ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 04 Ιούλ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Συνέντευξη τύπου - Αντιπολεμικό ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αντικαπιταλιστική Συμ. , Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2004

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/4, 11ΠΜ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΣΑ,Ακαδημίας 60

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ!

Οι εκπρόσωποι της Αντικαπιταλιστικής Συμμαχίας θα παρουσιάσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους για το Κυπριακό και για το επερχόμενο δημοψήφισμα.

Θα μιλήσουν οι: Στέλλα Αλφιέρη, πρώην βουλευτίνα, Πάνος Γκαργκάνας, Εργατική Αλληλεγγύη, Μωυσής Λίτσης, Financial Crimes-Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001, Γιάννης Σηφακάκης, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

Διακήρυξη της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Όχι στο σχέδιο Ανάν-Λύση μόνο το κοινό κίνημα Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων.

Σχέδιο ποιο σχέδιο;  Που ξανακούστηκε λαοί να πιέζονται να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα το μέλλον τους, με οδηγό όσα συμφώνησαν τεχνοκράτες σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων στην Ελβετία.

Χωρίς καμία από τις πλευρές που ευθύνονται για το κυπριακό πρόβλημα να μην προβαίνουν ούτε καν σε μία κίνηση διπλωματικής αβροφροσύνης. Ούτε διωγμοί Τουρκοκυπρίων, ούτε τουρκική εισβολή και κατοχή, ούτε αγνοούμενοι και πάνω απόλα η πανταχού παρούσα Βρετανία, μεταμορφωμένη σε Πόντιο Πιλάτο νίπτει τας χείρας της, διατηρώντας χωρίς σπιθαμή παραχώρησης τις βάσεις της για το φόβο… αναταραχών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου- Μέσης Ανατολής.

Το σχέδιο Ανάν μέσα από ένα πολύπλοκο κείμενο 9000 σελίδων που ο ελληνοκυπριακός και τουρκοκυπριακός λαός καλείται να κρίνει εν μία νυκτί! Αν και ουδόλως εθνικιστές δεν μπορούμε να αγνοήσουμε εθνικές ευαισθησίες και να αποδεχθούμε ότι μία τρικολόρε σημαία και ένας απροσδιόριστος εθνικός ύμνος, προϊόν όχι πολιτικών εξελίξεων αλλά τεχνοκρατικών ακροβασιών θα εκφράζει τις δύο εθνότητες στην Κύπρο. Οι σημαίες και οι ύμνοι δεν είναι προϊόν τεχνοκρατικών ακροβασιών αλλά αποτελέσματα πολιτικών διεργασιών.

Και τι σόι ειρήνη μπορεί να είναι αυτή με στρατούς κατοχής, εγγυήτριες δυνάμεις και πάνω απόλα βρετανικές βάσεις. Το σχέδιο Ανάν είναι η ταφόπλακα στις ευρωπαϊκές αυταπάτες, ότι με την ένταξη στην ΕΕ οι καλοί διπλωμάτες θα λύσουν προβλήματα, που δημιούργησαν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, η εθνικιστική πλειοδοσία και οι γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί των κάθε λογής γερακιών του πολέμου και του κέρδους.

¶λλωστε πίσω από τις κορώνες για ρεαλισμό, δεν κρύβεται παρά η επιθυμία της άρχουσας τάξης Ελλάδας και Τουρκίας να ξεφορτωθούν το βάρος του προβλήματος που οι ίδιες δημιούργησαν, συνεχίζοντας να κρατάνε την Κύπρο με ένα μόρφωμα και που ο πιο ανίδεος καταλαβαίνει ότι το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να ξανακάνει την Κύπρο πεδίου του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού υπό τα βλέμματα των Αμερικανών και Ευρωπαίων πατρώνων.

Η ειρήνη και η πραγματική συμφιλίωση  στην Κύπρο μπορεί να έλθει μόνο από κάτω. Από την κοινή δράση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από τον αμοιβαίο σεβασμό εθνικών, πολιτισμικών και θρησκευτικών ιδιαιτεροτήτων.

Μόνο οι λαοί με την κοινή τους δράση μπορούν να ρίξουν το συρματόπλεγμα της πράσινης γραμμής, να διώξουν τους στρατούς και τις βάσεις από το νησί και να καταστήσουν την Κύπρο πραγματικά κοινή πατρίδα των κατοίκων της. Μόνο όταν οι λαοί της Κύπρου συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, μόνο τότε θα έλθει πραγματική ειρήνη στο νησί. Μακριά από αυτούς που θέλουν την Κύπρο φορολογικό παράδεισο για τα κεφάλαια τους και βάση για τις μελλοντικές επεμβάσεις τους στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Οι ίδιες δυνάμεις οι ΗΠΑ, η ΕΕ, ο ΟΗΕ που με τις επεμβάσεις τους από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι το Κόσσοβο και την Βοσνία έφεραν πολέμους, προσφυγιά και δυστυχία εκβιάζουν σήμερα με το πιο ωμό τρόπο για να γίνει αποδεκτός ο ρόλος τους ως επιδιαιτητές.

Το Σχέδιο Ανάν υποδαυλίζει το εθνικιστικός μίσος και τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις αντιμαχόμενες άρχουσες τάξεις Ελλλάδας, Τουρκίας και ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Επικοινωνία με:
Στέλλα Αλφιέρη 6972696565, Μωυσής Λίτσης 2109296141, Γιάννης Σηφακάκης 2946093043,
Πέτρος Κωνσταντίνου 6932828964

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2004 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 455 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54081132
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.