ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 31 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η "Λαϊκή Συνέλευση" του δημάρχου Σητείας Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. - Κάβο Σίδερο - Βάι
e , Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2008


Ο Δήμαρχος Σητείας μπροστά στο περιβαλλοντικό, οικονομικό και νομικό σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από τη Μονή Τοπλού και την επένδυση στον Κάβο Σίδερο, σε μια προσπάθεια να διασώσει το κύρος του μια και ο ίδιος είναι άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση καθώς είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή το οποίο μεταβίβασε την αμφισβητούμενη έκταση των 26000 στρεμμάτων στην Εγγλέζικη εταιρεία, έστειλε προ ημερών πρόσκληση για "Λαϊκή Συνέλευση" για την Κυριακή 30 Νοεμβρίου με θέμα "Τρόποι αντιμετώπισης της προσπάθειας ακύρωσης επενδύσεων και περιθωριοποίησης της Σητείας". Όπως είναι φανερό μιλά για την υπό έντονη αμφισβήτηση, επένδυση με τρία γήπεδα γκολφ και 7000 κλίνες στον Κάβο Σίδερο, τις αποκαλύψεις και τις δικαστικές εξελίξεις. Σκοπός της Συνέλευσης ήταν «να αποκαλυφθούν οι πραγματικές "τους" (των πολιτών που αντιτίθενται στο έργο) θέσεις ενώπιον του λαού».

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης ήταν το εξής: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Καλούμε τους πολίτες της Σητείας σε ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ,σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, την  ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 5.00Μ.Μ. στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ. ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ: «ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ». Η παρουσία όλων όσοι έχουν ή είχαν ρόλο στα κοινά του τόπου είναι απαραίτητη ώστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές τους θέσεις ενώπιον του λαού. Καλούμε τους Δημότες μας να δώσουν δυναμικό παρόν στην πρώτη μαζική εκδήλωση σχεδιασμού του μέλλοντός μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
Από το Δήμο Σητείας»

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ηρακλείου Αλέκος Αλαβάνος που δέχτηκε την πρόσκληση απάντησε στις 28 Νοεμβρίου 2008 ότι δεν θα μπορούσε να παρευρεθεί γιατί θα έπρεπε να βρίσκεται στην Αθήνα. Στην απάντησή του αναφέρει: «Με την ευκαιρία οφείλω να σας πω ότι με εντυπωσιάσατε με το θέμα σας. Δεν ξέρω αν σημαίνει αυτό «Τρόπος αντιμετώπισης της ελληνικής Δικαιοσύνης», γιατί γνωρίζετε καλά ότι το σκάνδαλο της Μονής Τοπλού βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης. Κατά τη γνώμη μου τρία είναι τα ζητήματα σήμερα: Πρώτο:Να ματαιωθεί η καταλήστευση των πόρων της περιοχής και του λαού της από μια αγγλική εταιρία - φάντασμα και να έρθουν στη δημοσιότητα όλες οι αδιαφανείς συνθήκες αυτού του κρητικού Βατοπέδιου. Δεύτερο: Να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι μέσω του Ιδρύματος «Παναγιά Ακρωτηριανή» και πέρα από αυτό παρανόμησαν ενάντια στην πολιτεία και τη συλλογική περιουσία των κατοίκων της περιοχής και η τιμωρία τους να είναι αυστηρή και παραδειγματική. Τρίτο: Να διαμορφωθεί και να προωθηθεί γρήγορα ένα δημόσιο και χρηματοδοτικό πρόγραμμα ήπιας αξιοποίησης της περιοχής από τους ίδιους τους κατοίκους, που θα είναι τα αφεντικά του τόπου τους κι όχι υπηρέτες ξένων αφεντάδων».

