αρνητικά τα οποία ακούστηκαν σ’ αυτήν την αίθουσα.

Από την πλευρά μας είμαστε τρία χρόνια μετά από αυτό το στάδιο… και αυτό πρέπει να’ ναι ξεκάθαρο. Έχει υποβληθεί μια μελέτη που προσπάθησε να λύσει όλα αυτά τα ζητήματα. Εγώ δε θα σας πω τι προβλήματα υπάρχουν, εγώ θα σας πω ότι δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο, εγώ θα σας πω ότι αυτό το οποίο εντοπίζεται πρέπει να λύνεται… και αν μπορεί να λυθεί. Αλλά δε νομίζω ότι στην αίθουσα ακούστηκαν επιχειρήματα τα οποία να εστίασαν κάποιο πρόβλημα για το οποίο δεν υπάρχει λύση. Ακόμα και στην αφαλάτωση… είναι ένα παράδειγμα λύσης η οποία ελέχθη… που δεν επηρεάζει τον υδροφόρο ορίζοντα. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει νερό, αλλά παρ’ όλα αυτά θεωρούμε ότι ο σταθμός αφαλάτωσης εξουδετερώνει ένα από τα στοιχεία που θα μπορούσε να μιλήσει κανένας για φέρουσα ικανότητα.

Ακούστηκε η «φέρουσα ικανότητα», τι σημαίνει «φέρουσα ικανότητα»; Ποιος ξέρει τι είναι αυτό; Μήπως είναι στοιχεία….

[κ. Ανδριώτης: - Εγώ. Το διδάσκω!]

Μήπως είναι στοιχεία…. ναι, αλλά….

[κ. Ανδριώτης: - Το διδάσκω! Γι’ αυτό το ξέρω!]

Και τι σχέση έχει, λοιπόν…. Μην κάνουμε διαλογική συζήτηση…

[κ. Ανδριώτης: - Ναι, ρωτήσατε… το ρωτήσατε…]

Στην μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων γίνεται η εξέταση της φέρουσας ικανότητας, διότι κάθε στοιχείο για το οποίο θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και να συζητήσουμε…. έχουνε εξεταστεί. Έχει εξεταστεί το τοπίο, έχει εξεταστεί η χωροταξική προσαρμογή, έχουνε εξεταστεί όλοι οι φυσικοί πόροι, κάθε στοιχείο έχει εξεταστεί. Όπου εντοπίστηκαν προβλήματα, λύθηκαν.

Είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα έργα που έχει σχεδιαστεί παράλληλα με την περιβαλλοντολογική ομάδα. Δεν ήταν ένα έργο το οποίο απλά ευλογήθηκε από μια περιβαλλοντολογική ομάδα. Ήταν ένα έργο το οποίο άλλαζε κάθε φορά που εντοπιζόταν ένα πρόβλημα.

Υπάρχουν γενικολογίες και πολλές φορές ακούστηκαν και λάθος πράγματα. Ακούστηκε πληθυσμός 288 (Σημείωση: βλ. εισήγηση κ. Μπριασσούλη), ενώ στο Παλαίκαστρο είναι 10. 10 στο Παλαίκαστρο, 288. Ναι, αλλά δεν διαιρούμε με το ίδιο πράγμα, έτσι… Δηλαδή, ένας κάνει ένα ξενοδοχείο σε δέκα στρέμματα, χρησιμοποιεί εκατό κλίνες ξενοδοχειακές και μετά διαιρεί με το οικόπεδο για να βγάλει μια πυκνοδόμηση… Λυπάμαι, δεν είναι έτσι…

Προφανώς εξετάστηκαν όλα αυτά, προφανώς αυτό το οποίο εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να βρούμε όλα τα μέτρα για να αποδείξουμε τον ήπιο χαρακτήρα και να διαμορφωθεί ένας ήπιος χαρακτήρας. Ακούστηκε για το Μινωικό Τοπίο. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν… αυτά τα χωριά να εγκλωβιστούν μέσα σε κοιλάδες, να μην είναι ορατά από το δημόσιο δίκτυο. Ποιος το ανέφερε αυτό; Ποιος διάβασε τη μελέτη; Είναι δύσκολη η μελέτη; Δεν θα το έλεγα; Η μελέτη είναι πάρα πολύ εύκολο να διαβαστεί. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει έναν τόμο. Θέλει να μιλήσουμε για το τοπίο; Ορίστε, το τόμος του τοπίου! Θέλετε να μιλήσουμε για το νερό; Ορίστε, ο τόμος του νερού! Αυτή είναι η ανάλυση της φέρουσας ικανότητας! Είμαστε μόνο εμείς που το λέμε; Μιλάμε για χωροταξικό σχεδιασμό. Κοιτάξτε το ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής. Λέει κάτι αντίθετο; Μήπως λέει ακόμα περισσότερα πράγματα; Μήπως είναι πολύ λιγότερο δεσμευτικό απ’ ότι η αρχική επένδυση ήταν; Μήπως λέει ότι επιτρέπεται ο μισός συντελεστής, αλλά εμείς κάνουμε το 1/10;

