ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 04 Ιούλ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Γ.Τ. , Δευτέρα, 29 Μάρτιος 2004

Μέχρι τις 7 Απριλίου η Ελληνική Κυβέρνηση καλείται να απαντήσει και να αποδεχθεί τα δώρα των «Δαναών» ποσόν ύψους 3 δις. Δολαρίων.

Δεν πρόκειται μόνο για ένα αθώο δωράκι ευγνωμοσύνης και ικανοποίησης προς την Ελλάδα που προσέφερε απλόχερα και παρείχε όλες τις αναγκαίες εξυπηρετήσεις - διευκολύνσεις με την παραχώρηση της Σούδας για την επέμβαση στο Ιράκ.
 
Η απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου για δωρεά στρατιωτική αρωγή ύψους τριών Εκατ. Δολαρίων στην ουσία προσφέρεται στην Ελλάδα , για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου Μεικτού Κέντρου Ασφάλειας και Επιχειρήσεων στην ναυτική και Αεροπορική βάση της Σούδας και δεν είναι καινούριο φρούτο..

Με το πρόσχημα της Ασφάλειας για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην χώρα μας επιχειρείται η προώθηση ενός γενικότερου σχεδίου επέκτασης ελέγχου και κυριαρχίας των Αμερικάνων στην χώρα μας στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Εμείς εδώ στα Χανιά γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας προσπάθεια θα εξακολουθεί να υποβιβάζει την ανάπτυξη , την αξιοπρέπεια αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης και υγείας του Χανιώτικου λαού. Αυτές τις μέρες γινόμαστε για μια ακόμα φορά μάρτυρες πως η ανεξέλεγκτη υποτέλεια δεν έχει εμπόδια ούτε τέλος.

Όλη την περασμένη εβδομάδα και πάντα τις μεταμεσονύκτιες ώρες με τεράστιες δυνάμεις ασφαλείας των Ελληνικών αρχών κομβόι με νταλίκες φορτωμένες με κοντέινερ μεταφερόταν από το λιμάνι της Σούδας στις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Τ.Ο. και των Αμερικάνων. Όπως καταλαβαίνουμε καλά και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες , μεταφέρεται ο μηχανικός – τεχνολογικός εξοπλισμός που θα αναπτύξουν το λεγόμενο πρόγραμμα ασφαλείας της Ολυμπιάδας. Μιας και η Σούδα θα αποτελεί το κέντρο ασφάλειας για την αντιμετώπιση «τρομοκρατικών» ενεργειών και ελέγχου. Αυτός ο εξοπλισμός όπως καταλαβαίνουμε δεν ήρθε για να φύγει θα παραμείνει και μετά την ολυμπιάδα προς εξυπηρέτηση ποιών συμφερόντων;

Γνωρίζουμε ότι από τον Ιούνιο του 2003 στις Βρυξέλλες κατά την σύνοδο των Υπουργών του Ν.Α.Τ.Ο. , πάρθηκε απόφαση για την ίδρυση Κέντρού Εκπαίδευσης και Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής με την ονομασία ( Maritime Interdiction Operations Training Center – M.I.O.T.C. ) καθώς και η λειτουργία << Κέντρου Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων – C.A.O.C. ) που προβλέπεται να λειτουργήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα από το 2008

Η εγκατάσταση του εν λόγω κέντρου στην Σούδα συνδυάζεται ακόμα και με τα παρακάτω πλεονεκτήματα για τις δυνάμεις του Ν.Α.Τ.Ο. που επικυρώθηκε η παραχώρηση τους με την συμφωνία και της Ελληνικής κυβέρνησης.:.

Εγγύτητα στην ενδεχόμενη περιοχή επιχειρησιακού ενδιαφέροντος του Ναυτικού σκέλους της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Ν.Α.Τ.Ο. ( Μέση Ανατολή, Β. Αφρική , Υποσαχάρια Αφρική ) με βάση ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι κόμβος των θαλασσίων γραμμών επικοινωνίας και εμπορίου.

Δυνατότητα εκμετάλλευσης των ευκολιών του Πεδίου Βολής Κρήτης και της υποδομής διοικητικής μέριμνας του Ναυστάθμου Κρήτης .

Αυξημένες δυνατότητες διαθεσιμότητας αεροπορικών μέσων λόγω γειτνίασης του αεροδρομίου της πολεμικής αεροπορίας .

Γειτνίαση με τις εγκαθιδρυμένες περιοχές περιπολίας της επιχείρησης Active Endeavour

Γνωρίζουμε ότι αυτό το κέντρο από πλευράς διοίκησης δεν θα υπάγεται στη «σύνθετη διοίκηση» του Ν.Α.Τ.Ο. στην Νάπολη , ούτε στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή δομή του Ν.Α.Τ.Ο

Σύμφωνα με γραπτές ανακοινώσεις του ίδιου του Ν.Α.Τ.Ο. όπως έχει συμφωνηθεί θα υπάγεται εξ ολοκλήρου η διοίκηση του στην Συμμαχική Διοίκηση Μετατροπής ( A.C.T. ) στο στρατηγείο στο Norfolk στη Βιρτζίνια των Η.Π.Α. Αυτό μπορεί να αποτελεί τυπικά Νατοϊκό στρατηγείο Ατλαντικού , στην ουσία όμως αυτονομείται από το Ν.Α.Τ.Ο., Αφού ανώτατος διοικητής του είναι ο Αρχηγός Γεν. επιτελείου ¶μυνας των Η.Π.Α.

