ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 05 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ξεκινά άυριο το ECOCINEMA με τη ταινία "Δέκα λεπτά μεγαλύτε Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Πολιτισμός - Τέχνες
ECOCINEMA , Τρίτη, 09 Μάιος 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΤΗ 9.5.06

Ξεκινά αύριο (Πέμπτη 11/5) το 6ο διεθνές φεστιβάλ ECOCINEMA με μια πολύ σημαντική ταινία που παρουσιάζεται σε Πανελλήνια πρώτη και εκτός συναγωνισμού. Πρόκειται για την ταινία TEN MINUTES OLDER (Δέκα Λεπτά Μεγαλύτερος) που προβάλλεται σε δύο μέρη: την Πέμπτη 11.5  THE TRUMPET (Η Τρομπέτα) διάρκειας 95΄ και την Παρασκευή 12.5 το δεύτερο μέρος THE CELLO (Το Τσέλο) 95΄.  Υπογράφεται από 15 διάσημους σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων  ο Τζιμ Τζάρμους, ο Σπάικ Λι, ο ¶κι Καουρισμάκι, ο Βιμ Βέντερς, ο Βέρνερ Χέρτζογκ, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ.

Η ταινία, είναι μια πραγματεία πάνω στο χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο ο χρόνος βιώνεται σε διαφορετικές εποχές και διαφορετικές κοινωνίες : μέσα από την ανθρώπινη εμπειρία, τη γέννηση, το θάνατο, την αγάπη, το δραματοποίηση μιας στιγμής, τη μνήμη, τον αρχαίο μύθο.  Καθώς οι σκηνοθέτες επιλέγουν ιστορίες με φόντο πολύ ιδιαίτερους ανά τον κόσμο τόπους, και καθώς υιοθετούν διαφορετικές μεταξύ τους οπτικές και συστήματα γραφής, αυτό που προκύπτει δεν είναι μόνο ένα μωσαϊκό προσωπικών καταθέσεων. Είναι ίσως συλλογική η μαρτυρία  μιας εποχής μέσα απ το φακό του κινηματογράφου.  Στις δύο αυτές ταινίες-ανθολογίες, η δουλειά του κάθε σκηνοθέτη καθώς παρουσιάζεται δίπλα στις άλλες, αποκτά νέα σημασία και οδηγεί σε μια γοητευτική και συναρπαστική περιπέτεια όσους αγαπούν τον καλό κινηματογράφο.

Ένας απ αυτούς, ο Βέρνερ Χέρτζογκ σημειώνει για το δικό του το δεκάλεπτο με τίλτλο «Δέκα Χιλιάδες Χρόνια Μεγαλύτερος»: Το 1981, η τελευταία απομονωμένη νομαδική φυλή που ζούσε στο Αμαζονιακό δάσος ήρθε σε επαφή με τον πολιτισμό μας. Το γεγονός αυτό δεν ήταν μια απλή μετάβαση. Ήταν ένα άλμα 10.000 χρόνων, από την λίθινη εποχή στον κόσμο της τηλεόρασης, των αυτοκινήτων και των μεγαλουπόλεων. Σπρώχτηκαν ξαφνικά 10.000 χρόνια μπροστά. Οι περισσότεροι απ αυτούς πέθαναν από απλές, αλλ’ άγνωστες μέχρι εκείνη τη στιγμή στην κοινότητά τους αρρώστιες. Με άλλα λόγια δεν είχαν χρόνο προσαρμογής. Τα παιδιά όσων επέζησαν ντρέπονταν για τους άγριους προγόνους τους. Προτίμησαν να μάθουν πορτογαλέζικα και να χαθούν μέσα στο πλήθος των μεγαλουπόλεων της Βραζιλίας.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα προβληθεί και η πρώτη ταινία από το ειδικό αφιέρωμα στον μεγάλο Ολλανδό σκηνοθέτη Joris Ivens με τίτλο Στο Βαλπαράιζο (1962), ένα μεγαλοπρεπές ποίημα για το μεγάλο αυτό λιμάνι του Ειρηνικού και ταυτόχρονα μια πολιτική ματιά πάνω στην κοινωνική πραγματικότητα της Λατινικής Αμερικής.

Προβάλλονται επίσης  οι ταινίες, Το Πραγματικό Χώμα του Αγρότη Τζων (The Real Dirt Of Farmer John) του  Taggart Siegel (με 6 βραβεία στο ενεργητικό της) και Τα Παιδιά του Ασημένιου Βουνού (Hijos de la Montana de Plata) του Ισπανού  Juan  Betancor. Η πρώτη είναι μια αναδρομή στην ιστορία της Αμερικανικής γεωργίας (και όχι μόνο) μέσα από την προσωπική περιπέτεια ενός αγρότη-επαναστάτη, η δεύτερη είναι μια μαρτυρία για το πραγματικό πρόσωπο της υπανάπτυξης στα ορυχεία της ορεινής Βολιβίας. Στην προβολή της ταινίας θα παραστεί ο σκηνοθέτης.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 57 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58228092
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.