ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 15 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ! Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Θάλασσα - Ακτές
Επιτροπή Αγώνα για το Θερμαϊκό , Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2008

Κυρίες και κύριοι,

με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις εισηγήσεις του Δημάρχου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Θερμαϊκού, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008, με τις οποίες ζητείται, χωρίς να ομολογείται ανοιχτά, η συνηγορία του Δημοτικού Συμβουλίου για την αμμοληψία από τις ακτές του Δήμου μας, για λογαριασμό του εργολάβου που κατασκευάζει το έργο επέκτασης του διαδρόμου 10/28 μέσα στη θάλασσα.

Σας δηλώνουμε ότι θεωρούμε την προβαλλόμενη από το Δήμαρχο ανάγκη εκβάθυνσης για χάρη, δήθεν, ενός πιλοτικού "προαστιακού" προγράμματος θαλάσσιας συγκοινωνίας, ως πρόσχημα, που χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι πιεστικές ανάγκες του έργου της επέκτασης του 10/28. Γι αυτό, ίσως, οι δύο εισηγήσεις του Δημάρχου προς το Δ.Σ, πέραν του γεγονότος ότι είναι παντελώς αστήρικτες νομικά, αποτελούν υποδείγματα ασάφειας, ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους, τα αντισταθμιστικά οφέλη για το Δήμο και σχεδόν όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους, πλην μίας, αυτής που δεν ομολογείται: ότι επιχειρείται να γίνει αμμοληψία για λογαριασμό και προς αποκλειστικό όφελος του εργολάβου που κατασκευάζει την επέκταση! Και μάλιστα χωρίς να ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου η χορήγηση της σχετικής άδειας!

Ως πρόσχημα, επίσης, χρησιμοποιείται η ανάγκη εκβάθυνσης του αλιευτικού καταφυγίου των Νέων Επιβατών, για το οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώπιον δεκάδων παρισταμένων, πως δεν θα επιχειρηθεί ο,τιδήποτε εκεί, χωρίς Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων!

Τονίζουμε προς τον Δήμαρχο και προς κάθε Δημοτικό Σύμβουλο που τυχόν συναινέσει στις προτάσεις του Δημάρχου, ότι καθιστούν τον εαυτό τους άμεσα συνυπεύθυνο και συνένοχο για τις προβλεπόμενες καταστροφικές επιπτώσεις της επέκτασης του διαδρόμου 10/28 στις ακτές μας και στο Θερμαϊκό.

Σας δηλώνουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε, σε συνεννόηση με τοπικούς φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις, κάθε νόμιμο μέσο που μας παρέχουν οι θεσμοί της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ματαιωθεί η υφαρπαγή και η μεταφορά της άμμου του Θερμαϊκού στο έργο που θα καταστρέψει τις ακτές και τη θάλασσά μας. Γιατί, όπως γνωρίζετε, η αμμοληψία από τις ακτές απαγορεύεται αυστηρά για οποιοδήποτε λόγο και πολύ περισσότερο εάν επιχειρηθεί για την εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων, εις βάρος του περιβάλλοντος.

Πρόσφατα τα δικαστήρια αθώωσαν τον πρώην και το νυν Νομάρχη Θεσσαλονίκης και τον τοπικό δήμαρχο, γιατί επέτρεψαν αμμοληψία από τον Αξιό ποταμό, χωρίς να υπάρχουν ΜΠΕ, με το αιτιολογικό ότι "δε γνώριζαν".  Αυτή τη δικαιολογία δε θα μπορέσει να την επικαλεστεί κανένας από το Δήμο Θερμαϊκού!

Καλούμε το Δήμαρχο Γιάννη Αλεξανδρή να αποσύρει τις προτάσεις του για παραχώρηση της άμμου των ακτών μας και αν αυτός επιμείνει, απευθύνουμε έκκληση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους να τις απορρίψουν, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους μπροστά σε μια τόσο καταστροφική και ολέθρια για τον τόπο απόφαση. Η άμμος των ακτών δεν ανήκει σε κανέναν, ώστε να τη χαρίζει σε εργολάβους!

Τέλος, ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα σε μέλη της  Επιτροπής Αγώνα να αναπτύξουν τις θέσεις μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΛΗΣΤΕΙΑ – ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ 

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2008 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 75 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54605988
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.