ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Τετάρτη 23 Οκτ 2019
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ψήφισμα: Η πρώην Βάση Γουρνών είναι δημόσιο χώρος και δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτες Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Χερσόνησος
Επιτροπή Αγώνα Πρώην Βάσης Γουρνών , Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2007
 


Η πύλη της Αμερικάνικη Βάσης Γουρνών το 1965 (Πηγή: http://pws.prserv.net/varney/ias).


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Υπεράσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα της πρώην
Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών και την αξιοποίηση
της προς όφελος του λαού της Κρήτης

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι εκπρόσωποι των φορέων και κάτοικοι του Δήμου Γουβών, που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών, συμμετείχαμε στη Λαϊκή Συνέλευση που διοργανώθηκε, και αφού ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή, συμμετείχαμε στη συζήτηση όπου διαπιστώσαμε ότι:

● Η κατάργηση της Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών που ήρθε σαν συνέπεια των παγκόσμιων εξελίξεων, της τεχνολογικής επανάστασης, και του λαϊκού κινήματος, μας βάζει μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα που μας υποχρεώνει να μπούμε μπροστά σε έναν αγώνα και να αντισταθούμε στην προσπάθεια που επιχειρείται ο χώρος να ιδιωτικοποιηθεί.

● Μια τεράστια έκταση 738 στρεμμάτων γης, και ορισμένες άλλες μικρότερες μεταξύ των οποίων και κάποιες γεωτρήσεις στα Μάλια, με τα κτήρια και τον εξοπλισμό τους, που βάσει του νόμου περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, κινδυνεύουν να παραχωρηθούν για «αξιοποίηση» σε ιδιώτες και σε βάρος του λαού της περιοχής.

● Αν εξαιρέσουμε αρχικά τα 110 στρέμματα μαζί με τις εγκαταστάσεις (κτήρια κ.λ.π) που παραχωρήθηκαν στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), για να στεγάσει ορισμένες οικογένειες αξιωματικών, και στη συνέχεια άλλα 160 στρέμματα που παραχωρήθηκαν για να καλύψουν άλλες ανάγκες στέγασης διάφορων υπηρεσιών (Εκθεσιακό Κέντρο, ΕΛΚΕΘΕ, Εγκαταστάσεις Σχολείων, Αθλητικών χώρων, Δημαρχείο κ.λ.π.), το υπόλοιπο των 468 στρεμμάτων είναι έτοιμο να πουληθεί.

● Από το 1994 που η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου αναλαμβάνει τη διαχείριση του χώρου μέχρι σήμερα, - εκτός από τα τμήματα που έχουν παραχωρηθεί – ακολουθείται η τακτική της ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ. Καμία πρόβλεψη για φρούρηση και φύλαξη, καμία κρατική φροντίδα και επιχορήγηση για τη συντήρηση του. Το αποτέλεσμα είναι να ακολουθήσει η μεγάλη λεηλασία, και η ολική καταστροφή της υλικοτεχνικής υποδομής. Κτήρια, Εγκαταστάσεις, Μηχανήματα και Επιστημονικά όργανα μεγάλης αξίας είτε λεηλατούνται, είτε καταστρέφονται. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι ακόμα και το Νοσοκομείο με όλη του την υποδομή δεν γλίτωσε την λεηλασία και την καταστροφή. Και βέβαια το νερό που αντλείται από τις γεωτρήσεις δεν φθάνει πια στην πρώην Βάση.

● Την ίδια τύχη είχαν και ορισμένες εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν αργότερα όπως το Νομαρχιακό Κολυμβητήριο που δεν λειτούργησε ποτέ, καθώς και τα γραφεία της εταιρείας «ΕΙΡΗΝΗ Α.Ε.». Από την καταστροφή δεν γλίτωσαν ούτε το αρχείο της ίδιας της εταιρείας, ούτε όμως και το αρχείο της Βάσης που άφησαν φεύγοντας οι Αμερικανοί. Ένα αρχείου που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό ιστορικό υλικό για τους ιστορικούς-ερευνητές.

