ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 03 Ιούλ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το 15ο τεύχος της Νέας Πολιτικής Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενημέρωση
Γιάννης Σακιώτης , Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2007

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 15OY ΤΕΥΧΟΥΣ – IANOYAΡΙΟΣ 2007

Κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ το 15ο τεύχος της μηνιαίας επιθεώρησης H ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο editorial ο Μελέτης Μελετόπουλος αναδεικνύει την βαθιά διαίρεση της κοινωνίας μας σε δύο ομάδες: την μία συγκροτεί μια κλειστή ολιγαρχία που ζει σε ιδιαίτερη εικονική πραγματικότητα και την άλλη αποτελούν οι πολίτες της καθημερινής δημιουργίας.

Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης καταγράφει το αδιέξοδο των κομμάτων εξουσίας και της μικροπολιτικής στην οποία επιδίδονται, ενώ ο Γιώργος Βερνίκος προβάλλει την άποψη ότι οι ΜΚΟ αναδεικνύονται στους αυθεντικότερους εκφραστές της σημερινής κοινωνίας. Οι Νίκος Λιναρδάτος, Σταύρος Σακκάς και Αναστασία Καρανίκα φωτίζουν πτυχές της πολιτικής και κοινωνικής παθογένειας, προτείνοντας εναλλακτική προσέγγιση των ζητημάτων, ώστε να δημιουργηθεί υπόβαθρο για μεταβολή της κατάστασης. Ο Δ. Πολίτης αναφέρεται στον παρακμιακό συνδικαλισμό στον χώρο της εκπαίδευσης και ο Δ. Κουτσονίκας εστιάζει στις στρεβλώσεις εν σχέσει προς την ανάπτυξη της μετοχικής ιδέας. Ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος (Scripta Manent) ερευνά γιατί η Ελλάδα παραμένει καθηλωμένη σε φάση ύφεσης.

Ο ειδικός φάκελλος του τεύχους είναι αφιερωμένος στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, προοπτική που θεωρείται αδιανόητη και μη αποδεκτή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στο φάκελλο γράφουν οι: Αντώνης Δροσόπουλος, Γεώργιος Π. Μαλλούχος, Μελέτης Η. Μελετόπουλος, Νίκος Ράπτης, Θεόδωρος Μπατρακούλης και ¶ρης Μπιτζένης. Επίσης, στην μόνιμη στήλη Ιδεοσκόπιο, ο Πέτρος Δημητρακόπουλος παρουσιάζει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα προβλήματα της (νέας, μελλοντικής) διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην υπόλοιπη θεματολογία του περιοδικού, ο Σωτήρης Δημόπουλος περιγράφει την παρακμή του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης, ο Φάνης Μαλκίδης επισημαίνει γιατί η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο είναι η κορύφωση της μεταψυχροπολεμικής κρίσης του διεθνούς συστήματος, οι Δ. Αγραφιώτης και Ε. Κούκιος παρουσιάζουν καινοτομίες στην οργάνωση των υπηρεσιών υγείας, ο Αλ. Καριώτογλου επισκοπεί και σχολιάζει την επιχειρούμενη προσέγγιση των Εκκλησιών και το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου γνωστοποιεί τις θέσεις του για την κατασκευή του Διεθνούς Πειραματικού Θερμοπυρηνικού Αντιδραστήρα.

Η ύλη του περιοδικού περιλαμβάνει επίσης τις μόνιμες στήλες των Γιώργου Παπαγούνου για τις προσωπικές επιθέσεις κατά συνομιλητών(«Παραλογισμοί»), Ανδρέα Καμπάνη για τις προοπτικές στις σχέσεις Ελλήνων-Βουλγάρων (Πολιτιστικά Ιδιότρο- πα), Γιάννη Δρακόπουλου για τη σύγχρονη αναγκαιότητα του θεάτρου στον πολιτισμό (θέατρο), Κωνσταντίνου Μπλάθρα για τις 10 καλύτερες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου (κινηματογράφος) και τη στήλη για το βιβλίο με την παρουσίαση από την Κέλλυ Μπότσογλου ενός ενδιαφέροντος βιβλίου για την σύγχρονη Ρωσσία. Επίσης, συνεχίζεται η στήλη με σταυρόλεξα για πολύ καλά ενημερωμένους λύτες από το Νίκο Λιναρδάτο, ενώ την επιφυλλίδα του 15ου τεύχους ο Κώστας Κόλμερ προσωπογραφεί τον Λάμπρο Ευταξία.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τιμή τεύχους: 4 Ευρώ. Ετήσια συνδρομή (11 τεύχη): 35 Ευρώ Τηλ. 210 5225479, fax:210 5243345, e-mail: neapolitiki@pressline.gr

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 95 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54068140
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.