Κάποια θέματα είναι δύσκολα… κάποια θέματα είναι αναλυτικά. Αλλά δεν πρόκειται για πυρηνικό εργοστάσιο, πρόκειται για μια τουριστική εγκατάσταση και το…. συγνώμη, αλλά το γκολφ δεν είναι παρά γκαζόν! Δηλαδή, γκαζόν κάποιος μπορεί να έχει στον κήπο του…  Μπορεί να το καλλιεργήσει με έναν τρόπο, μπορεί να το καλλιεργήσει με έναν δεύτερο τρόπο. Όπως στην περιοχή σας καλλιεργείτε τις ελιές με έναν ωραίο τρόπο και αλλού δεν τις καλλιεργούνε με τον ίδιο τρόπο.

Μπορεί κάποιος να λέει «γκολφ» και να του ρίχνει μια ντομάτα. Μπορεί κάποιος να εξετάζει «τι είναι το γκολφ». Διαφορετικά, θα λέγαμε «πυρ, γυνή και θάλασσα» καταδικαστέα. Λυπάμαι, αλλά… τουλάχιστον μεταξύ επιστημόνων πρέπει να γίνεται μια διείσδυση στο πως έχουν σχεδιαστεί. Γιατί δε σεβόμαστε…. γιατί το έργο δεν έχει σεβαστεί τα χαρακτηριστικά του τόπου; Ποιος έχει διαβάσει την κοινωνικοοικονομική μελέτη που είναι τόση (χρησιμοποιεί μη λεκτική επικοινωνία)… με παραδείγματα… όταν λέω τόση, είναι μισές σελίδες γιατί δεν είναι μπρος πίσω… Πόσοι; Εκεί αναφερόμαστε σε ό,τι πιστεύουμε ότι μπορούν να δημιουργηθούν σαν θετικά οφέλη και θα σας έλεγα ότι τα θετικά οφέλη μπορεί να είναι πρόβλημα στην περιοχή, γιατί έχει πάρα πολλά θετικά οφέλη, και αυτά πρέπει να ελεγχθούν και να συμφωνήσω μ’ αυτούς που μίλησαν ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός και η εφαρμογή του πρέπει να είναι πολύ σημαντικά… Όπως θα συμφωνήσω με όλους τους ανθρώπους του τόπου με τους οποίους εδώ και τρία χρόνια κουβεντιάζουμε, αυτά δεν είναι κρυφά, είναι παρουσιάσιμα, έχουνε επεξηγηθεί και έχουν εντοπιστεί όλα…. όλη η πηγή πληροφορίας που εμείς μπορούσαμε να πάρουμε ούτως ώστε το τελικό προϊόν να είναι ποιοτικό.

Πέραν τούτου, σε ειδικότερα θέματα υπάρχουν επιτροπές που έχουν συσταθεί. Επιτροπές… στην Νομαρχία… ειδικοί επιστήμονες που γνωρίζουν πολύ καλά τον τόπο… και στο Υπουργείο… υπάρχει πλήθος μελετητών, ειδικών που ο κάθε ένας εξετάζει το δικό του κομμάτι… και υπάρχουν άλλοι οι οποίοι εξετάζουν το σύνολο. ¶ρα, είναι πάρα πολύ εύκολο να λέμε πολλά λόγια, επίσης και εύκολα λόγια και αρνητικά λόγια, για μένα πρέπει…. συντάσσομαι με αυτούς οι οποίοι λένε ότι πρέπει να δουλεύουμε, πρέπει να δουλεύουμε σε μια πορεία, πρέπει να βάζουμε στόχους ποιοτικούς και να μπορούμε να τους εκτελούμε.

Ευχαριστώ!