● Είναι φανερό ότι μια τέτοια εξέλιξη είχε σαν σκοπό να εξυπηρετήσει ένα διπλό στόχο:

Από τη μια να χειραγωγήσουν και να αμβλύνουν τη συνείδηση του λαού και να τον οδηγήσουν στη σκέψη ότι το Δημόσιο και ο Δήμος είναι άχρηστοι, ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν μια τέτοια τεράστια περιουσία, και ότι αφού έτσι έχουν τα πράγματα «καλύτερα είναι να μπει ένας ιδιώτης και να την εκμεταλλευτεί».

Από την άλλη ρημάζοντας και λεηλατώντας κυριολεκτικά μια Δημόσια περιουσία και έχοντας δημιουργήσει μια τέτοια αντίληψη στο λαό, είναι πιο εύκολο να την ξεπουλήσουν.

● Η δημοσιοποίηση της απόφασης της ΚΕΔ να παραχωρήσει τα υπόλοιπα (και όχι μόνο) 468 στρέμματα σε ιδιώτες, είχε σαν αποτέλεσμα να έχει κάποιες αντιδράσεις που άλλες είναι σε σωστή λαϊκή κατεύθυνση, και άλλες είναι είτε για «την τιμή των όπλων», είτε για να «θολώσουν τα νερά».

● Διαπιστώσαμε επίσης ότι το 2004 υπογράφεται ένα «Μνημόνιο Συνεργασίας για την μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη» της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών από την ΚΕΔ, την ΝΑΗ, το Δήμο Γουβών, και την εταιρεία «ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ» που υποθηκεύει στους ιδιώτες, όχι μόνο ένα «φιλέτο» εγκαταστάσεων και γης, αλλά και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με την οποία:

● Επικυρώνονται οι μέχρι τότε παραχωρήσεις της ΚΕΔ.

● Συμφωνείται η παραχώρηση για επενδύσεις και διαχείριση των ελεύθερων χώρων αποκλειστικά σε ιδιώτη επενδυτή (ιδιώτη ή όμιλο επιχειρήσεων) (άρθρο 3).

● Διευκρινίζει μάλιστα ωμά, ότι «το κριτήριο της επένδυσης δεν θα είναι το Κοινωνικό όφελος, αλλά η κερδοφορία του κεφαλαίου και ακόμα μετά τη λήξη της σύμβασης» (άρθρο 3.1 Παρ. β)

● Δεσμεύει τόσο τη Νομαρχία όσο και το Δήμο να διασφαλίσουν από το Υπουργείο Παιδείας τις πιστώσεις που απαιτούνται για την μεταστέγαση του Λυκείου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού προκειμένου να αποδεσμευθεί και να καταστεί ελεύθερο προκειμένου να «αξιοποιηθεί» από τον ιδιώτη επενδυτή. (άρθρο 2.3. Παρ. α). Αντί να διεκδικούν χρήματα για νέα σχολεία, ή να επισκευαστούν τα παλιά, υποχρεώνονται να διεκδικήσουν χρήματα για τη μεταστέγαση των σχολείων!!!!!!

● Υιοθετείται η μελέτη που είχε παλιότερα συνταχθεί, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται: (άρθρο 3.1 Παρ. β, γ)

α.- Η κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου (Καταστήματα – Εμπορικά Κέντρα κ.λ.π) που είναι βέβαιο ότι θα είναι η αρχή του τέλους και η καταστροφή των μικρών επαγγελματιών της περιοχής.

β.- Η κατασκευή Πάρκου Εμπλουτισμού του Τουριστικού Προϊόντος (Μπαρ, Κέντρων αναψυχής, Ξενοδοχείο 300 κλινών, κέντρο Θαλασσοθεραπείας κ.λ.π.) που σημαίνει την δημιουργία ενός επιχειρηματικού γκέτο, και τον αποκλεισμό του λαού από την ελεύθερη πρόσβαση στην περιοχή και ειδικά στην παραλία. Διαιωνίζεται δηλαδή και εδώ μια παλιά αμαρτία όπου οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (Creta Sun, Σχολή Τουρ. Επαγγελμάτων, Rinella κ.λ.π) έχουν κλείσει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, και καταστρέφουν το παραλιακό μέτωπο και το φυσικό τοπίο.