Η Συνέλευση έγινε αλλά ούτε δημοκρατική διαδικασία ακολουθήθηκε ούτε τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως σχεδίαζε ο Δήμαρχος. Την επόμενη μέρα ο Αντώνης Ανηψητάκης, επικεφαλής της Νομαρχιακής παράταξης "Το Λασίθι στην Πλώρη", έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε παρωδία δημοκρατικής διαδικασίας εξελίχθηκε η Λαϊκή Συνέλευση που οργάνωσε ο Δήμος Σητείας. Mε απόντες τους βουλευτές οι οποίοι με τα μηνύματά τους κρατούν σαφείς αποστάσεις από την επένδυση και προτάσσουν την ανάγκη συνεννόησης, διαλόγου, νομιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και με πλείστες αρνητικές παρεμβάσεις πολιτών της Σητείας -ανάμεσα τους δήμαρχοι, π. δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, για τους χειρισμούς του Iδρύματος, ο κ. Kουρουπάκης μετέτρεψε την απομόνωσή του σε αυταρχισμό. Tο video της συνέλευσης θα έπρεπε να προβληθεί στην εκπαιδευτική τηλεόραση για να μαθαίνουν τα παιδιά τί δεν είναι δημοκρατία και ο ίδιος θα έπρεπε να βραβευτεί με oscar. Δυστυχώς για τον τόπο μας ο κ. Kουρουπάκης δεν είναι ηθοποιός, είναι δήμαρχος».

Στη συνέλευση, πολίτες που εναντιώνονται στο συγκεκριμένο έργο του Kάβο Σίδερο και αντιπροτείνουν η περιοχή αυτή, που είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000, να γίνει εθνικό φυσιολατρικό και πολιτισμικό πάρκο κατέθεσαν ψήφισμα το οποίο όμως ο Δήμαρχος Σητείας κ. Kουρουπάκης δεν δέχτηκε να διαβάσει. Στο ψήφισμα αναφερόταν τα παρακάτω:

«Εμείς οι πολίτες της Σητείας που μαζευτήκαμε σήμερα Κυριακή 30-11-08 στο Πολύκεντρο σε λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε ο Δήμος, για να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας παρά τις επιμέρους διαφορές μας:

1) Επιδιώκουμε όλοι μαζί την προκοπή του τόπου μας, θεωρώντας ως πλούτο την διαφορετική άποψη πιστοί στην παράδοση που θέλει τους Σητειακούς ανοιχτούς στο καινούργιο.

2) Δεσμευόμαστε να εργαστούμε συλλογικά και δημοκρατικά, ώστε η περιοχή μας να έχει το ευαίσθητο μέλλον που της αξίζει κι αυτή η προσπάθεια να είναι η δική μας τοπική θετική αντίδραση στην πλανητική κλιματική απειλή που προκάλεσε η ασύδοτη εκμετάλλευση της φύσης όταν έβαλε το κέρδος πάνω από τη ζωή και το ατομικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό.

3) Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να δημιουργήσουμε νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας για μας και τα παιδιά μας φροντίζοντας παράλληλα να βελτιώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας

4) Πιστεύουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Σητείας που είχε την τύχη να αποφύγει την στρεβλή ανάπτυξη της υπόλοιπης Κρήτης,  μπορεί να σχεδιάσει υποδειγματικά το μέλλον της,  γινόμενη θετικό παράδειγμα για όλο το νησί, αξιοποιώντας και συμβολές καταξιωμένων επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο που αγωνιούν μαζί μας να σωθεί και να αναδειχθεί αυτή η κιβωτός του κρητικού περιβάλλοντος και πολιτισμού.

5) Μπορούμε όλοι εμείς που έχουμε υποστεί τα δεινά του τοπικισμού περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Κρήτης (ΒΟΑΚ, Αθερινόλακκος) να δείξουμε πειστικότερα ότι η υπέρβασή του τοπικισμού μέσα από μια προγραμματική συνεννόηση της Κρήτης σ' όλους τους τομείς (δίκτυα μεταφορών, νερό,  ενέργεια, απορρίμματα, πολιτισμός...)  είναι η λεωφόρος για να ξεφύγει το νησί απ' τη μιζέρια των χωματερών, των αυθαιρέτων, της περιβαλλοντικής καταστροφής και των φαινομένων εγκληματικότητας.

