ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 15 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ο "Οικοτουριστικός Οδηγός Λίμνης Τριχωνίδας" Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Εταιρία Προστασίας Τριχωνίδας , Σάββατο, 05 Ιούνιος 2004

Εταιρία Προστασίας Τριχωνίδας
Παναιτώλιο Τριχωνίδας
Καλλιδρομίου 4-6, 114 72 Αθήνα
Τηλ: 210 360 2384, Fax: 210 361 5633
Παναιτώλιο, 04/06/2004

Δελτίο Τύπου
Θέμα:

“Οικοτουριστικός Οδηγός Λίμνης Τριχωνίδας”

Οικοτουριστικός Οδηγός Λίμνης Τριχωνίδας


Στα πλαίσια προγράμματος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με τίτλο: “Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη”, με χρηματοδοτικό μέσο το ΕΤΕΡΠΣ και την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Θεστιέων, και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην υλοποίηση πολλών έργων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας και της Ευρύτερης περιοχής, η Εταιρία Προστασίας Τριχωνίδας (Ε.Π.Τ.),  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εξέδωσαν τον   “οικοτουριστικό οδηγό  λίμνης Τριχωνίδας”, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Σκοπός του οδηγού είναι η οικοτουριστική ανάπτυξη και η προσέλκυση στην περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας οικοτουριστών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να γίνει  γνωστή η λίμνη Τριχωνίδα όχι μόνο σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, αφού ο συγκεκριμένος οδηγός θα σταλεί   σε όλο τον κόσμο, εκεί όπου υπάρχουν Ελληνικά τουριστικά γραφεία, καθώς και σε διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή και τη διείσδυση της περιοχής μέσα στην αγορά των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς επίσης και στη σωστή ενημέρωση και τη διευκόλυνση των χρηστών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να εκδοθεί ένας τέτοιος οικοτουριστικός οδηγός για τη συγκεκριμένη περιοχή, ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα σε εκείνους τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν ελληνικά να μπορούν να κατατοπίζονται απλά και ουσιαστικά για τις δυνατότητες που τους προσφέρονται στον τόπο που επισκέπτονται και για τις ομορφιές του.

Η λίμνη Τριχωνίδα (μαζί με την Λυσιμαχία) συμπεριλαμβάνεται στον Εθνικό Κατάλογο των προτεινόμενων περιοχών για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000. Τούτο αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την περιοχή και δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα για την ανάπτυξη  βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού μέσα από τον περιορισμό της υποβάθμισης των φυσικών οικοτόπων και των ειδών και τη συμβατή ανάπτυξη ήπιων δραστηριοτήτων, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και να ενημερώνονται για την αξία της λίμνης.

Η έκδοση ενός τέτοιου οδηγού ήταν  απαραίτητη  αφενός για την ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται για τις περιοχές που μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού με ποιότητα και σεβασμό προς το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και αφετέρου για την ερμηνεία και προβολή της οικοτουριστικής αξιοποίησης της λίμνης Τριχωνίδας ως προστατευόμενης περιοχής.

Αυτός ο οδηγός θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για μιαν άλλη πορεία της Τριχωνίδας, την πορεία προς μια μορφή ανάπτυξης που θα αναζωογονήσει την μαραζωμένη οικονομία της, προστατεύοντας συγχρόνως  το φυσικό και πολιτιστικό Κεφάλαιό της και   κρατώντας  τους νέους στον τόπο τους. 

Στόχος του οικοτουριστικού αυτού οδηγού είναι  να γίνει γνωστός εκεί όπου υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τη φύση και την πολιτιστική παράδοση κάθε λαού και θέλουν να  ταξιδεύουν για να τα γνωρίσουν

Ο “οικοτουριστικός οδηγός  λίμνης Τριχωνίδας” διατίθεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεστιέων (εντός του Δημαρχείου- Δ. Διαμέρισμα Καινούργιο Αιτ/νιας), το Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.) που βρίσκεται στον ίδιο Δήμο, Δ. Διαμέρισμα Παναιτώλιο, θέση Αμπάρια, και από το παράρτημα Αθηνών της Εταιρίας Προστασίας Τριχωνίδας, οδός Καλλιδρομίου, αριθμός  6 .

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Τ.
Χρήστος Παπαχρήστος

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 43 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54605670
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.