γ.- Δεσμεύει τους συμβαλλόμενους, όχι μόνο να παρέχουν στους υποψήφιους «επενδυτές» τα μέσα αλλά «θα παρασχεθούν (...) «ικανοί και ελκυστικοί «βαθμοί ελευθερίας-ευελιξίας» για να επιλέξουν μέρος ή το σύνολο των προτεινόμενων εκμεταλλεύσεων». (άρθρο 3.1 Παρ. γ).

Πιστεύουμε ότι:

● Η εμμονή στην ανάπτυξη της περιοχής, με τα κριτήρια της ιδιωτικοποίησης, όχι μόνο δεν θα φέρει ανάπτυξη στο χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, αλλά θα συσσωρεύσει πρόσθετα προβλήματα και νέα βάρη τόσο στους κατοίκους όσο και στην περιοχή.

● Το ερώτημα που τίθεται από μας και που χρειάζεται απάντηση είναι:

Ανάπτυξη από ποιόν, για ποιους και με ποιόν τρόπο;

● Aπό την απάντηση στο ερώτημα, καλείται ο λαός να κρίνει τους πάντες. Και σε αυτό καλούνται να απαντήσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

● Η δική μας απάντηση στο ερώτημα είναι ότι ο τόπος χρειάζεται ανάπτυξη μέσω ενός κεντρικού κρατικού σχεδιασμού προς όφελος του Λαού και των αναγκών του, στους τομείς της Παιδείας, Έρευνας, της Υγείας, του Πολιτισμού, και του Αθλητισμού.

Στα πλαίσια αυτά πρέπει ο λαός να αγωνιστεί με κάθε μορφής συσπείρωση που θα προκύψει και θα εξελιχθεί. Να προβάλλει το πρόβλημα μέσα από τους Μαζικούς Φορείς γενικότερα του Ηράκλειου, το Εργατικό Κέντρο, και τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς φορείς και τα ιδρύματα, να συνδέσει αυτό το τοπικό ζήτημα με τα γενικότερα λαϊκά κινήματα, και να διεκδικήσει:

● Να αποσυρθεί και να ακυρωθεί το «Μνημόνιο Συνεργασίας» που υπέγραψαν η προηγούμενη ΝΑΗ και ο Δήμος Γουβών, και καλούμε τη Νομάρχη και το Δήμαρχο, να συγκαλέσουν το Νομαρχιακό και το Δημοτικό Συμβούλιο αντίστοιχα, και να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

● Ζητούμε να παραμείνουν η γη, οι ακτές, οι εγκαταστάσεις, και οι γεωτρήσεις των Μαλίων της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών κάτω από τη Δημόσια Ιδιοκτησία και έλεγχο, ενταγμένες σε ένα γενικότερο Κρατικό σχεδιασμό αντίθετο με κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα και ανταποδοτικότητα.

● Υποστηρίζουμε τα σχέδια του ΕΛΚΕΘΕ για επέκταση των δραστηριοτήτων του, στη σύνδεση του με την εκπαίδευση και την εκλαΐκευση των ερευνών του. Είμαστε αλληλέγγυοι στη μάχη για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, και της γενναίας χρηματοδότησης του. Θεωρούμε ότι ο ερευνητής πρέπει να είναι απερίσπαστος στο επιστημονικό του έργο, δεν μπορεί να είναι μάνατζερ και κυνηγός χορηγών για την κάλυψη των αναγκών του.

● Είμαστε αντίθετοι σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του «Θαλασσόκοσμου». Προσιτό εισιτήριο σε όλο το λαό. Ελεύθερη είσοδος σε παιδιά, μαθητές και φοιτητές.

● Σύγχρονες Σχολικές μονάδες προσχολικής, Α' βάθμιας, Β' βάθμιας, Τεχνικής, και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενταγμένες στο σύστημα Δωρεάν και ενιαίας Παιδείας.

