ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 23 Οκτ 2019
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Δάση
Τοπικό Συμβούλιο Ουρανούπολης , Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2007


ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙ 1.107.000 ΕΥΡΩ ΤΩΝ 8.608 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 1/3 ΤΟΥ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
 
Νέες ανταλλαγές εκτάσεων γης τεράστιας αξίας του Ελληνικού Λαού στην Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, γίνονται συνεχώς χωρίς να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ οι αναφορές μόνο από μια εφημερίδα στο "σκάνδαλο" των μέχρι πριν από τις εθνικές εκλογές ανταλλαγών έχει ήδη αποσιωποιηθεί, παρ' όλες τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης για ανάδειξη του προβλήματος.

Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε από τον νομάρχη Πέλλας η ανταλλαγή στην συγκεκριμένη Μονή, εκτάσεως 180 στρεμμάτων δίπλα στο χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, στο χωριό Άγιος Αθανάσιος, στο όνομα της Βιστονίδας λίμνης έναντι 0,7% της αξίας της. Η αξία της έκτασης τα τελευταία χρόνια είναι ανυπολόγιστη λόγω της ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού και του αγροτοτουρισμού γενικότερα.

Πνίγηκε επίσης η "ανταλλαγή" μέρους των εκτάσεων που έχουν "μεταβιβασθεί" στην Μονή από την σημερινή κυβέρνηση με μέρος των Ολυμπιακών ακινήτων της Αθήνας, εκεί όπου το Κέντρο Υποδοχής αποστολών και αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και προοριζόνταν να χρησιμοποιηθεί κατά την μεταολυμπιακή περίοδο ως πρότυπος οικιστικός πυρήνας και πολεοδομικό κέντρο.

Σκεπάστηκε έτσι και η "ανταλλαγή των 8.608 στρεμμάτων του κοινόχρηστου Δάσους της Ουρανούπολης και του 1/3 του δομημένου οικισμού της με το 2,36% της Βιστονίδας λίμνης έναντι 1.107.000 Ευρώ και ο χαρακτηρισμός του δάσους σε "γεωργική έκταση". Χαρακτηρισμος που για την Γενική Δ/νση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας των Δασών σύμφωνα με το 6698/13-7-07 έγγραφό της "εκφράζει προσωπική άποψη του νομικού συμβούλου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης … δεν έχει καμία ισχύ … δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης".

Το Τοπικό Συμβούλιο Ουρανούπολης συνεχίζει τον αγώνα για την επιστροφή του κοινόχρηστου δάσους και των σπιτιών στους κατοίκους της Ουρανούπολης και τον Ελληνικό Λαό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ιδιοκτησία της Μονής Βατοπαιδίου στη λίμνη Βιστονίδα με χρυσόβουλα αυτοκρατόρων και δηλώσεις υποταγής στους σουλτάνους-κατακτητές, είναι προσβολή στους Αγώνες των Ελλήνων και πράξη καταδολίευσης των δικαιωμάτων τους στη γη των προγόνων τους.

Με δεδομένο ότι η λίμνη Βιστονίδα είναι χαρακτηρισμένη υψηλής σημασίας υγροβιότοπος από την συνθήκη Ramsar, η ανταλλακτική αξία της είναι ΜΗΔΕ ΝΙΚΗ και το καθεστώς διαχείρισής της παραμένει ΑΥΣΤΗΡΑ το ίδιο, μετά την "ανταλλαγή" ή με το προ της ανταλλαγής.

Συνολικά το 100% της άχρηστης ανταλλακτικά λίμνης-υγροβιότοπος θα απόδώσει στην Μονή Βατοπαιδίου ακίνητα του Ελληνικού Λαού, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Σ' αυτόν τον χορό των δισεκατομμυρίων δεν διαπλέκεται μόνο η περί τον καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου διοίκηση. Έχουμε την πεποίθηση πια ότι ένας χορός πολιτικών και εργολάβων συμμετέχουν στο τσιμπούσι που στήθηκε σε βάρος της Εθνικής Περιουσίας. Η σιωπή που παρατηρείται τους έξι τελευταίους μήνες από τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική. Ο πανελλήνιος εμβέλειας τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, συμμετέχει με τον τρόπο του σ'αυτή την σιωπή κατόπιν "θεϊκής" παρέμβασης στα αφεντικά των ΜΜΕ.
 
Οι κραυγές διαμαρτυρίας των κατοίκων της Ουρανούπολης και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σταγείρων-Ακάνθου καθώς και του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεν ιδρώνουν τ'αυτιά των πολιτικών και των καναλαρχών, που τα συμφέροντά τους συμπλέουν με το "ιερό" έργο των Βατοπαιδινών μοναχών. Ακόμη και το γεγονός, ότι με την πράξη της "ανταλλαγής" που οργανώθηκε σε αγαστή σύμπνοια από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήδη από το 2002, αυτοαναιρείται η πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου, της οποίας θεωρούνται συνεχιστές της, δεν τους αφορά. Η απαλλοτρίωση της έκτασης που περιλαμβάνει το κοινόχρηστο δάσος των 8.608 στρεμμάτων για την αποκατάσταση των προσφύγων της Μικρά Ασίας, προγόνων των κατοίκων της Ουρανούπολης, κατέληξε από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις σε αντιπαροχή στους μοναχούς της Μονής Βατοπαιδίου οι οποίοι αντί να ασκούν τα πνευματικά και εκκλησιαστικά τους καθήκοντα συνδιαλέγονται με εργολάβους ως επιχειρηματίες, καταπατώντας κάθε έννοια της αποστολής τους.

Εκτιμούμε επίσης δεδομένο τον αποκλεισμό της Ουρανούπολης από τον υπόλοιπο κόσμο αφενός γιατί η επίδικη έκταση την περικλείει, αφετέρου διότι οι μοναχοί έχουν ήδη κοινοποιήσει τα οράματά τους για επιχειρηματικές επενδύσεις στην εν λόγω έκταση. Έχει προηγηθεί πριν από λίγα χρόνια, ή με νόμο απαγόρευση του ψαρέματος στα πεντακόσια μέτρα από την ακτή του Αγίου Όρους [μεθοδεύεται τελευταία απαγόρευση στα 800μ.], ή με προεδρικό διάταγμα απαξίωση αναπτυξιακά 3.000 στρεμμάτων, ιδιοκτησίες των κατοίκων στα σύνορα με το Άγιο Όρος, και ακολούθησαν οι έντονες προσπάθειες των μοναχών για κατασκευή ιδιόκτητου λιμενικού έργου δίπλα στον οικισμό της Ουρανούπολης με παραχώρηση έκτασης από το Ελληνικό Δημόσιο για κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεών τους. Πολύ φοβούμαστε πως σε μερικά χρόνια θ' απαιτήσουν και τα σπίτια μας.

Για εμάς τους κατοίκους της περιοχής θεωρούμε πως η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί υποβάθμιση της νοημοσύνης μας και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Αισθανόμαστε αποτροπιασμό για όλους εκείνους που ενώ τους ορίσαμε να διαφυλλάτουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού πράττουν το αντίθετο και αγανάκτηση για εκείνους που προσπαθούν να εκθέσουν την χιλιόχρονη ιστορία της Μοναστικής Πολιτείας του Άθω.

Διατρανώνουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και δεν δεχόμαστε τους προσκυνητές των σουλτάνων γενίτσαρους του τόπου μας.

Γι' αυτό απαιτούμε την άμεση και οριστική επιστροφή των 8.608 στρεμμάτων από την Μονή Βατοπαιδίου στον Ελληνικό λαό.
 

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ


 

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.


Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 339 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 39061682
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.