Πως μίλησε
Επισκέπτης , 2006-02-25 08:53:59
Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στο τελευταίο σκέλος της ημερίδας (στη φάση των παρεμβάσεων). Στο λόγο του και γενικά στην παρουσία του έκδηλος ήταν ο εκνευρισμός και ο ΘΥΜΟΣ... Βλέπετε, έπρεπε πάση θυσία να αντιστρέψει το κλίμα, τουλάχιστον στο τέλος, και να διασκεδάσει τις άσκημες εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί για την επένδυση της Loyalward. 
Από κάτω ο κόσμος γελούσε με αυτά που έλεγε ο κ. Γεωργιάδης... 
Όπως ότι "το γκολφ δεν είναι παρά γκαζόν", ότι η μελέτη είνια πάρα πολύ εύκολο να διαβαστεί (σημ. Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου είπε μετά από λίγο ότι στη Νομαρχία Λασιθίου δεν κατάφεραν να διαβάσουν τη ΜΠΕ του έργου, παρ' όλα αυτά την ψήφισαν), ότι ο υπολογισμός της πυκνότητας του πληθυσμού μετά την επένδυση δεν έχει σχέση με τα έγκυρα στοιχεία που παρουσίασαν προηγουμένως ανεξάρτητοι εισηγητές (εδώ προσπάθησε να θολώσει τελείως τα νερά...). 
 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ μας μάλωσε κιόλας επειδή δεν μας αρέσει η επένδυση, λίγο έλειψε να μας βάλει και τις φωνές... Όλα τα αρνητικά που ακούστηκαν για την επένδυση τα απέδωσε στην αδυναμία του κοινού να καταλάβει τι είναι πραγματικά η επένδυση στο Κάβο Σίδερο... οι Μελετητές και οι Επενδυτές βρίσκονται, όπως είπε, τρία χρόνια μετά από αυτό το στάδιο... 
 
Κύριε Γεωργιάδη, γνωρίζω αρκετά καλά την Παγκόσμια Ιστορία και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ανάλογες συμπεριφορές ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ του ντόπιου στοιχείου, του ντόπιου πληθυσμού από ξενόφερτα στοιχεία και από αλλότριες δυνάμεις ίσχυαν πάντα στις σχέσεις ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ - ΙΘΑΓΕΝΩΝ. Οι πρώτοι αμφισβητούσαν πάντα την πνευματική και ηθική ακεραιότητα των δευτέρων, επιχειρούσαν δε πάντα να τους δελεάσουν με απατηλές υποσχέσεις για υλικά αγαθά και προϊόντα. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ οι τελευταίοι οδηγούνταν στην καταστροφή, από την οποία δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν ούτε μετά την παρέλευση αιώνων... 
 
Πρέπει να σας πω όμως ότι και εγώ αναμεταξύ πάρα πολλών άλλων ανθρώπων δεν νιώθω αρκετά ηλίθιος, αμαθής ή πρωτόγονος για να παίξω το ρόλο αυτό, δηλαδή του ιθαγενούς που προσκυνάει του κάθε λογής ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ και ισχυρούς. 
 
Με συγχωρείτε που βρίσκομαι αρκετά χρόνια πιο πίσω από εσάς... 
 
Δεν έχω ξεχάσει, ούτε θα ξεχάσω ποτέ ότι σ' αυτόν τον τόπο γεννήθηκε η Δημοκρατία.
Επισκέπτης , 2006-02-28 02:32:27
Συμφωνώ με την άποψη οτι δεν πρέπει να υποτιμάται το ντόπιο στοιχείο κι ότι είναι απαράδεκτο να δεχεται κανείς καθε λογής προστάτες κι ισχυρόυς. Ωστόσο νομίζω οτι παρεξηγήθηκαν τα λόγια του κ. Γεωργιάδη. Ενδεχομένως μέσα στην πίεση του χρόνου ορισμένα πράγματα δεν διευκρινίστηκαν επαρκώς.( πχ κι εγώ στην προφορική μου ομιλία δεν είχα τον χρόνο ν΄άναπτύξω το σύνολο της συλλογιστικής μου κι'επέμενα στο τέλος στην αναγκη ανάπτυξης επαρκών και άρτιων ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ με βαση διάφορες αρχές της θεωρίας των συστημάτων και της κοινωνιοκυβερνητικής). Καμμιά μεγάλη επένδυση δεν μπορεί να προχώρήσει μπροστά αν δεν αγκαλιαστεί αποτην τοπική κοινωνία που πρεπει πάντοτε να είναι κινητοποιημένη .( αυτό εξάλλου ειναι μια απο τις αρχές της αειφορικής τουρ. ανάπτυξης). Η επένδυση στο Κάβο Σίδερο πρέπει να προχώρήσει μαζί μετην τοπική κοινωνία .Πρέπει να είναι επίτευγμα και της τοπικής κοινωνίας. 
Φίλιππος Νικολοπουλος, Δρ Κιονωνιολογίας , Παν/κος
Τι κάνει ΜΠΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕ
Επισκέπτης , 2006-03-01 20:50:40
Ο ένας μελετητής υποστηρίζει τον άλλο. 
Να χαρώ εγώ αλληλεγγύη.... 
Σας ευχαριστούμε κ. Νικολόπουλε που είστε ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ, ας το σκεφτόσαστε όμως ΠΡΙΝ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ LOYALWARD. 
Τι ειλικρινή ένδειξη μετάνοιας, θεέ μου, να υποστηρίζετε όλα αυτά τα ωραία, όταν ξέρετε ότι δεν πρόκειται να έχουν καμμιά απολύτως ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ για την εφαρμογή της ΜΠΕ του έργου, δεδομένου του διάτρητου και υποκριτικού χαρακτήρα του "ανύπαρκτου" θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης και ελέγχου εφαρμογής των μελετών. 
 
