ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Να τροποποιηθεί άμεσα η νέα ΚΥΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Βιοκαλλιέργεια - Οικολογική Γεωργία
ΒΙΟΖΩ , Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2007

ΟΧΙ στην υπονόμευση των βιολογικών προϊόντων

Μετά την κατάφορη παραβίαση του κανονισμού 2092/91 από την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), για την διατροφή των ζώων με συμβατικές ζωοτροφές και την ρατσιστική αντιμετώπιση των βιολογικών ζωοτροφών, οι συγκεντρωθέντες στην εκδήλωση της ΒΙΟ.ΖΩ στο ECOFESTIVAL 2007, απευθύνουν έκκληση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην ευαισθησία του απέναντι στα βιολογικά προϊόντα.

Η βιβλική καταστροφή των οικοτόπων και των εγκαταστάσεων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ανάγκασε τους κτηνοτρόφους να ταΐσουν τα ζώα τους με ό,τι διέθεταν. Τα προβλήματα παραμένουν έντονα και για τις δεκάδες των βιο – κτηνοτρόφων παρά την αποκατάσταση των συγκοινωνών και την πλήρη διαθεσιμότητα των βιολογικών ζωοτροφών από το εμπόριο. Ήταν επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η οφθαλμοφανής όμως υποτίμηση των βιολογικών ζωοτροφών και η εξαίρεσή τους από τη δωρεάν διανομή στους ελάχιστους πυρόπληκτους βιο - κτηνοτρόφους, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο… καπνός που φαίνεται δεν προέρχεται από την υπερβολική αγάπη για την βιολογική κτηνοτροφία, αλλά από το ακριβώς αντίθετο: την προσπάθεια υπονόμευσης και υποβάθμισής της!

Το υπερβολικό ποσοστό συμμετοχής από 5% σε 50% και για πολύ μακρύ χρονικό διάστημα, που υπερβαίνει αυτό του κανονισμού, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποβιολογικοποίηση των ζωικών προϊόντων των περιοχών που επλήγισαν. Τι προϊόν θα πουλήσουν οι βιο-κτηνοτρόφοι, βιολογικό ή συμβατικό; Η νέα ΚΥΑ το αγνοεί, οι καταναλωτές όμως ανησυχούν γιατί ήδη αυτά τα ζωικά προϊόντα ενσωματώνονται από την βιομηχανία σε προϊόντα βιολογικά.

Ο κανονισμός για τη βιολογική γεωργία αναφέρει ρητά ότι το δικαίωμα να διατραφούν τα ζώα με συμβατικά αφορά την επιβίωσή τους σε περιόδους κρίσεων. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η κρίση έχει ήδη περάσει και η τροφοδοσία των πληγισών περιοχών με βιολογικές ζωοτροφές γίνεται κανονικά. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία ανάγκη για παρέκκλιση από τον κανονισμό τρεις μήνες αργότερα.

Επίσης στην ΚΥΑ που υπογράφτηκε χθες γίνεται κατάφορη παραβίαση του κανονισμού, μια και η ισχύς της διατροφής των ζώων με συμβατικά λήγει στο τέλος του 2007 ενώ η ΚΥΑ το παρατείνει παράνομα και το 2008. Επίσης ενώ ο κανονισμός αναφέρει ρητά την εξατομίκευση της απαίτησης για την χρήση ή μη χρήση, η ΚΥΑ το αγνοεί και επιβάλλει, ενιαίο ποσοστό για όλους. Αν δε πάρουμε υπόψη και το γεγονός ότι μοιράζονται συμβατικές ζωοτροφές δωρεάν, τότε οδηγούμαστε στο αποτέλεσμα της οργανωμένης νόθευσης της βιολογικής παραγωγής με συμβατικά.

Η ασάφεια στη σήμανση, η μη τήρηση της ιχνηλασιμότητας στα μεταλλαγμένα για τις συμβατικές ζωοτροφές και το πολύ μεγάλο ποσοστό σε συνδυασμό με το μακρύ χρονικό διάστημα (που δυσκολεύει τους ελέγχους), μας οδηγεί δυστυχώς στη σκέψη ότι πίσω από όλα αυτά είναι η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει την κατανάλωση μεταλλαγμένων, εν αγνοία των βιο – καταναλωτών.

Ζητάμε: Την άμεση διόρθωση της ΚΥΑ και αυτό το δικαίωμα, κ. υπουργέ σας το δίνει η ίδια η απόφαση. Παίρνοντας υπόψη σας ότι οι περισσότεροι των κτηνοτρόφων έχουν ανάγκη από επιπλέον καρπό το επόμενο χρονικό διάστημα και όχι το περασμένο καλοκαίρι.

Ζητάμε επίσης την αναδρομική ισχύ της για τρεις μήνες, υπέρβαση μόνο σε ποσοστό 20% και αυτό εξατομικευμένο σε κάθε κτηνοτρόφο, που πρέπει να αποδείξει ότι δεν μπορούσε να βρει βιολογικές ζωοτροφές. Επιβάλλεται η επιχορήγηση και των βιολογικών ζωοτροφών και η άμεση δωρεάν διανομή τους στις πυρόπληκτες περιοχές.

"ΒΙΟΖΩ" - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ"

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 206 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58229844
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.