ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Παρασκευή 07 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Πολιτική
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ , Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2006

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν την απαράδεκτη και απάνθρωπη πρακτική του βομβαρδισμού αμάχων από το Ισραήλ στην Παλαιστίνη και το Λίβανο που είναι πέρα από οποιαδήποτε διεθνή νομιμότητα και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η επίσης απαράδεκτη πρακτική βομβιστικών ή πυραυλικών επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ από ακραίες ισλαμικές οργανώσεις σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να χρησιμοποιεί ένα κράτος μεθόδους που το ίδιο καταδικάζει ως "τρομοκρατικές" όταν χρησιμοποιούνται από ισλαμικές οργανώσεις.

Η λύση βρίσκεται στο άμεσο σταμάτημα των εχθροπραξιών, στην ανταλλαγή αιχμαλώτων και κρατουμένων, στην ειρηνική διευθέτηση του Μεσανατολικού με τερματισμό της κατοχής και αναγνώριση του δικαιώματος των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών να συνυπάρξουν ειρηνικά στις δικές τους κρατικές οντότητες.

Η συνέχιση των εχθροπραξιών δυναμώνει τις ακραίες φωνές και απόψεις και τονώνει το μίσος μεταξύ των λαών της περιοχής. Η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. δεν μπορεί να βλέπει απαθής να εκτυλίσσονται τέτοια τραγικά γεγονότα και να φροντίζει μόνο για την απομάκρυνση των ξένων υπηκόων από το Λίβανο. Πρέπει άμεσα και απερίφραστα να καταδικάσει την επίθεση στο Λίβανο και την Παλαιστίνη και να ξεκαθαρίσει ότι δεν δικαιούται κανείς να εισβάλλει σε άλλες χώρες και να βομβαρδίζει αμάχους με οποιαδήποτε δικαιολογία. Ειδάλλως, η στάση αυτή μετατρέπεται σε άμεση υποστήριξη της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ, κάτι που ήδη κάνουν ανοιχτά οι ΗΠΑ, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στην περιοχή (πρόθεση Τουρκίας να εισβάλλει στο βόρειο Ιράκ κατά των Κούρδων με παρόμοια επιχειρήματα, πιθανή ανάφλεξη και σε Συρία, Ιράν κ.ο.κ.).

Η επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ, τώρα στην Παλαιστίνη και το Λίβανο, κι αύριο ίσως στη Συρία και το Ιράν, εκτινάσσει στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου και υπονομεύει τις οικονομίες όλου του κόσμου.

Έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα για το πετρέλαιο. Η εμμονή στη χρήση του πετρελαίου σημαίνει συνέχιση των πολέμων, υπονόμευση της διεθνούς οικονομίας, εξάρτηση της οικονομίας και της ζωής μας από τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, αλλαγή του κλίματος του πλανήτη και επέκταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η στροφή στις ήπιες μορφές ενέργειας. Όταν στη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες χιλιάδες ηλιακές στέγες δίνουν ηλεκτρισμό σε κατοικίες, δεν μπορεί στην ηλιόλουστη Ελλάδα να είναι άγνωστη έννοια η "ηλιακή στέγη". Όταν στην τριτοκοσμική Βραζιλία το 40% των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα είναι βιοκαύσιμα που παράγονται από ζαχαροκάλαμο, καλαμπόκι, σόγια, σιτάρι κλπ, δεν μπορεί στην Ελλάδα να συνεχίζουμε την αδιέξοδη πολιτική της εξάρτησής μας από το πετρέλαιο. Η παραγωγή βιοκαυσίμων που θα υποκαταστήσουν πετρέλαιο είναι άμεσα εφικτή στην Ελλάδα και θα έδινε διέξοδο και στον χειμαζόμενο αγροτικό κόσμο που σήμερα είτε εγκαταλείπει την ύπαιθρο, είτε παράγει προϊόντα που καταλήγουν στις χωματερές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι μεγάλες για την μη ανάπτυξη των ήπιων μορφών ενέργειας και των βιοκαυσίμων στη χώρα μας και για την απόλυτη εξάρτησή μας από το πετρέλαιο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2006 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 220 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55282511
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.