● Βρεφονηπιακός Σταθμός, χωρίς τροφεία και έξοδα

● Κέντρο Υγείας αστικού τύπου που θα συνδέετε με το γενικότερο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και το ΕΚΑΒ, και θα συγκεντρώνονται οι απαραίτητες υποδομές δημόσιας υγείας, δηλαδή της ψυχικής, εργασίας, σχολικής, γυναικών, τρίτης ηλικίας, και θα είναι αρμόδιο για τον υποχρεωτικό έλεγχο της ασφάλειας των υποδομών και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, άθλησης κ.λπ.

● Πυροσβεστικό Σταθμό ενταγμένο στο γενικότερο σχέδιο πυροπροστασίας.

● Βιολογικό σταθμό επεξεργασίας λυμάτων, συνδεμένο με την ευρύτερη περιοχή.

● Αθλητικές εγκαταστάσεις (κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κολυμβητήριο, ανοικτά γήπεδα κ.λ.π.) ενταγμένες στο γενικότερο σχεδιασμό του Υφυπουργείου Αθλητισμού που θα συνδέονται με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, και θα εξυπηρετούν την ανάγκη άθλησης τόσο του σωματειακού όσο και του Μαζικού Λαϊκού αθλητισμού.

● Η μεταφορά του Αθλητικού σχολείου στην περιοχή θα έδινε διέξοδο και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

● Χώροι Πολιτισμού (Θέατρο, Κινηματογράφο, Βιβλιοθήκη, Αίθουσα συναυλιών κ.λ.π) που θα υπάγονται στο αντίστοιχο υπουργείο, και θα είναι ελεύθεροι στους πολιτιστικούς φορείς και στην καλλιτεχνική δημιουργία.

● Πάρκο με χώρους περιπάτου και αναψυχής, ενταγμένο στη διαχείριση του Δήμου, επιχορηγούμενο από το Κράτος, και χωρίς καμιά ιδιωτική επιχειρηματική συμμετοχή.

● Ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία με σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες.

● Άλλες εγκαταστάσεις που πιθανόν να χρειαστούν μετά από ένα γενικότερο σχεδιασμό, όπου σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει το Πολυτεχνείο της Κρήτης.

Πού θα βρεθούν τα λεφτά:

● Χρήματα υπάρχουν πολλά αλλά προσφέρονται απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο. Μια βασική χρηματοδότηση θα πρέπει να γίνει από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Να πληρώσουν οι «έχοντες και κατέχοντες». Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι από τη μεταπολίτευση και μέχρι το 2000 η φορολογία για τις μεγάλες ΑΕ ήταν 40%, και από τότε άρχισε να πέφτει διαδοχικά πρώτα στο 35% και πρόσφατα στο 25%

● Από την επιστροφή των κλεμμένων. Των φοροφυγάδων και των κάθε λογής ληστών του μόχθου των εργαζομένων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα τελευταία 15 χρόνια, υπολογίζεται ότι έχουν απαλλαγεί από χρέη με διάφορες «ρυθμίσεις» 20 περίπου Αθλητικές Εταιρείες (ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΠ κ.λ.π) ποσά συνολικού ύψους 500 εκατομ. ευρώ.

● Ακόμα από την απόδοση των οφειλόμενων από τις Κυβερνήσεις στην Τ.Α (Κεντρικοί αυτοτελείς Πόροι – ΚΑΠ) που ξεπερνούν τα 9 δις ευρώ. Για το Ηράκλειο είναι πάνω από 58 εκατομ. ευρώ, και ειδικά για το Δήμο Γουβών πάνω από 1,5 εκατομ. ευρώ.

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια κατεύθυνση και στάση ζωής, θα κινητοποιήσει τις λαϊκές δυνάμεις, θα τις εμπνεύσει στη σίγουρη μέθοδο της αγωνιστικότητας για τη διεκδίκηση και λύση των οξυμμένων λαϊκών προβλημάτων, όπως είναι και αυτό της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ (πρώην) ΒΑΣΗΣ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ηράκλειο 22 Νοεμβρίου 2007

Η Γραμματεία της επιτροπής αγώνα

Σχόλια

Δεν μπορείς να κάνεις σχόλια.
Πρέπει πρώτα να κάνεις Είσοδο ή να Εγγραφείς στο ecocrete.gr εδώ.

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 14 Μάιος 2011 )

Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 156 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 39060932
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.