ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 03 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Τα βραβεία του Φεστιβάλ Ecofilms 2006 της Ρόδου Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Πολιτισμός - Τέχνες
Ecofilms , Κυριακή, 25 Ιούνιος 2006

Για έκτη χρονιά

Ρόδος

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Ecofilms 2006, στον κατάμεστο θερινό κινηματογράφο Ρόδον, παρουσία πολλών προσκεκλημένων σκηνοθετών, καθώς και προσωπικοτήτων από τον Δήμο της Ρόδου, την Νομαρχία Δωδεκανήσων, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και άλλους διεθνείς και τοπικούς φορείς.

Η κριτική επιτροπή για τις ταινίες Μεγάλου Μήκους, αποτελούμενη από τους Τάσο Μπουλμέτη, Manuel Poutte, Jan Rofekamp και Γιάννη Σακιώτη, είδε μέσα σε πέντε μέρες 13 ταινίες με μεγάλο εύρος πολιτικής και πολιτισμικής ποικιλίας που κάλυπταν τη θεματική και τους στόχους του φεστιβάλ.

Έτσι, αποφάσισε να απονείμει το Πρώτο Βραβείο εξ ημισείας στις ταινίες Mana Beyond Belief (Μάνα Πέρα από την πίστη) των Aμερικανών σκηνοθετών Peter Friedman και Roger Manley, και Shutka Book of Records (Το βιβλίο των ρεκόρ της Σούτκα), του Τσέχου Aleksandar Manic. Κάθε ταινία έλαβε επίσης χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Το Δεύτερο Βραβείο και 3.000 ευρώ κέρδισε η Ολλανδή Anna Maria Buccheti, για την ταινία της Dreaming By numbers (Όνειρα και αριθμοί), για τη μοναδική, ποιητική και χιουμοριστική απόδοση του μικρόκοσμου της καθημερινότητας σε μια μικρή γειτονιά στη Νάπολη της Ιταλίας.

Στην κατηγορία των ταινιών Μεσαίου Μήκους, η κριτική επιτροπή, μέλη της οποίας ήταν οι Χρήστος Δουλκερίδης και Katarina Peters, έδωσε το Πρώτο Βραβείο και 5.000 ευρώ στην Βελγίδα Jara Malevez για την ταινία της Lopukhovo (Λοπούκχοβο). Το Δεύτερο Βραβείο, συνοδευμένο από 2.500 ευρώ, πήρε ο Αυστριακός Arash για την ταινία του Exile Family Movie (Μια εξόριστη οικογένεια).

Η κριτική επιτροπή για τις ταινίες Μικρού Μήκους, αποτελούμενη από τους Marco Gaudenzi, Bahij Hojeij και Γιάννη Λεοντάρη, απένειμε το Πρώτο Βραβείο και 3.000 ευρώ στην Πολωνή Malgorzata Skiba για την ταινία της Eco Dharma (Oικο Ντάρμα), για τον πλούτο των πνευματικών, κοινωνικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών προοπτικών που αφηγείται η ταινία Το Δεύτερο Βραβείο και 1500 ευρώ έλαβε ο Χιλιανός Ilan Stehberg για την ταινία Sea wolves at the river market (Φώκιες στην αγορά του ποταμού), για την πρωτοτυπία της κινηματογραφικής γλώσσας και τη διακριτικότητα του οικολογικού της νοήματος.

Ειδική μνεία έλαβε η ταινία My friend, Mr Bull (Ο φίλος μου, κύριος ταύρος), του Majed Neisi από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για την επιλογή των χαρακτήρων της που παρουσιάζουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ ανθρώπου και του φυσικού του περιβάλλοντος.

Το Βραβείο του ΕΚΚ, που συνοδεύεται από 1.500 ευρώ, για την καλύτερη Ελληνική Ταινία, κέρδισε η Κατερίνα Πατρώνη, για την ταινία της Ο Πίνακας, για την καταγραφή, με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος και άρτια χρήση της κινηματογραφικής γλώσσας, της ερωτικής σχέσης με το φυσικό περιβάλλον ενός ζωγράφου που αντλεί πρώτες ύλες από τη φύση, και αναμετράται με όλα τα στοιχεία της με στόχο όχι το κέρδος αλλά τη μετουσίωσή τους σε υλικά καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Κώστα Ιβάν Γεωργιάδη, Γιάννη Λεοντάρη και Δημήτρη Παπακωνσταντή, απένειμε δύο ειδικές μνείες: (α) στην ταινία Κουρσάλ του Νίκου Θεοδοσίου, για το γοητευτικό και τολμηρό λοξοδρόμημα της έρευνας, η οποία ενώ ξεκίνησε αναζητώντας τα ίχνη ενός πλωτού κινηματογράφου, τελικά αποκαλύπτει οδυνηρές πτυχές της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και (β) στην Διονυσία Κοπανά, για την ταινία της Κηφισός, πρόσκαιρη νάρκη, για την αποκαλυπτική καταγραφή ενός εγκλήματος, της μετατροπής ενός ποταμού σε λεωφόρο.

Στην κατηγορία των Ταινιών για το νερό και τους υγρότοπους, η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Salvador Aguirre, Sergio Illuminato και Tony Long, έδωσε το Πρώτο Βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.500 ευρώ στην ταινία Rain is falling (Πέφτει βροχή), τoυ Γερμανού Holger Ernst, επειδή μίλησε στην παγκόσμια γλώσσα των εικόνων και των συναισθημάτων μιας αξιομνημόνευτης ομορφιάς.

Ειδική μνεία απονέμεται στις ταινίες Cyanide Blues (Μπλε του Υδροκυανίου), του Σουηδού Zoltan Torok, και Freshwater lands (Εδάφη του γλυκού νερού) της σκηνοθέτριας Ana Cristina Henriquez από τη Βενεζουέλα. 

Τέλος, η Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου «Θέαση» απονέμει δύο ισότιμα Βραβεία Κοινού, στις ταινίες: Rain is falling (Πέφτει βροχή)του Γερμανού σκηνοθέτη Holger Ernst και Αt the right time (Την κατάλληλη στιγμή) του Ιταλού σκηνοθέτη Luca Gasparini.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 205 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58208498
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.