Καθώς και υπόλοιπες δυνάμεις του .Ν.Α.Τ.Ο. που θα εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο θα δίνουν απ ευθείας αναφορά στο στρατηγείο του Norfolk.

Συνεπώς το Κέντρο της Σούδας ( M.I.O.T.C. ) δεν θα ανήκει στην Ελλάδα αλλά στο Γενικό Επιτελείο των Η.Π.Α. όπως δηλώνει και γραπτά το Ν.Α.Τ.Ο. μετά την πρόσφατη συνοδό των Υπ. ¶μυνας . Δηλαδή το Ελληνικό έδαφος μετατρέπεται σε «αντιτρομοκρατική» Βάση του Αμερικανικού Στρατού. Όταν το γενικό στρατηγείο ( A.C.T. ) χαρακτηρίζεται και καταγράφεται επίσημα ως στρατηγείο «για την ασφάλεια των Η.Π.Α.» Αυτή μπορεί να είναι και η απάντηση για την αλήθεια που έντεχνα μας υποκρύπτουν . Και που με περισσή υποκρισία σε πρόσφατες δηλώσεις ( προχθές) του ο κ. Μίλερ πρεσβευτής των Η.Π.Α. στη χώρα μας δηλώνει ότι οι Αμερικάνοι δεν εμπλέκονται στην Σούδα αφού εκεί είναι βάση του Ν.Α.Τ.Ο.

Γνωρίζουμε επίσης ότι:

Στης 22 Δεκέμβρη του 2003 το συνέδριο αμυντικής πολιτικής των Η.Π.Α. κατοχύρωσε με νόμο και προχώρησε στην περικοπή 380 εκατ. δολαρίων από τα προγράμματα κατασκευών και συντήρησης σε διάφορες αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη . Στον ίδιο νόμο προβλέφθηκαν 390 εκατ. Δολάρια για νέες κατασκευές και νέες εγκαταστάσεις βάσεων πού προβλέπονται για την Ευρώπη. Στο σχέδιο προβλέπουν ότι οι Η.Π.Α θα κλείσουν ή θα περιορίσουν τη δυνατότητα των Βάσεων τους στην Ευρώπη ( Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία κ.λ.π.) και θα δημιουργήσουν μικρότερες και πιο ευέλικτες με αερομεταφερόμενες δυνάμεις ταχείας επέμβασης σε νέες περιοχές κύρια στις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες. ( Ρουμανία , Βουλγαρία, Πολωνία, κ.λ.π. ) Το σχέδιο αυτό της αναδιάταξης των δυνάμεων τους στην Ευρώπη κατατάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο ανασύστασης και αναδιάταξης των Αμερικανικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο. Για την Αναδιάταξη στην Ευρώπη το σχέδιο βασίζεται στην επιδίωξη ενός προγράμματος κατάρτισης κρατικής χρηματοδότησης από τις ίδιες της χώρες πού θα δεχθούν την φιλοξενία βάσεων στο έδαφος τους.

Και κυρίως οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο Ν.Α.Τ.Ο , θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα κονδύλια αυτά , απαλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο την Αμερικανική κυβέρνηση .

Σας θυμίζουμε τις δηλώσεις του πρώην Υπ. Εθνικής ¶μυνας κ. Παπαντωνίου τον Νοέμβριο του 2003 που προέβλέπε την δαπάνη 680 Εκατ. Ευρώ από τα κονδύλια για την Εθνική μας ασφάλεια για τον εκσυγχρονισμό της Βάσης στη Σούδα πάντα σύμφωνα με τα προηγούμενα σχέδια και στα πλαίσια αναδιάταξης του Ν.Α.Τ.Ο. .

Αυτό τον καιρό η Αμερικανική εξωτερική πολιτική εξαπολύει, διπλωμάτες στρατιωτικούς υπεύθυνους, πράκτορες και οικονομικούς παράγοντες των Η.Π.Α. να αλωνίζουν την Ευρώπη και κύρια τις χώρες του ενδιαφέροντος τους και με κάθε τρόπο ασκούν πιέσεις και παραχώρησες για την επιδίωξη της γενικότερης αναδιάταξης της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Ευρώπη. Ήδη στην Βουλγαρία , Ρουμανία Πολωνία Ουγγαρία Γεωργία γνωρίζουμε ότι κιόλας έχουν αρχίσει την δημιουργία εγκατάστασης Αμερικανικών βάσεων. Φημολογείται ότι στην Γερμανία και την Ιταλία έχουν αρχίσει να μειώνουν το στρατιωτικό δυναμικό και το προσωπικό των Βάσεων τους.