Δηλαδή, αν δεν προχωρήσει και καθόλου η επένδυση στο Κάβο Σίδερο.... γιατί να μην εξετάσουμε και αυτή την πιθανότητα; 
Περιορίζετε συνειδητά το πεδίο των επιλογών για να προκαλέσετε τη σύγχυση και να κατοχυρώσετε την αποχαύνωση του κόσμου. 
 
Καμμιά αμφισβήτηση δεν είναι γνήσια, αν δεν έχει απεριόριστα περιθώρια επιλογών. Αλλιώς είναι μια σύμβαση, μια τυπική διαδικασία, προβλεπόμενη εκ των προτέρων. 
 
Ποια άλλα σενάρια εξετάσατε κ. Νικολόπουλε για την περιοχή;
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Επισκέπτης , 2006-03-01 21:07:55
Καλά, μόνο από μαθητή Γυμνασίου και κάτω θα μπορούσα να δεχτώ τέτοια δικαιολογία... 
Ότι τάχα μου τάχα μου δεν τον έφτασε ο χρόνος τον κ. Νικολόπουλο για να αναπτύξει τη συλλογιστική του... 
Γιατί άλλοι ομιλητές τα κάταφεραν, χωρίς να καταχραστούν καθόλου την υπομονή μας...; 
 
Τέλος πάντων, αν ο κ. Νικολόπουλος θέλει να συζητήσει επιστημονικά ας μην το κάνει με υπεκφυγές και με συναφή μέσα.... 
Ας μην το κάνει με γενικόλογες προσεγγίσεις περί "ποιοτικού τουρισμού" και άλλων τέτοιων... 
Θέλουμε βρε άνθρωπε να μας πεις για τη συγκεκριμένη επένδυση και όχι τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνει, αλλά τι θα κάνει ούτως ή άλλως, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ... 
 