6) Είμαστε αποφασισμένοι, εμείς που ως τώρα έχουμε υποστεί λιγότερο τις συνέπειες φαινομένων ανομίας, αυθαιρεσίας, εγκληματικότητας  να διασφαλίσουμε συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας απομονώνοντας απόψεις  ανεκτικές στην παρανομία στο όνομα βραχυπρόθεσμων συμφερόντων.

Ειδικότερα όσον αφορά το ζήτημα Τοπλού-Κάβο Σίδερο:

1) θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την ενότητα του λαού μας απαιτώντας πλήρη διαφάνεια για την απρόσκοπτη αναζήτηση της αλήθειας εμμένοντας σταθερά στην τήρηση της νομιμότητας.

2) θα καταδικάσουμε ως απαράδεκτη και επικίνδυνη οποιαδήποτε απόπειρα ενοχοποίησης διαφορετικών απόψεων καθώς και οποιαδήποτε απόπειρα εμπλοκής της κοινωνίας μας στις έρευνες της δικαιοσύνης

3) ζητούμε απ' την τοπική εκκλησία να επικεντρωθεί στην πνευματική και παρηγορητική της αποστολή απεμπλεκόμενη από πολιτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες τις οποίες πρέπει να αφήσει στους αιρετούς εκπροσώπους της κοινωνίας μας».

Στην συνέλευση διαβάστηκε η επιστολή του Αλαβάνου αλλά και η δήλωση του τ. Βουλευτή Λασιθίου Φοίβου Ιωαννίδη για την υπόθεση Τοπλού στην οποία ο βουλευτής αναφέρει: «Παρακολουθώ με λύπη και βαθειά ανησυχία το διχασμό της Σητειακής κοινωνίας σχετικά με την υπόθεση Τοπλού – Κάβο Σίδερο. Έχω υπόψη μου τα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία, χωρίς δυστυχώς να αποφεύγουν υπερβολές, φωτίζουν εν τούτοις αδιαφανείς πλευρές της υπόθεσης, που πάντως δεν έχει καμία σχέση με το πρωτοφανούς μεγέθους σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Έχω υπόψη μου τις ενέργειες της Δικαιοσύνης και ειδικότερα την εισήγηση στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα περιβαλλοντικά θέματα, καθώς επίσης και την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ιδιοκτησιακό. Παραγγελία η οποία ως μη έδει καταλήγει σε πόρισμα και προεξοφλεί την άσκηση ποινικών διώξεων, ανεξαρτήτως της βασιμότητας ή όχι των νομικών επιχειρημάτων και των πραγματικών στοιχείων στα οποία στηρίζεται».

Ο τ. βουλευτής καταλήγει: «Γνωρίζω βεβαίως και τις σχετικές συζητήσεις στη Βουλή και τις ανησυχίες για το περιβάλλον, όπως ιδίως διατυπώθηκαν στην ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας του Π.Α.Σ.Ο.Κ.  Σπύρου Κουβέλη. Καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια ενοχοποίησης διαφορετικών απόψεων. Στη Δημοκρατία, οι διαφορές απόψεων είναι πλούτος. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι εξελίξεις όπως η οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές, η περιβαλλοντική υποβάθμιση, είναι ραγδαίες. Κάθε τόπος έχει χρέος να αξιοποιήσει όλες του τις δυνάμεις και να αναζητήσει τους καλύτερους δρόμους γα την προκοπή του. Ως απλός πολίτης σήμερα, χωρίς προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, προσβλέπω στην ενότητα της τοπικής κοινωνίας. Ενότητα που προϋποθέτει πάντως το σεβασμό στην αντίθετη άποψη, την αναζήτηση της αλήθειας και την εμμονή στη νομιμότητα. Αυτή την ενότητα καλούμαστε να υπηρετήσουμε όλοι!».