Παράλληλα οι πιέσεις που ασκούνται από μεριάς του Αμερικανικού Κογκρέσου προς τις χώρες μέλη του Ν.Α.Τ.Ο. ώστε να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί και οι επιλογές του Πενταγώνου όπως καταλαβαίνεται θα ενταθούν και θα διεκδικήσουν πολλές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. .Πρόκειται για έναν σχεδιασμό αναδιάταξης των δυνάμεων τους σε όλο τον πλανήτη. Κάτι που πολύ τεκμηριωμένα και αναλυτικά καταγράφηκε και στην πρώτη παγκόσμια διάσκεψη των αντιβασικών κινημάτων που πραγματοποιήθηκε των Ιανουάριο του 2004 , στα πλαίσια του ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΥ Κοινωνικού Φόρουμ.

Το «δώρο» των τριών Εκατ. Δολαρίων πού μας προσφέρεται σήμερα, αποτελεί δέλεαρ για να μπορέσουν να επιτύχουν τους σχεδιασμούς τους και όχι σίγουρα για την δική μας ασφάλεια. Το ίδιο αυτή την στιγμή συμβαίνει και σε δεκάδες χώρες του πλανήτη, που καταγράφεται η επεκτατική τους δύναμη με 702 βάσεις σε όλο τον κόσμο. Εκεί θα χρειαστεί να δαπανηθούν τεράστια ποσά προς την εφαρμογή και την εξυπηρέτηση των γενικότερων σχεδιασμών τους για την ποθούμενη κατάχτηση του παγκόσμιου ελέγχου των Αγορών και κύρια της Κίνας των δύο και πάνω εκατ. ανθρώπων , εν δυνάμει καταναλωτών

Αυτό άλλωστε είναι και το κυρίαρχο ενδιαφέρον τους σήμερα μετά την κατάρρευση των Σοσιαλιστικών χωρών.

Με πρόσχημα την εφαρμογή του σχεδίου ασφάλειας της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συντονισμένο σχέδιο προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της εγκατάστασης στη Σούδα ενός ακόμα μεγαλύτερου πυρήνα εξάρτησης, απειλής και υποτέλειας για τον τόπο μας αλλά και κινδύνου υποταγής των γύρω περιοχών μας. Ακόμα σήμερα διατρέχουμε το μεγάλο κίνδυνο με την απειλή τρομοκρατικής ενέργειας που σε ένα έδαφος όπως αυτό της Σούδας που φέρει αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα η καταστροφή θα είναι ολέθρια. Η παραμονή των Βάσεων στον τόπο μας 40 χρόνια τώρα αποτέλεσε και αποτελεί πηγή εξάρτησης και καταστροφικών δεινών για τις γύρω περιοχές και την χώρα μας. Κατ επανάληψη έχει χρησιμοποιηθεί από τις Η.Π.Α. για την εξυπηρέτηση των δικών τους και μόνο συμφερόντων. Εχει επιφέρει στον τόπο μας αρκετές αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες για την ανάπτυξη της περιοχής, την υγεία των κατοίκων και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Η εδώ παραμονή του και η προβλεπόμενη επέκταση τους βάζει σε δοκιμασία σήμερα και την ίδια μας την ύπαρξη.

Δικαιούμαστε λοιπόν να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Με συλλογική έκκληση όλων των φορέων του Νομού πρέπει να ζητήσουμε από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό όλα τα παρακάτω.

Να ζητήσουμε να απαντήσει αρνητικά και να μην ενδώσει στο δέλεαρ των τριών Εκατ. Δολαρίων από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Να ζητήσουμε κατά την συνάντηση του με τον κ. Μπους μέσα στο Μάη να μεταφέρει την κοινή μας θέληση και την αγανάχτηση μας, για τα προβλεπόμενα σχέδια της Αμερικανικής κυβέρνησης. Οτι δεν μπορούν και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά από τον Ελληνικό λαό.

Να ζητήσουμε να μην προβεί ο ίδιος αλλά και η Ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο , σε καμία συμφωνία παραχώρησης διευκολύνσεων και σύναψης συμφωνιών μαζί τους, δίχως τη θέληση και τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού.,

Σε ότι αφορά την προβλεπόμενη επέκταση της Βάσης της ΣΟΎΔΑΣ αλλά και όποιαν άλλη συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση να σταματήσει αμέσως. Επιτέλους χρωστάνε στον Ελληνικό λαό την μεγάλη αλήθεια με το τι μέλει γενέσθαι με τη Σούδα.

Καλούμε κάθε Έλληνα πολίτη να υπογράψει το κείμενο διαμαρτυρίας για την παραμονή και επέκταση των Αμερικανικών βάσεων στον τόπο μας.

Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε και να τους δώσουμε να καταλάβουν και αυτοί ότι η θέληση και κάθε απόφαση για μας χωρίς εμάς δεν θα έχει κανένα νόημα και αποτέλεσμα.

(Το κείμενο αυτό μαζί και με άλλα ενημερωτικά άρθρα θα το βρείτε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ www.socialforum.gr)

ΤΣΕΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μέλος της Παγκόσμιας εκστρατείας
ενάντια στις Αμερικανικές βάσεις.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τετάρτη, 31 Μάρτιος 2004 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 304 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54082896
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.