ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Με επιτυχία η ημερίδα για την κλιματική κρίση και την ε Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. - Ενεργειακό ζήτημα - Κλιματική κρίση
Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης , Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009

Κλίμα και Ενέργεια: Πράσινες απαντήσεις στην κλιματική κρίση

...ήταν ο τίτλος της ιδιαίτερα πετυχημένης ημερίδας που πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι  το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Ηράκλειο στην Αίθουσα διαλέξεξων του Τεχνικού Επιμελητηρίου ΤΕΕ-ΤΑΚ. Τον τόνο και το επίκαιρο των θεμάτων της ημερίδας έδωσε με γλαφυρότητα ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Πέτρος Ινιωτάκης, στο χαιρετισμό του στην κατάμεστη αίθουσα.  Η διοργάνωση της ημερίδας έγινε από τους Οικολόγους Πράσινους Κρήτης και τη Θεματική Ομάδα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ) με στόχο να καταδείξει την ανάγκη για μια άμεση στροφή της πολιτικής στο κρίσιμο θέμα  της ενέργειας. Εκτός από το επιστημονικό της μέρος, η εκδήλωση περιέλαβε εισηγήσεις από τους επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου των ΟΠ Μιχάλη Τρεμόπουλο, Νίκο Χρυσόγελο και Κώστα Διάκο και  παρακολουθήθηκε από ανθρώπους του τεχνικού κόσμου και της αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκούς και ενδιαφερόμενους πολίτες. Η ημερίδα είχε έντονη απήχηση στον τοπικό τύπο και ΜΜΕ, και σηματοδότησε με τον τρόπο αυτό την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας για τις Ευρωεκλογές των ΟΠ στο Ηράκλειο και την Κρήτη.

Για τη μεγάλη πρόκληση της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής και διεθνείς πολιτικές για το κλίμα μίλησαν οι ειδικοί επιστήμονες Γιώργος Βλοντάκης, γεωπόνος - περιβαλλοντολόγος και Τάσος Κρομμύδας (Δίκτυο Μεσόγειος SOS), ενώ στις κοινωνικές επιπτώσεις και κινδύνους αναφέρθηκαν οι Κώστας Διάκος, νομικός περιβάλλοντος και Αριστείδης Παπαδάκης (Δίκτυο «ΟικοΚρήτη»).

Στα τεχνικά και θεσμικά προβλήματα για την εφαρμογή μιας πράσινης ενεργειακής πολιτικής στην Ελλάδα αναφέρθηκαν οι επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων Μιχάλης Τρεμόπουλος, Αχιλλέας Πληθάρας (WWF Ελλάς), Κώστας Κατώπης (Ο.Π.), Ιωάννης Τσιπουρίδης (πρόεδρος Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας), Φώτης Ποντικάκης (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), Νικος Φιολιτάκης, οικονομολόγος και Ιωάννης Βουρδουμπάς (καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης - Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος).  

Στο τρίτο μέρος της ημερίδας μίλησαν ακόμα η κα. Αντιόπη Γιγαντίδου - Τομεάρχης Κέντρου Κατανομής Νήσων της ΔΕΗ, ο κ. Νίκος Σηφάκης - εποπτεύων Αιολικού πάρκου, και ο Νίκος Καλογεράκης ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών. Το φιλόδοξο όραμα για μια Κρήτη που ικανοποιεί τις ενεργειακές της ανάγκες κατά μεγάλο μέρος από ανανεώσιμες πηγές και έχει τα κτίρια της προσαρμοσμένα στους κανόνες της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής προώθησαν ο κ. Μανόλης Βουτυράκης - πρόεδρος του Συλλόγου Προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Επίλυσης Ενεργειακού Κρήτης κ. Αντώνης Ανηψητάκης - Επικεφαλής Νομαρχιακής Κίνησης ΅Το Λασίθι στην ΠλώρηΆ, Πολιτικός Μηχανικός και ο κ. Δημήτρης Χρηστάκης, καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τις εργασίες της ημερίδας που διήρκεσε περίπου 11 ώρες παρακολούθησαν πολλοί πολίτες ζωντανά από το διαδίκτυο. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των Τραπεζιών Εργασίας που άνοιξαν κατά την ημερίδα. Εν τω μεταξύ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για ό,τι σχετικό καθώς και να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα στο http://energeiakaiklima.blogspot.com.

Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης


.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 11 Δεκέμβριος 2010 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 46 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58229907
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.