ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 15 Δεκ 2019
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Προσφυγή στο ΣτΕ από τον δικηγορικό Σύλλογο και το ΓΕΩΤΕΕ για την απουσία δασολόγιου Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Δάση
e , Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2007

Βαρύτατες ευθύνες για την απουσία δασολογίου

(Από την Ημερησία)

Την αντισυνταγματική παράλειψη και αδράνεια της κυβέρνησης να προωθήσει τη σύνταξη δασολογίου πρόκειται να κρίνει δικαστικά το ΣτΕ, ύστερα από την υποβολή σχετικής προσφυγής στο ανώτατο δικαστήριο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μετά τις καταστροφικές φωτιές σε Πάρνηθα, Πήλιο κ.λπ. αποκρύπτοντας τις κυβερνητικές ευθύνες προσπαθούσε στο συνέδριο της Ν.Δ. να εμφανίσει ένα φιλοπεριβαλλοντικό «προφίλ», αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα, προκειμένου να υλοποιήσει τη συνταγματική επιταγή για σύνταξη δασολογίου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με δασοκτόνες εγκυκλίους προσπάθησε η κυβέρνηση να βγάλει από... τη μέση πολλές δασικές εκτάσεις, αξιοποιώντας τον αντιεπιστημονικό ορισμό και τον ν. 3208/03 που ο Κ. Καραμανλής είχε καταγγείλει ως αντισυνταγματικό, ψηφοθηρικό και δασοκτόνο. Στόχος της προσπάθειας αυτής ήταν να καταρτισθούν δασικοί χάρτες «απαλλαγμένοι» από μεγάλες δασικές εκτάσεις προς χάριν της οικοπεδοποίησης - «τσιμεντοποίησης».

Κρίση: Τώρα το ΣτΕ καλείται να κρίνει αν η παράλειψη προώθησης του δασολογίου αποτελεί παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας, συνταγματική παράβαση βαριάς μορφής, αλλά και παράβαση του διεθνούς και κοινοτικού δικαίου που δεν ανέχονται τη διαιώνιση αυτού του καθεστώτος που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της δασικής προστασίας και την αποδυνάμωση του ίδιου του Συντάγματος. Η προσφυγή προσβάλλει ταυτόχρονα και όλα τα αρχικά νομοθετήματα της περιόδου 1995 - 98 για την κατάρτιση του Κτηματολογίου. Σύμφωνα με την προσφυγή που υπέβαλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και συνυπογράφει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γ. Παπαδημητρίου, οι νόμοι 2308/95 και 2664/98 είναι αντισυνταγματικοί γιατί προωθούν τη σύνταξη Κτηματολογίου, ενώ (με βάση και τη νομολογία του ΣτΕ) έπρεπε οπωσδήποτε να προηγηθεί η κατάρτιση δασολογίου. Η προσφυγή που στρέφεται κατά της κυβερνητικής παράλειψης να κινηθεί η διαδικασία κατάρτισης δασολογίου, παίρνει αφορμή από την πρόσφατη επανενεργοποίηση των διαδικασιών του Κτηματολογίου, για το οποίο -όπως ανακοινώθηκε- θα προχωρήσει η κτηματογράφηση και η ένταξη 107 περιοχών σε όλη τη χώρα. Εάν το ΣτΕ κάνει δεκτή την προσφυγή και κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους 2308 και 2664, τότε όχι μόνο η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί και δικαστικά στη σύνταξη δασολογίου, αλλά θα κινδυνεύσει «να τιναχθεί στον αέρα» και το Κτηματολόγιο.

Ποινικές διώξεις για τρεις : Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν τρία άτομα που συνελήφθησαν στο νομό Ηλείας για δύο εμπρησμούς. Επειτα από έρευνα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλήθηκαν για ανάκριση δύο άτομα ηλικίας 19 και 34 ετών αντιστοίχως, τα οποία ομολόγησαν ότι είχαν βάλει δύο φωτιές στις 2 και στις 7 Ιουλίου στην περιοχή Καράτουλα, όπου κάηκαν περίπου 32 στρέμματα. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης τα δύο άτομα, τα οποία είναι συγγενείς μεταξύ τους, υπέδειξαν ως ηθικό αυτουργό ένα τρίτο συγγενικό τους πρόσωπο ηλικίας 73 χρόνων. Όπως κατέθεσαν, τους είπε να βάζουν φωτιές προκειμένου να ενοχοποιήσουν κάποιον άλλον, με τον οποίο είχαν κτηματικές διαφορές.

http://www.imerisia.gr/default.asp?catid=4660


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
για την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ανακοινώνεται ότι το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), κατέθεσε, στις 4 Ιουνίου 2007, προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), για την ακύρωση της απόφασης του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. να κηρύξει υπό κτηματογράφηση περιοχές σε 107 Δήμους της χώρας. Η προσφυγή έγινε γιατί στις περιοχές αυτές δεν προηγήθηκε η διαδικασία κατάρτισης δασικών χαρτών και δασολογίου. Η προσφυγή συντάχθηκε από το Νομικό Σύμβουλο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Δήμο Νικόπουλο και τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Παπαδημητρίου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Γιώργος Παπαβασιλείου

(Από την ιστοσελίδα του ΓΕΩΤΕΕ)


Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.


Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 119 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 40171602
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.