ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 25 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ δίπλα στο Κέντρο Βρεφών Μ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Κεραίες Τηλεφωνίας Τηλεοπτικές - Κινητά
Νίκος Δασκαλάκης, Ελένη Ανυφαντάκη , Παρασκευή, 08 Αύγουστος 2008

Των Νίκου Δασκαλάκη, Ελένης Ανυφαντάκη

Με αφορμή τα δημοσιεύματα της 29-7-2008 στα "ΝΕΑ" με τίτλους " Έρευνες - σοκ για ακτινοβολία από πυλώνες- κινητά" και "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ", σχετικά με τους πυλώνες ΥΥΤ της ΔΕΗ και τους εν δυνάμει κινδύνους για την δημόσια υγεία από αυτούς στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και μάλιστα στην εκλογική περιφέρεια, Β΄ Αθηνών, τα παρακάτω αφορούν τον αγώνα που δίνουμε από το 2005 (με πρώτον ενήμερο τον Πρωθυπουργό) για την απομάκρυνση ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ της ΔΕΗ και των εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης αλλά και της υπαίθριας εγκατάστασης μετασχηματιστών εμβαδού 2 στρεμμάτων, περίπου 15 μέτρα ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Ενήμερα είναι τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Συνήγορος του Πολίτη, καθώς επίσης και ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου και ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας και μάλιστα έχει σχηματιστεί δικογραφία στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το Μάιο του 2006 το Υπουργείο Ανάπτυξης (τότε Υπουργός ο Δ. Σιούφας - Δ.Τ. 25/4/2006 Γρφ Τύπου ανταποκρινόμενο στο αίτημα των πολιτών και την πίεση κοινωνικών συλλογικοτήτων αλλά και τις έρευνες και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, εξήγγειλε την έναρξη της διαδικασίας απομάκρυνσης των πυλώνων και εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της λεγόμενης εκλογικής περιφέρειας, Β΄ Αθηνών, όπου βρίσκεται και το ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

¶ραγε ο σημερινός Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας είναι σε θέση να μας ενημερώσει για την όποια πρόοδο έχει συντελεστεί όσον αφορά στην απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης από τις παραπάνω περιοχές;

Ειδικότερα στο παραπάνω κυβερνητικό πλαίσιο τι έχει πράξει αλλά και τι προτίθεται να πράξει η Διοίκηση για την απομάκρυνση ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ της ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ώστε να προστατευθεί η υγεία και τα εν γένει δικαιώματα βρεφών και εργαζομένων.

Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο και να αποξηλωθούν όλοι οι πυλώνες στις περιοχές αυτές ώστε να προχωρήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα; Είναι προφανής η αναγκαιότητα να προχωρήσει το έργο με ταχείς ρυθμούς και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, ώστε οι κάτοικοι να ζουν χωρίς τους κινδύνους που ελλοχεύουν οι εναέριες γραμμές μεταφοράς Υπερ-Υψηλής Τασης. Σημαντικότατο πρόβλημα των κάτοικων της λεγόμενης Β΄ Αθηνών και ιδιαίτερα του Αιγάλεω, Ίλιον, Πεντέλης, Γέρακα, Αγ Ανάργυρων κ.ά. αποτελεί η διέλευση πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ μέσα από την πόλη τους. Δεκαετίες μέσα στον οικιστικό ιστό των πόλεων υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ ενώ διέρχονται και εναέριες γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης (150.000 Volts). Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπονται είναι υπαρκτοί γι' αυτό δικαιολογημένα κάτοικοι και τοπικοί φορείς ζητούν την αποξήλωση και μεταφορά των πυλώνων σε άλλο σημείο εκτός της κατοικημένης περιοχής. Επισημαίνουμε και πάλι την άμεση πολιτική παραδοχή της ελληνικής Κυβέρνησης (Δ. Σιούφας - Δ.Τ. 25/4/2006 Γρφ Τύπου) της όχλησης-βλάβης που προκαλούν οι εναέριοι αγωγοί Υ/Υ Τάσης της ΔΕΗ Α.Ε., όπου επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης ότι "Αποξηλώνονται από το 2006 οι εναέριες γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης για ένα ψηλότερο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των Δυτικών Προαστίων, και ιδιαίτερα για καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας" κλπ λόγω και των επιστημονικά αποδεδειγμένων μη αντιστρεπτών βλαβών που αυτοί προκαλούν στην υγεία των ανθρώπων και μάλιστα των μικρών παιδιών" [νέα Μελέτη Ανάπτυξης & Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΜΑΣΜ) περιόδου 2006-2010, η οποία εκπονήθηκε από τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΣΜΗΕ)].

Στη διάθεσή μας μεγάλη βάση δεδομένων και τεκμηρίωσης από επιστημονικής, νομικής και ιατρικής πλευράς σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα.

Φυσικά το ζήτημα αφορά όλη την Ελλάδα με πάμπολλες τέτοιες περιπτώσεις σε ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΑΧΑΪΑ και αλλού

Στη διάθεσή σας

Νίκος Δασκαλάκης, Ελένη Ανυφαντάκη
nicdaskal@yahoo.gr 

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 72 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57575873
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.