ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 10 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Πρόσκληση στο 18ο Συνέδριο ΠΑΝΔΟΙΚΟ από την Περιβαλλον Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας , Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2006

18ο, ετήσιο συνέδριο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ  (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)
ΒΕΡΟΙΑ 3, 4 & 5 Νοεμβρίου 2006

Οργανωτές: ΠΑΝΔΟΙΚΟ, ΚΕΔΚΕ, ΓΣΕΕ, Δήμος Βέροιας, Οικολογική Κίνηση Βέροιας.

ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Καλεσμένοι μεταξύ άλλων: ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας οργανώνει για φέτος το 18Ο συνέριο του Πανελλήνιου Δίκτυου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) που σήμερα έχει 67 οικολογικές οργανώσεις - μέλη.

Τα τελευταία χρόνια, η συνεργασία και η αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΔΚΕ, τόσο στην διοργάνωση των συνεδρίων του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, όσο και στην από κοινού αντιμετώπιση των Περιβαλλοντικών ζητημάτων της χώρας μας, είχε σαν αποτέλεσμα την ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία των συνεδρίων και την αύξηση της αποτελεσματικότητας στις δράσεις του Δικτύου.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας στηρίζει αμέριστα τον θεσμό του ΠΑΝΔΟΙΚΟ που είναι το δευτεροβάθμιο όργανο όλων των εθελοντικών Οικολογικών οργανώσεων της χώρας μας, στηρίζει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και την συνεργασία των δύο φορέων που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο και προσπαθεί να συμβάλει στην συνέχισή της.

Καλούμε όλους τους εν ενεργεία Δημάρχους  και την ΤΕΔΚ του Νομού Κέρκυρας να τιμήσουν με την παρουσία τους το συνέδριο της Βέροιας, κάνοντας χρήση της πρόσκλησης που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να έχουν ήδη λάβει σαν μέλη της ΚΕΔΚΕ, μέσω της τοπικής ΤΕΔΚ.

Ειδικά εφέτος πρέπει να είναι έντονη η παρουσία της Κέρκυρας στο ετήσιο συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ διότι ότι η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας σκοπεύει θέσει υποψηφιότητα, ώστε να οργανώσει το επόμενο συνεδρίο στην Κέρκυρα. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε μια άψογη πρόταση ώστε αυτή να γίνει αποδεκτή από την γενική συνέλευση των Οικολογικών Οργανώσεων και να μας εμπιστευτούν την διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου.

Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ, σαν θεσμός, ζει, εκφράζεται και συνεχίζει να υπάρχει, μέσα από την ολομέλεια, στις ετήσιες αυτές γενικές συνελεύσεις – θεματικά συνέδρια και όλο το χρόνο από την δράση της Επταμελούς Γραμματείας του.

Πιστεύουμε ότι το Συνέδριο της Κέρκυρας θα πρέπει να γίνει εφάμιλλο και ίσως και καλύτερο από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ότι οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι της παράδοσής μας στην φιλοξενία.

Πέραν των Δημάρχων της ΤΕΔΚ που είναι καλεσμένοι από την ΚΕΔΚΕ, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας, καλεί τους νεοεκλεγείς: κ. κ. Πουλημένο Στέφανο επερχόμενο Νομάρχη και κ. Μικάλεφ Σωτήρη επερχόμενο Δήμαρχο Κέρκυρας να παραβρεθούν στο συνέδριο ως επίτιμοι προσκεκλημένοι μας και να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Κέρκυρας για την διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου. Η συμμετοχή του εκάστοτε Δήμου και της εκάστοτε Νομαρχίας στην διοργάνωση των συνεδρίων θεωρείται απαραίτητη και ήταν δεδομένη σε όλα τα συνέδρια που έχουν γίνει.

Με την ευκαιρία συγχαίρουμε τον νέο Νομάρχη και τον νέο Δήμαρχο για την εκλογή τους. Το γεγονός ότι το μέρος  των προγραμμάτων τους που αφορά το περιβάλλον, τόσο του κ. Πουλημένου, τόσο και του κ. Μικάλεφ ταυτίζονται κατά πολύ με τις προτάσεις για επίλυση των περιβαλλοντικών ζητημάτων που έχουμε και εμείς στηρίξει, μας κάνει αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε μια καλή συνεργασία.

Μια καλή αρχή στην συνεργασίας μας, λοιπόν θα μπορούσε να ξεκινήσει με το συνέδριο αυτό:

1) Τους προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε το συνέδριο της Βέροιας.

2) Ζητάμε να μας προτείνουν πια θα ήταν κατά την γνώμη τους τα καλύτερα θέματα για το επόμενο συνέδριο (της Κέρκυρας), από τα οποία θα κληθεί η γενική συνέλευση να διαλέξει ένα. (Οι αποφάσεις παίρνονται με ψηφοφορία των εκπροσώπων των οργανώσεων η οποία γίνεται την τρίτη μέρα του συνεδρίου μαζί με τις αρχαιρεσίες)  Καλό θα ήταν να προτείνουμε θέματα που μας απασχολούν άμεσα, τοπικά, τα οποία όμως να απασχολούν επίσης και την υπόλοιπη Ελλάδα και να είναι και επίκαιρα, ώστε να έχουν ενδιαφέρον.  Θέματα όπως: «Δάση Χωροταξία και Τουρισμός», «Διαχείριση Αποβλήτων»,  «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» «Α.Π.Ε.», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» αναπτύχθηκαν στα τελευταία  συνέδρια, οπότε θα πρέπει να προτείνουμε άλλα.

Καλούμε όλους τους Περιβαλλοντικούς και Τουριστικούς φορείς και συλλόγους του Νομού Κέρκυρας να βοηθήσουν ενεργά, για την επιτυχία των προσπαθειών αυτών που, εκτός από την Οικολογική ενημέρωση των συμπολιτών μας μπορούν δώσουν και μια πολύ καλή προβολή στις δυνατότητες που διαθέτει το νησί μας για ποιοτικό συνεδριακό τουρισμό. Προτάσεις για την θεματολογία του συνεδρίου μπορούν να καταθέσουν όλοι.

Κλείνοντας, στέλνουμε θερμά συγχαρητήρια και ευχές για συνεργασία και στους υπόλοιπους εκλεγέντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα συγχαίρουμε τον Δήμαρχο Παξών κ. Σπύρο Μπογδάνο, που επανεξελέγη και ήταν ένας από τους λίγους υποψηφίους της Βορειοδυτικής Ελλάδας που είχε και την στήριξη του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πρασίνων, του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος..

Δίνουμε ραντεβού στην Βέροια και σας περιμένουμε όλους για μια δυναμική παρουσία του νησιού μας στην μεγάλη ετήσια, τακτική συνέλευση των Οικολογικών Οργανώσεων.

Καλή Επιτυχία σε όλους.

Το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 79 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54573097
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.