ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 10 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η Κοζάνη πρέπει να στείλει την Κυριακή ένα σαφές οικολ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικ. Κιν. Κοζάνης , Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2004

Θα παραμένουμε θεατές στην υποβάθμιση της ζωής μας;
Η Κοζάνη πρέπει να στείλει την Κυριακή ένα σαφές οικολογικό μήνυμα

Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων Λ. Τσικριτζή

Την Τρίτη 8 Ιουνίου  ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων  και πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης Λ.Ι. Τσικριτζής έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ αναλύοντας το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσικριτζής τόνισε ότι τα μηνύματα από το μέτωπο του προεκλογικού αγώνα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ειδικά η Κοζάνη φαίνεται αποφασισμένη να στείλει με την ψήφο της ένα οικολογικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ξεπερνώντας τις κομματικές και προσωπικές εξαρτήσεις...

«Η πολιτική οικολογία είναι μια ολοκληρωμένη πολιτική αντίληψη, που διεμβολίζει τις παραδοσιακές περιχαρακώσεις των κομμάτων και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χωρέσει στα προγράμματα των κομμάτων ως έκτακτο περιβαλλοντικό «παράρτημα». Επιδιώκει την αλλαγή των κυρίαρχων τρόπων παραγωγής και κατανάλωσης», τόνισε ο κ. Τσικριτζής,  επαναλαμβάνοντας και υιοθετώντας τη φράση του παλαίμαχου αγωνιστή της Αριστεράς Χρόνη Μίσιου πως «η οικολογία είναι η πιο ανατρεπτική πολιτική» 

Στη συνέχεια έγινε ανάλυση των θέσεων των Οικολόγων Πρασίνων στα «κλασσικά»  πεδία δράσης τους (διατροφική ασφάλεια / μεταλλαγμένα, βιοποικιλότητα, κλιματικές αλλαγές, ήπιες μορφές ενέργειας, αναμόρφωση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, περιορισμός φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, βιοκαλλιέργειες, περιορισμός χημικών και τοξικών ουσιών, ανθρώπινες πόλεις και ποιότητα ζωής, κλπ). Επίσης υπογραμμίστηκε ότι οι Πράσινοι αγωνίζονται σ όλα τα πεδία της Ευρωπαϊκής πολιτικής (Δημοκρατικό Σύνταγμα με δημοψήφισμα, όχι στην εισβολή στο Ιράκ, μέτωπο στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, διατήρηση του πολύ-πολιτισμικού χαρακτήρα των κοινωνιών, κλπ).

Και κ. Τσικριτζής κατέληξε :
«Αν πιστεύουμε ότι τα θέματα αυτά μας αφορούν  και τα ερωτήματα που τέθηκαν μας βασανίζουν,  τότε είναι καιρός να  προσπαθήσουμε να πάρουμε ενεργά μέρος στην απάντησή τους. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ξεκίνησαν την προσπάθεια τους να φέρουν τα προβλήματα αυτά στο προσκήνιο της πολιτικής, για να μην παραμένουν στη γωνία. Στις Ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου 2004 μαζί με τα 24 υπόλοιπα Πράσινα Κόμματα της Κοινότητας επιδιώκουν την επικύρωση της πολιτικής τους και την αναγνώριση τους ως αυτόνομου πόλου της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα.

Όπου η παρουσία των Πρασίνων ήταν κοινωνικά και πολιτικά ισχυρή, έγιναν σημαντικά βήματα στην ποιότητα της ζωής, τον εξανθρωπισμό των πόλεων, τη μείωση και ανακύκλωση των αποβλήτων, την ανάπτυξη των δημόσιων συγκοινωνιών, Χάρη στην πίεση τους αποτράπηκαν σοβαρά πισωγυρίσματα σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυριαρχίας της ανεξέλεγκτης αγοράς.  

Μια ισχυρή παρουσία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην Ελλάδα αλλά και των Ευρωπαίων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η καλύτερη εγγύηση για:

- ισχυρή πίεση πάνω στις πολιτικές, τα συμφέροντα, τις  αξίες και τις συμπεριφορές που σήμερα καταστρέφουν το περιβάλλον, περιορίζουν τα κοινωνικά δικαιώματα και επιδιώκουν την κυριαρχία μιας ανεξέλεγκτης αγοράς πάνω στην κοινωνία και τον πλανήτη 

- αλλαγές στην προσωπική συμπεριφορά, οι οποίες χρειάζονται για να αποτελέσουμε κι εμείς μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι μέρος του προβλήματος.

- προώθηση οικονομικών επιλογών και  ευκαιριών δημιουργίας θέσεων εργασίας για την εξασφάλισης της ευημερίας μακροχρόνια μέσα από οικονομικές δραστηριότητας που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ
Η Κοζάνη πρέπει να στείλει ένα σαφές οικολογικό μήνυμα 
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 64 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54573530
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.