ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 15 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Κλίμα
Ώρα της Γης , Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2008
 

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ:

ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008, η Αίγινα πρωτοπορεί και ενώνει τη φωνή της με εκατομμύρια ανθρώπους απΆ όλο τον κόσμο στο Σικάγο, την Ατλάντα, την Κοπενχάγη, το Σίδνεϊ, το Τελ Αβίβ κ.α., σε μία παγκόσμια διαμαρτυρία για την κλιματολογικές αλλαγές. Όλοι μαζί θα σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα –Την Ώρα της Γης- από τις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ, τοπική ώρα.

Η Αίγινα είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που θα συμμετάσχει επίσημα σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός. Οι επιχειρήσεις είναι κλειδί για να έχει ή Ώρα της Γης επιτυχία στην νησί μας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, με τους οποίους μπορείτε, ως επιχειρηματίες, να υποστηρίξετε την Ώρα της Γης. Το πιο βασικό, είναι να αναλάβετε να σβήσετε τα φώτα στον τόπο εργασίας σας, το κατάστημα, το εστιατόριο, την καφετέριά σας. Πέρα από αυτό, η υποστήριξή σας μπορεί να περιλαμβάνει την προώθηση της Ώρας της Γης σε υπαλλήλους, πελάτες, συναδέρφους και συνεργάτες, στο διαδίκτυο ή με τον ήδη υπάρχον τρόπο διαφήμισης που διαθέτετε, εφαρμόζοντας δημιουργικούς τρόπους ώστε να συμμετέχετε όσο περισσότερο μπορείτε, και εσείς και άλλοι.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες, για το πως μπορείτε να βοηθήσετε και να καταπιαστείτε ενεργά με την Ώρα της Γης στην Αίγινα.

Ενωθείτε μαζί μας στις 29 Μαρτίου! Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην Ώρα της Γης και διαφημιστείτε στο www.earthhour.org/sign-up.

Σβήστε τα φώτα στα κτίριά και τις διαφημιστικές πινακίδες σας, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού νέον, από τις 8 μέχρι τις 9 μ.μ. τοπική ώρα. Εάν είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου ή καφετέριας, βάλτε κεράκια στα τραπέζια και προσφέρετε ένα πιάτο αφιερωμένο στην Ώρα της Γης. Εάν είστε ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων ή ξενοδοχείου, μπορείτε να γνωστοποιήσετε τη συμμετοχή σας στους πελάτες σας, ώστε να έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.

Πείτε το στους υπαλλήλους και στους συνεργάτες σας.

Η συμμετοχή σας στην Ώρα της Γης είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είστε περήφανοι, και να είστε σίγουροι πως οι υπάλληλοι σας θα μάθουν την ευαισθητοποίησή σας για το περιβάλλον. Στείλτε σε όλους σημειώματα, και παραπέμψτε τους στο www.earthhourhellas.wordpress.com για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γεγονός. Μπορείτε, επίσης, να τους παροτρύνετε να συμμετέχουν ατομικά, και να ζητήσετε τις ιδέες τους, για το τι μπορεί να κάνει η επιχείρησή σας για περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Βάλτε την αφίσα της Ώρας της Γης σε ένα κεντρικό σημείο και δημιουργήστε λίστες, με τις υπογραφές όσων θέλουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Ανακοινώστε στους πελάτες σας τη συμβολή σας στην Ώρα της Γης

Υποστηρίξτε την Ώρα της Γης και δείξτε τη συμβολή της εταιρείας σας, βάζοντας και μοιράζοντας αφίσες, κάρτες ή φυλλάδια, ή δωρίζοντας χώρο για διαφήμιση στο Διαδίκτυο. Θα βρείτε διαθέσιμο υλικό στη διεύθυνση www.earthhourhellas.wordpress.com

Προετοιμάστε το φωτισμό για την Ώρας της Γης

Αν θα δουλεύετε κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης, προτείνουμε να έχετε κάποιας μορφής φωτισμό, ώστε να μπορείτε να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας και η δουλειά να συνεχιστεί. Με δεδομένες τις συχνές διακοπές της ΔΕΗ τελευταία, όλοι έχουμε προετοιμαστεί για δουλειά στο σκοτάδι! Οι γεννήτριες προτείνουμε να μην χρησιμοποιηθούν για εκείνη την Ώρα.

