ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Παρασκευή 07 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤO ΠΟΛΙΤΕΥ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Πολιτική
Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης , Τρίτη, 02 Ιανουάριος 2007
Αρχή μιας νέας χρονιάς και η επίθεση της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα είναι απροκάλυπτη! Η υλοποίηση της πολιτικής της επιβάλλει επί μέρους νομοθετικές ρυθμίσεις και καταστολή των αντιδρώντων, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση. Η αναθεώρηση αυτή, που ουσιαστικά αποτελεί επίθεση στο ίδιο το πολίτευμα της χώρας, θα λειτουργήσει ως ασπίδα σε πολιτικές επιλογές και πρωτοβουλίες νομοθετικού χαρακτήρα που έχουν ήδη γίνει και σε άλλες χειρότερες που έπονται.

Η τροποποίηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που βρίσκει ενωμένους  στην απόκρουσή της τις κοινότητες των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών, συνδέεται άμεσα και με τα προβλήματα της κοινότητας των μηχανικών στο πεδίο των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Μια τέτοια τροποποίηση αδυνατίζει τον αγώνα των διπλωματούχων μηχανικών στο πεδίο αυτό και, μαζί, το ρόλο της επιστήμης και της τεχνικής, που αποτελούν πλέον εμπόδιο στη λογική της αγοράς εκτός όταν τυχαίνουν επιλεκτικής χρήσης για τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας.

Η τροποποίηση στο άρθρο 24 γίνεται με σκοπό να ανατρέψει τα όποια κεκτημένα στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εφαρμογή του άρθρου 24 παρέμεινε επί σειρά ετών το μεγάλο ζητούμενο για την εξορθολογισμένη και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και, ταυτόχρονα, αυτό το οποίο απέφευγαν όλες οι κυβερνήσεις προκειμένου να είναι σε θέση ανα πάσα στιγμή να ενεργούν κατά το δοκούν και εκτός κανόνων. Σήμερα στο όνομα της ...βιωσιμότητας επιχειρείται να δημιουργηθεί μια ομπρέλα για ακόμα πιο "ευέλικτες" συμπεριφορές. Στόχος η εξυπηρέτηση της πολιτικής της απελευθέρωσης και εκχώρησης σε ιδιώτες επενδυτές, εκτάσεων με καθαρά δημόσιο χαρακτήρα. Η πολιτική αυτή, πέρα από αποικιοκρατικού χαρακτήρα εκχώρηση "γης και ύδατος" στους κάθε λογής επίδωξους επενδυτές, στερεί από την τοπική ανάπτυξη και τους παραγωγούς της όχι μόνο τον καθορισμό των όρων εργασίας τους αλλά και αυτή καθαυτή την επαγγελματική τους ύλη και δημιουργεί ομάδες συμφερόντων στο χώρο των, αμφίβολης έκβασης ακόμα και με τα δικά τους δεδομένα, επενδυτικών σχεδίων.

Με τροποποιήσεις σε διάφορα άρθρα, επιχειρείται η αποδυνάμωση της δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας. Στην κατεύθυνση αυτή συνεργεί συνολικά το γεγονός της αναθεώρησης του Συντάγματος. Ένα ευνομούμενο κράτος χρειάζεται ένα σταθερό νομικό περιβάλλον, κατ' αναλογία του σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, έκφραση που συχνά αναφέρεται.

Με την τροποποίηση του άρθρου 102 επιχειρείται η διευθέτηση των ζητημάτων των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού την ίδια στιγμή που τίποτα δεν έχει γίνει για τη θωράκιση του Α΄και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης με οργανωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες και ενώ παράλληλα βιώνουμε μια ενίσχυση του συγκεντρωτικού ρόλου του κράτους.

Με την τροποποίηση των άρθρων 103 και 104 προωθείται η εξίσωση των υπαλλήλων με σχέση δημοσίου δικαίου με τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Η εξίσωση αυτή δεν αποτελεί αναβάθμιση των δεύτερων αλλά υποβάθμιση της δημόσιας διοίκησης συνολικά και ανοίγει το δρόμο για μελλοντική κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της. Το μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα - όπως χαρακτηρίζεται επί μία δεκαετία - η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, τείνει να υλοποιηθεί με την μεθόδευση της κατάργησης του μοναδικού υποκειμένου που υπάρχει σε όλα τα κράτη με υπόσταση και αποτελεί τον ένα από τους δύο συντελεστές της σχέσης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα!

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 239 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55281949
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.