Ας προετοιμάζεται καλύτερα ο κ. Νικολόπουλος όταν έρχεται η ώρα των εισηγήσεων... 
Εκτός αν και αυτός δεν πρόλαβε να διαβάσει την περιβαλλοντική μελέτη του έργου...
Επισκέπτης , 2006-03-03 02:28:50
Όντως ο χρόνος δεν ήταν επαρκής για πολλούς ( και μάλλον αναιδες ήταν αυτό που είπε ο φίλος οτι απο απο γυμνάσιο και κάτω θα περίμενε τετοια δικαιολογία,μπορεί ν άνέπτυξα τη συλλογιστική μου , αλλά δεν την ανέπτυξα όσο ήθελα για να εμπεδωθεί καλύτερα και απο το κοινό, πράγμα που συνέβη και απο πολλούς άλλους, εξυπνάκια φίλε, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει,- μάθαμε όλοι τώρα τη ν ανωνυμία του ιντερνετ- :η επιστημονική συζήτηση σε βάθος θέλει χρόνο, βέβαια σ΄΄αυτό φταίνε οι οργανωτές της ημερίδας, ήθελαν κάτι πιο εκλαικευτικό ) 
Υστερα εγώ δεν μίλησα αποκλειστικά για την επενδ. στο Καβο -Σίδερο. Η ομιλία μου ήταν ακαδημαικού περιεχομένου κι ανταποκρινόταν στον τίτλο της.οκ. Γεωργιάδης ασχολήθηκε πολύ περσσότερο με την ΜΠΕ. 
Επίσης μακριά απο την σκέψη μου κάθε τακτική αποπροανατολισμού και αποχαύνωσης . ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. Ως άνθρωπος της πολιτικής δράσης θεωρώ ως καθήκον μου το ακριβώς αντίθετο και το αποδεικνύω με τις πράξεις μου ( και έχω πληρώσει τίμημα γι αυτό). Μάλλον ο΄τι θέλετε λέτε, χωρίς να γνωρίζετε ΄καποια πράγματα για τον τρόπο δράσης μου.  
Θέλετε άλλα σενάρια για την περιοχή ;ποια;γιατί πέρασε η ΜΠΕ απο το Δ. Ιτάνου;Γιατί αποτην Νομαρχία;Γιατί η κοινή γνώμη είναι υπέρ της επενδυσης ; 
Εγώ αυτό που πάντα λέω είναι οτι η τοπική κοινωνία πρέπει πάντα να είναι ενεργοποημένη ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΣΑ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ .Δεν φταίω εγώ αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν. Ευκαιρία όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη για να υλοποιηθουν κάποια πράγματα. Το έργο δεν είναι πανακεια, μια πρόκληση είναι για να βελτιώσουμε την περιοχή στο πλαίσιο της αειφορικής ανάπτυξης. Αυτό προυποθέτει καθολική συμμετοχή. 
Φίλιππος Νικολόπουλος
Επισκέπτης , 2006-03-17 02:49:42
Μια γενική παρατήρηση:δυστυχώς πολλοί σχολιαστές δεν σέβονται τους συνεργάτες των εταιριών και τις επιστημονικές τους απόψεις . Έτσι ακούγονται πολλές σαχλαμάρες κα ι σοβαρός διάλογος δεν προχωράει. Στο κάτω-κάτω υπαρχουν θεσμοί και , όταν λειτουργήσουν , μπορούν να δώσουν λύση στις διαφωνίες.Καποιοι άνθρωποι λειτουργούν υστερικά και δεν βοηθούν την σοβαρή οικολογική αντίσταση.¶λλοι πάλι είναι ανώνυμοι υβριστές.Αλλοι κομπλεξικοί κλπ Κρίμας
Συ είπας...
Επισκέπτης , 2006-03-18 15:05:47
Στον αποπάνω: αν εσύ δεν είσαι ανώνυμος υβριστής, τότε ποιος είναι; Λέξεις που χρησιμοποίησες: κομπλεξικός, υστερικός, σαχλαμάρες, υβριστής. Αυτή είναι η επιστημονική σου ορολογία που στηρίζει τις επιστημονικές σου απόψεις; 
 
Ωχ, θεέ μου, τώρα θα μας μπαφιάσουν σε χαρακτηρισμούς... και πάνε να βγάλουν τρελλούς και άσχετους όσους αντιδρούν... Εταιρικοί Cowboys 
 
Κρίμας που δεν θα τα καταφέρετε να κάμψετε την αλήθεια, που προέρχεται από απλούς ανθρώπους.
Επισκέπτης , 2006-03-25 22:48:15
Αυτά που είπαν ορισμένοι προηγούμενοι σχετικά με την σοβαρή οικολογική αντίσταση μεσω θεσμών είναι σωστά .Το Στε τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δουλειά. Αν οι διαφωνίες δεν μπορόυν να λυθούν διαφορετικά, τοτε θα μιλήσει αυτο.Το να βρίζουν οι μεν και οι δε δεν είναι λύση.Μπορεί οι μελετητές της Βρετ. εταιρείας να κάναν ότι καλύτερο μπορούσαν αλλά το θέμα βρ΄σκεται αλλού. Αυτό που είπε ένας σχολιαστής,μου φαίνεται η΄ταν και ομιλητης στην ημερίδα ,ηταν το πιο σωστό.διαρκής επαγρύπνηση της τοπικής κοινωνίας να βάλει μπροστά τους θεσμούς. Τώρα βέβαια οι Δ.ιτανου και Νομαρχία περάσαν τη ΜΠΕ. Θα σου πει ο άλλος, καλά αυτοί βαλτοί ήσαν;Ki oi βουλευτές ήσαν κι αυτοί υπέρ.Το πράγμα θέλει την προσοχή του

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2006 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 203 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58209559
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.