Κάντε ένα πάρτυ για την Ώρα της Γης

Αν εσείς και οι συνεργάτες σας δεν είστε στην επιχείρηση σας κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης, τότε γιορτάστε το εκ των προτέρων! Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, ενωθείτε στους χώρους εργασίας για ένα πάρτυ πριν την Ώρα της Γης-σβήστε τα φωτιστικά οροφής, ανάψτε φακούς ή κεριά, βάλτε χαλαρή μουσική, και απολαύστε κάποια βιολογικά σνακ. Μοιραστείτε με τους συνεργάτες σας το πλάνο σας για το Σάββατο 29 Μαρτίου – μπορείτε να επισκεφθείτε τους γείτονες, να οργανώσετε υπό το φως των κεριών ένα γεύμα ή οικογενειακή νύχτα επιτραπέζιων παιχνιδιών, ή να συμμετέχετε στην εκδήλωση που έχουμε ετοιμάσει στο λιμάνι της Αίγινας στις 19:45.

Δώστε στην Επιχείρηση σας περιβαλλοντική κουλτούρα

Χρησιμοποιήστε την Ώρα της Γης για να κάνετε το γραφείο σας να έχει αποδοτικότητα ενέργειας: Αντικαταστήστε τις παλιές λάμπες με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, εγκαταστήστε πίνακες ενέργειας στους χώρους εργασίας, ώστε οι υπάλληλοι να μπορούν να ανάβουν και να σβήνουν τους υπολογιστές, και οτιδήποτε ηλεκτρονικό, πιο εύκολα, και αλλάξτε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας. Υπενθυμίστε στους υπαλλήλους σας να σβήνουν τα μηχανήματα τους στο τέλος της μέρας, σβήνοντας τους υπολογιστές και τις οθόνες τους. Κάντε ένα ακόμα βήμα και εγκαταστήστε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, όπως διακόπτες ανίχνευσης κίνησης στους λαμπτήρες, που θα εξασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει άσκοπη λειτουργία τους, όταν κανείς δεν βρίσκεται στον χώρο. Και αν η επιχείρησή σας έχει οχήματα, όπως φορτηγά διανομής ή εταιρικά αυτοκίνητα, σκεφτείτε τρόπους να μειώσετε τις άσκοπες διαδρομές, ή να αποκτήσετε ένα υβριδικό όχημα.

Ασκείστε πράσινη πολιτική

Κάθε χώρος εργασίας μπορεί να βελτιωθεί σε ένα τουλάχιστον στοιχείο, σε σχέση με την επίδραση που έχει η δραστηριότητά του στο περιβάλλον. Η Ώρα της Γη σας καλεί να αναλάβετε δράση. Ίσως δεν εκτυπώνετε σε ανακυκλωμένο χαρτί στο γραφείο σας ή όλοι αφήνουν τις οθόνες και τα ηχεία τους ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ίσως χρειάζεται να αντικαταστήσετε τα πλαστικά κυπελάκια του καφέ με επαναχρησιμοποιήσιμα κύπελλα. Ίσως είναι η ώρα να αρχίσετε να ανακυκλώνετε τα χάρτινα κουτιά, τα κουτάκια αναψυκτικού και άλλες συσκευασίες. Μιλήστε στους συναδέλφους σας σχετικά με την «πράσινη πολιτική», είναι πολύ πιθανό να δουν την Ώρα της Γης σαν την αρχή μιας σημαντικής αλλαγής.

Στις 29 Μαρτίου, 8 με 9 το βράδυ, ενώστε τις φωνές σας με εκατομμύρια ανθρώπους από όλον τον κόσμο, κλείστε τα φώτα και τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε και κάντε την Ώρα της Γης επιτυχία στην Αίγινα!


.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 65 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54605739
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.