ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 10 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Καταναλωτές
Greenpeace , Σάββατο, 11 Μάρτιος 2006

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2006

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, η Greenpeace καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την αγοραστική τους δύναμη για να πιέσουν τις εταιρίες και την κυβέρνηση να υιοθετήσουν φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές. Επίσης προτείνει εναλλακτικές λύσεις σε καθημερινές καταναλωτικές συνήθειες που επιβαρύνουν το περιβάλλον και προσκαλεί όσους πιστεύουν ότι η δράση των καταναλωτών έχει δύναμη, να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Δράσης Καταναλωτών της οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για τη διαμόρφωση υπεύθυνης περιβαλλοντικής καταναλωτικής συνείδησης. Αλλάζοντας απλές καθημερινές συνήθειες και κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές μπορούμε να αποφύγουμε τα μεταλλαγμένα και τα τοξικά και να καταγγείλουμε τις πρακτικές που καταστρέφουν το κλίμα, τους ωκεανούς και τα δάση του πλανήτη», δήλωσε η Ναταλία Τσιγαρίδου, Υπεύθυνη του Δικτύου Δράσης Καταναλωτών της Greenpeace.

Το Δίκτυο Δράσης Καταναλωτών της Greenpeace ερευνά και ενημερώνει για τις συνέπειες των καθημερινών καταναλωτικών μας συνηθειών και προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Κυρίως όμως τονίζει και αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα της δράσης των πολιτών, οι οποίοι μπορούν μέσα από τις επιλογές τους αλλά και με μία απλή υπογραφή ή μία επιστολή διαμαρτυρίας να απαιτήσουν από την κυβέρνηση ή τις εταιρίες να υιοθετήσουν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Καθώς λοιπόν πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε «πράσινα»:

Ξέρετε ότι μπορούμε...

- Να σώσουμε το κλίμα από το σπίτι μας; Σβήνοντας όσα φώτα δε χρειαζόμαστε, κλείνοντας τις ηλεκτρικές συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη, μονώνοντας το χώρο μας για καλύτερη θέρμανση και προτιμώντας ανεμιστήρα για το δροσισμό, μειώνουμε σημαντικά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος!

- Να ελαφρύνουμε τις χωματερές; Αποφεύγοντας τις πολλές συσκευασίες και τα προϊόντα μίας χρήσης, και ανακυκλώνοντας το χαρτί, το γυαλί, το αλουμίνιο αλλά και τις ηλεκτρικές συσκευές (για τις τελευταίες επικοινωνήστε με τις εταιρίες παραγωγής), μειώνουμε σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων!

- Να καθαρίσουμε την ατμόσφαιρα της πόλης; Χρησιμοποιώντας λιγότερο το αυτοκίνητο, προτιμώντας τα μέσα συλλογικής μεταφοράς ή απλά περπατώντας. Κάνει καλό!

- Να αντικαταστήσουμε το χλώριο; Στην αγορά κυκλοφορούν καθαριστικά χωρίς χλώριο ή άλλες επικίνδυνες τοξικές και χημικές ουσίες. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά, και επιπλέον δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία μας!

- Να διώξουμε τα μεταλλαγμένα με μία υπογραφή; Υπογράφοντας την έκκληση της Greenpeace  για την υποχρεωτική σήμανση των ζωικών προϊόντων που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με μεταλλαγμένα (www.greenpeace.gr), συμμετέχουμε στην προσπάθεια των πολιτών από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γνωρίζουμε τι τρώμε!

- Να έχουμε πάλι θάλασσες πλούσιες σε ψάρια; Αποφεύγοντας την αγορά και την κατανάλωση του γόνου (μικρά ψάρια που αλιεύονται πριν φτάσουν στην περίοδο της αναπαραγωγής και πωλούνται παράνομα) και ζητώντας ενημέρωση από τη Greenpeace για τα ελάχιστα επιτρεπόμενα μεγέθη για το κάθε είδος!

- Να κάνουμε ακόμα περισσότερα; Συμμετέχοντας στο Δίκτυο Δράσης Καταναλωτών της Greenpeace! Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέλη επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 210 38 38990, στέλνοντας email στο gpgreece@diala.greenpeace.org ή μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.greenpeace.gr

Μέλη της Greenpeace θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 14 Μαρτίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, και ώρες 10.00 – 16.00, με στόχο να ενημερώσουν τους καταναλωτές για το πώς μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Greenpeace
Κλεισόβης 9, 10677, Αθήνα, τηλ. 210 3806374 & 375, fax 210 3804008
www.greenpeace.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 81 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54573105
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.