ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 10 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων στην Κοζάνη Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικ. Κιν. Κοζάνης , Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2004

Δελτίο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων και της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης

Μαζική η προεκλογική εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων στην Κοζάνη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομιλία των υποψήφιων Ευρωβουλευτών των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Μιχάλη Τρεμόπουλου και Λάζαρου Τσικριτζή που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Τρίτη 1-6-2004. Στη γεμάτη αίθουσα του Κοβεντάρειου οι ομιλητές επικεντρώθηκαν ο μεν πρώτος στα Ευρωπαικά προβλήματα και στο ρόλο των Πράσινων κομμάτων, ο δε δεύτερος στις περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες της Δυτικής Μακεδονίας και στην ανάγκη μετεξέλιξης του τοπικού οικολογικού κινήματος.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και νομικός, εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ήταν από τους ιδρυτές της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει από το 1975 στο οικολογικό κίνημα, είναι ενεργό μέλος στο καταναλωτικό κίνημα, στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, στο Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και στο Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για θέματα ρατσισμού, ξενοφοβίας, οικολογίας και μη βίας «Αντιγόνη». Στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τόνισε  «Καταθέτουμε στην κρίση των Ελλήνων πολιτών ένα ψηφοδέλτιο ελπίδας και ευαισθησίας. Καταθέτουμε ένα ψηφοδέλτιο που ξεχειλίζει από ασυμβίβαστους αγώνες για την οικολογία, την ειρήνη, την υγεία, την ποιότητα ζωής, την αποδοχή της διαφοράς, το σεβασμό όλων των μορφών ζωής, την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, την ισοτιμία των γυναικών. Καταθέτουμε την ανησυχία μας για το μέλλον του πλανήτη, την παγκόσμια ανισότητα, την πείνα, την εκμετάλλευση, τους πολέμους για το πετρέλαιο και το νερό. Καταθέτουμε αξίες σε υψηλή συμπύκνωση και ζητούμε από τους πολίτες που τις συμμερίζονται, που τις στήριξαν στο δρόμο, στον τρόπο της ζωής τους, στις συζητήσεις, να τις επιτρέψουν να εκφραστούν στο πολιτικό σύστημα. Ζητούμε την ανάπτυξη ενός μεγάλου πράσινου κύματος, που θα φτάσει μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο. Το μέλλον δεν περιμένει».

Ο κ. Λάζος Τσικριτζής, χημικός μηχανικός και καθηγητής του ΤΕΙ, πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, με ενεργή συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα, τρεις φορές δημοτικός σύμβουλος και παλιό στέλεχος του σοσιαλιστικού κινήματος υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσουν οι τοπικές δράσεις το πολιτικό βάρος που θα τις επιτρέψει να γίνουν πιο αποτελεσματικές. Συγκεκριμένα τόνισε : «Μέχρι τώρα η αποτελεσματικότητα των οικολογικών οργανώσεων της Δυτικής Μακεδονίας ήταν μικρή  λόγω του ότι δεν μεταφράζονταν σε υπολογίσιμο πολιτικό κόστος για τους διοικούντες. Πράγματι η τοπική και κεντρική εξουσία συχνά θυσίαζε και θυσιάζει τους φυσικούς πόρους, τις λίμνες τα ποτάμια και τα δάση προκειμένου να ικανοποιήσει με ψηφοθηρικά κριτήρια είτε τα «λαϊκά συμφέροντα» είτε τους κάθε είδους  καταπατητές και αυθαιρετούντες. Γιατί είναι γνωστό ότι αυτοί κάνουν τη διαφορά στις κάλπες, ενώ τα δέντρα τα νερά και τα πουλιά δεν ψηφίζουν.

Ας τους δείξουμε λοιπόν αυτή τη φορά πως και το φυσικό περιβάλλον ψηφίζει ! Πως μπορεί να έχει φωνή και πολιτική δύναμη. Την αντλεί από τις οργανωμένες δυνάμεις των πολιτών που υπερασπίζονται το δικαίωμα για μια ποιοτική ζωή, καθαρό περιβάλλον κι ανθρώπινες πόλεις. 

Ας τους υπενθυμίσουμε πως είμαστε κι εμείς εδώ,  πως έχουμε πολιτική δύναμη, πως έχουμε τη σθένος να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε κομματικές εξαρτήσεις, σε «τακτοποιήσεις» και «εξυπηρετήσεις».

Ας υποστηρίξουμε αυτή τη φορά το Ευρωπαϊκό Οικολογικό κίνημα που κάνει την πρώτη του εμφάνιση και στις 25 χώρες της Ευρώπης»

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση και αναπτύχθηκε σοβαρός και γόνιμος προβληματισμός

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 50 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54573337
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.