Διαβάστηκε επίσης και ο χαιρετισμός του Σπύρου Κουβέλη, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με την ευκαιρία αυτή θέλω να υπογραμμίσω ότι θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό να προωθηθούν επενδύσεις για την ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή μας. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια αποτελεί τέτοιες επενδύσεις να σχεδιαστούν με βάση την πράσινη ανάπτυξη, και να έχουν στόχο όχι μόνο την εκμετάλλευση του δυναμικού της περιοχής για παραγωγή κέρδους, αλλά παράλληλα να αναδεικνύουν και να προστατεύουν το εξαιρετικό περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας. Η διαφάνεια και η συμμετοχή των πολιτών σε αυτό το σχεδιασμό αποτελούν εγγυήσεις, ώστε η τουριστική ανάπτυξη να κρατηθεί μακριά από τη δαιμονοποίηση και τη σκανδαλολογία, που τελικά δεν ωφελούν κανένα».

Την επόμενη Τρίτη η παράταξη του δημάρχου κυκλοφόρησε ένα δισέλιδο "ψήφισμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Σητείας" το οποίο όπως φαίνεται στον δικτυακό τόπο του Δήμου υπογράφουν οι 13 δημοτικοί σύμβουλοι και οι 13 πρόεδροι τοπικών συμβουλίων του συνδυασμού του δημάρχου. Στο μακροσκελές ψήφισμα στο οποίο γίνεται μια στροφή στην τακτική με το να υπερασπίζεται κυρίως το δήμαρχο και λιγότερο την επένδυση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων του συνδυασμού του δημάρχου Σητείας Νίκου Κουρουπάκη, προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι με όσα ακούσαμε και ζήσαμε τις τελευταίες μέρες που αφορούν στην προσπάθεια κύκλων, να παραπληροφορήσουν για την επένδυση στη Μονή Τοπλού, με στόχο την ματαίωσή της και να πλήξουν προσωπικά το δήμαρχο ως μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗ", νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Δήμαρχο, να δηλώσουμε ότι εκτιμούμε και συμμεριζόμαστε τον αγώνα και την αγωνία του για την ανάπτυξη της περιοχής και να καταγγείλουμε την προσπάθεια σπίλωσής του».

Παρακάτω πλέκει το εγκώμιο του δημάρχου «Η πορεία του Νίκου Κουρουπάκη ως δημάρχου Σητείας και όπου αλλού εθήτευσε, υπήρξε πάντα έντιμη, αποδοτική, διεκδικητική, συνεπής, διαφανής και εκτιμάται από όλους τους καλόπιστους -αντιπάλους και φίλους. Οι αποφάσεις του και η στάση του εξελικτικά κατά τη μακρόχρονη συμμετοχή του στο Ίδρυμα, είναι απόλυτα σύννομες και σύμφωνες με τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας την οποία εκφράζει και ο ρόλος του στο Δ.Σ. απολύτως διακριτός».

Το κείμενο δεν φείδεται χαρακτηρισμούς για τους "εχθρούς" τους οποίους χαρακτηρίζει ως «οικτρή μειοψηφία πολιτών της Σητείας που κατά το πλείστον πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και στους αποκαλούμενους οικολόγους» και τους προσάπτει ότι «διαχρονικά στέκονται απέναντι στο δήμαρχο και στο όραμά του για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου και της περιοχής, αποκρύπτοντας την αλήθεια, αγνοώντας τη βούληση της πλειοψηφίας των δημοτών, διακατεχόμενοι υπό το σύμπλεγμα έντονης μειονεξίας, αποδίδοντάς του ευθύνες που δεν έχει, με καθαρά παραπλανητικό τρόπο, ασκώντας μικροπολιτική και υπηρετώντας και εξυπηρετώντας, ίσως, ενσυνείδητα ή μη συμφέροντα αλλότρια». Παρακάτω το κείμενο χαρακτηρίζει τη συνέλευση-παρωδία της 30ης Νοεμβρίου ως «κορυφαία δημοκρατική διαδικασία» και εναντιώνεται στους μη Σητειακούς αναφέροντας χαρακτηριστικά «δε χρειαζόμαστε ξενόφερτους υποστηρικτές. Μας έχουν άλλωστε αποδείξει στο παρελθόν πόσο μας "αγαπούν"» αλλά αποφεύγει να υπερασπιστεί ευθέως την επένδυση στον Κάβο Σίδερο και περιορίζεται στο να αποσείσει τυχόν ευθύνες του Δημάρχου στο σκάνδαλο.

(e)


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 96 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58187483
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.