ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 15 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολόγοι Πράσινοι , Τετάρτη, 26 Μάιος 2004

Οικολόγοι Πράσινοι
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ
Μιχάλης Τρεμόπουλος και Γιάννης Τσιρώνης επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων. Προσωπικότητες με διεθνή αναγνώριση, υποψήφιοι σε τιμητικές θέσεις. Δηλώσεις των επικεφαλής.

Μια μέρα μετά την παρουσίαση της εκλογικής τους διακήρυξης, οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουν σήμερα στη δημοσιότητα και το ψηφοδέλτιό τους. Οι υποψήφιοι και η σειρά τους καθορίστηκαν με συμμετοχή όλων των μελών, σε εσωτερικό δημοψήφισμα στις αρχές της χρονιάς. Για τις 6 τελευταίες θέσεις, που έχουν τιμητικό χαρακτήρα, οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν από το Πανελλαδικό Συμβούλιο του φορέα.

Εκλόγιμες θεωρούνται οι δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου, καθώς η εναλλαγή αποτελεί καταστατική αρχή των Οικολόγων Πράσινων. Στις θέσεις αυτές, υποψήφιοι θα είναι:

* Στην πρώτη θέση ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, 46 ετών, δημοσιογράφος, συγγραφέας και νομικός, εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 1998 μέχρι σήμερα. Με έντονη οικολογική δράση από το 1975, ήταν από τους ιδρυτές της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Ενεργό μέλος στο καταναλωτικό κίνημα, στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, στο Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και στο Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για θέματα ρατσισμού, ξενοφοβίας, οικολογίας και μη βίας «Αντιγόνη». Πρόσφατα έγινε γνωστός στο πανελλήνιο (και) από τη συμμετοχή του στους αγώνες για τη διάσωση του δάσους στο Πόρτο Καρράς.
* Στη δεύτερη θέση ο Γιάννης Τσιρώνης, 46 ετών, χημικός, καθηγητής βιοχημείας. Από τους πρωτεργάτες των φοιτητικών καταλήψεων του 1979, συμμετείχε δραστήρια σε όλες τις προσπάθειες του οικολογικού χώρου από το 1983. Εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πράσινων Κομμάτων (E.F.G.P.) και στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Ορειβάτης, μέλος του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας.

Στις τιμητικές θέσεις, ξεχωρίζουν δύο υποψηφιότητες με διεθνή προβολή και αναγνώριση:

  • Ο Γεώργιος Βυθούλκας, δημιουργός της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο και συνεργάτης πολλών διεθνών οργανισμών και ξένων πανεπιστημίων, είναι ο μόνος Έλληνας που έχει τιμηθεί με το Εναλλακτικό Νόμπελ που απονέμεται από το σουηδικό κοινοβούλιο (1996).
  • Ο Γιώργος Κατσαδωράκης, συνιδρυτής της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο GOLDMAN (2001) για τη συμβολή του στην προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευαίσθητης περιοχής των Πρεσπών, αλλά και στην προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας για το περιβάλλον. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Δαδιά. Τα βραβεία GOLDMAN θεωρούνται διεθνώς το αντίστοιχο του Νόμπελ για το περιβάλλον.  

Σε τιμητικές θέσεις είναι επίσης υποψήφιοι:

  • Νίκος Ηλιόπουλος, συνιδρυτής των Οικολόγων Εναλλακτικών, εκδότης του περιοδικού ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΗ, μέλος του Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ.
  • Γιώργος Θεοδωράκης, ενεργός για τα δικαιώματα των τσιγγάνων, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων –Ρομ Δενδροποτάμου.
  • Κώστας Σπανόπουλος, δημοσιογράφος, παλαιό στέλεχος της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης και του οικολογικού χώρου, με παρουσία και στο χώρο του πολιτισμού.
  • Γιώργος Σταματόπουλος, γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος με έντονη κοινωνική και πολιτιστική δράση.

Με αφορμή την παρουσίαση του ψηφοδελτίου ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
«Καταθέτουμε στην κρίση των Ελλήνων πολιτών ένα ψηφοδέλτιο ελπίδας και ευαισθησίας. Καταθέτουμε ένα ψηφοδέλτιο που ξεχειλίζει από ασυμβίβαστους αγώνες για την οικολογία, την ειρήνη, την υγεία, την ποιότητα ζωής, την αποδοχή της διαφοράς, το σεβασμό όλων των μορφών ζωής, την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, την ισοτιμία των γυναικών. Καταθέτουμε την ανησυχία μας για το μέλλον του πλανήτη, την παγκόσμια ανισότητα, την πείνα, την εκμετάλλευση, τους πολέμους για το πετρέλαιο και το νερό. Καταθέτουμε αξίες σε υψηλή συμπύκνωση και ζητούμε από τους πολίτες που τις συμμερίζονται, που τις στήριξαν στο δρόμο, στον τρόπο της ζωής τους, στις συζητήσεις, να τις επιτρέψουν να εκφραστούν στο πολιτικό σύστημα. Ζητούμε την ανάπτυξη ενός μεγάλου πράσινου κύματος, που θα φτάσει μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο. Το μέλλον δεν περιμένει».

