ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Κυριακή 15 Δεκ 2019
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Πρώην Βάση Γουρνών: Διαμαρτυρία της Επιτροπής Αγώνα για τη σύλληψη μέλους της Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Χερσόνησος
Επιτροπή Αγώνα Πρώην Βάσης Γουρνών , Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2007

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Υπεράσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών και την αξιοποίηση της προς όφελος του λαού της Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα σε συνεδρίαση η Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της πρώην Αμερικάνικης Βάσης και συζήτησε τις εξελίξεις που διαμορφώθηκαν μετά από τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού και Δημοτικού Συμβουλίου, και από τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές από τα ΜΜΕ σχετικά με την επίσκεψη της Νομάρχη και του Δημάρχου στην Αθήνα και τη συνάντηση τους με τη διοίκηση της ΚΕΔ.

Η Επιτροπή αγώνα μετά από διεξοδική συζήτηση κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα.

● Καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του μέλος της Επιτροπής κ. Δ. Σουλιωτάκη αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πρόσχημα την παρακώλυση συγκοινωνιών. Θεωρούμε ότι η δίωξη εναντίον του μέλους της Επιτροπής μας στρέφετε εναντίον του δικαιώματος του λαού να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει γι’ αυτές. Καταγγέλλουμε ακόμα τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου που ενώ έγινε πρόταση από συμβούλους της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να το συζητήσουν και να πάρουν θέση. Καλούμε τη Νομάρχη, το Δήμαρχο και τους φορείς του νομού να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.

● Οι τελευταίες εξελίξεις επιβάλλουν την αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο αγώνας για την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της πρώην Βάσης και την αξιοποίηση της προς όφελος του λαού, με μεγαλύτερη ένταση και να συσπειρώσει ακόμα περισσότερες δυνάμεις. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η ΝΑΗ ούτε ο Δήμος Γουβών ενώ μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν λύση που να καλύπτει τις βασικές ανάγκες του λαού της περιοχής.

● Επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τις συνεδριάσεις τόσο του Δημοτικού όσο και του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αλλά και από τις πληροφορίες που πήραμε από τα ΜΜΕ για τη συναίνεση τους στο ξεπούλημα με τους εκπροσώπους της ΚΕΔ.

● Καταγγέλλουμε τη στάση της Νομάρχη και του Δημάρχου, που με τις αποφάσεις τους ανοίγουν το δρόμο να περάσουν τα σχέδια των εκπροσώπων του κεφαλαίου και να προχωρήσουν σε μια «επένδυση» τύπου «Μονής Τοπλού», «Πλανητάριου» ή εγκατάσταση του κατασκοπευτικού οργανισμού ENISA. Η συναίνεση τους για «αξιοποίηση» της πρώην Βάσης μέσω της εταιρείας «ΕΙΡΗΝΗ Α.Ε.», καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής.

● Η «επιτροπή» που συγκροτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Γουβών που φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνη και την Κα Νομάρχη, επικεφαλής της οποίας τίθεται ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, μας θυμίζει την επιτροπή των «σοφών», που στόχο έχει να «παίξει» με το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, να έχει το κεφάλαιο και την ευλογία του, και να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια τους. Τέτοιες «επιτροπές» δεν έχει ανάγκη ο τόπος.

● Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με στόχο:

- Την κατάργηση όλων των Νόμων (ν.973/1979, ν. 2160/93, ν. 2636/1998, ν. 3270/2004) που από κοινού ψήφισαν και διατηρούν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ μέσω των οποίων ξεπουλιούνται στο μεγάλο κεφάλαιο, η γη, οι ακτές, οι βραχονησίδες, τα Τουριστικά και Ολυμπιακά Ακίνητα.

- Την απόσυρση του «Μνημονίου Συνεργασίας» που στηριζόμενο στους παραπάνω νόμους ξεπουλά στο μεγάλο κεφάλαιο το «φιλέτο» της πρώην Αμερικάνικης Βάσης.

- Την ανάπτυξη της περιοχής μέσω ενός κεντρικού σχεδιασμού που θα διαφυλάσσει τον Δημόσιο χαρακτήρά της, στους τομείς της Παιδείας, της Έρευνας, της Υγείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και άλλων Κοινωφελών Υπηρεσιών, (Πάρκο, Πυροσβεστικό σταθμό, Πλαζ κ.λ.π), θα είναι προς όφελος του λαού και των αναγκών του, και που θα χρηματοδοτούνται από το κράτος.

● Η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε ακόμα να συνεχίσει τον αγώνα της με περιοδείες, ομιλίες στα χωριά, θα ζητήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, συναντήσεις με φορείς όλου του Νομού, με συλλόγους, σωματεία και συνδικάτα, με το σωματείο εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ, με τα 15μελή των σχολείων, και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

● Τέλος προγραμμάτισε να διοργανώσει Λαϊκή Συναυλία στις 20/01/08, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας αμέσως μετά τις γιορτές, και οργάνωση αθλητικών αγώνων των σχολείων στο χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου, και οργάνωση ημερίδας για την ενημέρωση του λαού.

Ηράκλειο 15 Δεκεμβρίου 2007

Η Γραμματεία της Επιτροπής Αγώνα

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 14 Μάιος 2011 )

Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 200 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 40171260
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.