Ο Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε τα εξής:
«Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα έχει ήδη αποδείξει ότι προτείνει ρεαλιστικές και καινοτόμες λύσεις για θέματα όπως το αγροτικό, η ενεργειακή πολιτική ή τα κοινωνικά δικαιώματα. Η παρουσία των Οικολόγων Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο θα βοηθήσει ουσιαστικά την επίλυση τέτοιων ζητημάτων και στην ελληνική κοινωνία».

Συνοπτικά οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου με σύντομα βιογραφικά: 

1. Τρεμόπουλος Μιχάλης: δημοσιογράφος-συγγραφέας, νομαρχιακός σύμβουλος (Θεσσαλονίκη)
2. Τσιρώνης Γιάννης: χημικός, ορειβάτης (Αθήνα)
3. Παρασκευόπουλος Γιάννης: νομικός, συνδικαλιστής. Συνεργάτης οικολογικών περιοδικών, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας «Γένοβα 2001» (Αθήνα)
4. Μάιερ Πάουλι: φαρμακοποιός, βιολόγος και χημικός. Βιοκαλλιεργήτρια, ακτιβίστρια  κατά των μεταλλαγμένων  (Πήλιο)
5. Ζώτου Ελεονώρα: οικονομολόγος από την Κορυτσά, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και της Αντιρατσιστικής Κίνησης  (Θεσσαλονίκη).
6. Γεωργόπουλος Αλέκος, Αν. Καθηγητής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ, εκδότης του περιοδικού ΑΡΝΟΥΜΑΙ και της εφημερίδας ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ΕΝ ΔΗΜΩ (Θεσσαλονίκη)
7. Χαραλαμπάκης Γιάννης, φαρμακοποιός, συντονιστής στο Βαλκανικό Δίκτυο Πράσινων Κομμάτων (Πειραιάς) 
8. Τζιώλας Γιάννης, μηχανικός στην ΕΡΓΟΣΕ, συνδικαλιστής, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενεργός σε θέματα ενέργειας και περιαστικού πρασίνου (Θεσσαλονίκη)
9. Χρυσόγελος Νίκος, χημικός περιβαλλοντολόγος, στέλεχος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για το θαλάσσιο περιβάλλον και τη διαχείριση των απορριμμάτων (Αθήνα)
10. Παρασκευοπούλου Καλλιόπη, δημοσιογράφος, γεν. γραμματέας του Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Ομάδας Κυκλάδων «Γαία» (Σύρος) 
11. Δημαράς Γιώργος, πολιτικός μηχανικός, ειδικός στον βιοκλιματικό σχεδιασμό, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Προστασίας Υμηττού (Αθήνα)
12. Σταμέλλος Στέφανος, οικονομολόγος, εργαζόμενος στον ΟΤΕ, πρώην δημοτικός σύμβουλος, πρώην μέλος της Γραμματείας του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (Λαμία) 
13. Δόδουρα Έφη, οικονομολόγος, τραπεζικός, γεν. γραμματέας  Ζωοφιλικού Σωματείου «Ο ¶ργος» (Θεσσαλονίκη)
14. Ασπρογέρακας ¶κης, αρχιτέκτονας, ενεργός σε προσπάθειες ελεύθερης ραδιοφωνίας (Αθήνα)
15. Τσικριτζής Λάζαρος, χημικός μηχανικός, επικ. καθηγητής ΤΕΙ, πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, πρώην δημοτικός σύμβουλος (Κοζάνη)
16. Χαλκουτσάκη Έλενα, αρχιτέκτων-πολεοδόμος, ενεργή στον Ελληνοσουηδικό Σύλλογο, εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Ένωσης για το παιδικό παιχνίδι (Αθήνα).
17. Κατώπης Κώστας, μηχανολόγος, ειδικός στην αιολική ενέργεια (Αθήνα)
18. Μαχαιρίδης Χρήστος, εικαστικός καλλιτέχνης, εκδότης του περιοδικού λόγου και τέχνης ΕΡΕΙΣΜΑ και της παγκρήτιας εφημερίδας ΦΟΥΡΟΓΑΤΟΣ (Χανιά)

(ακολουθούν οι τιμητικές υποψηφιότητες)
19. Βυθούλκας Γιώργος
20. Ηλιόπουλος Νίκος
21. Θεοδωράκης Γιώργος
22. Κατσαδωράκης Γιώργος
23. Σπανόπουλος Κώστας
24. Σταματόπουλος Γιώργος

Αναλυτικότερα βιογραφικά των υποψηφίων θα παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες από την ιστοσελίδα www.ecogreens.gr

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μιχάλης Τρεμόπουλος 6976 448442
Γιάννης Τσιρώνης 6974 063072
Γεωργία Τσάκωνα 6945 033985

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 79 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54606199
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.