ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 05 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Οι Ιρανοί Μπαχάι ηγέτες αντιμετωπίζουν καινούρια κατη Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ανθρώπινα Δικαιώματα
ΜΠΑΧΑΪ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ , Παρασκευή, 29 Μάιος 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26 Μαΐου 2009

Οι επτά Μπαχάι ηγέτες που βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση στο Ιράν αντιμετωπίζουν νέες και εξαιρετικά βαριές κατηγορίες, έχοντας περάσει ένα χρόνο στη φυλακή χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί επίσημες κατηγορίες και χωρίς να έχουν πρόσβαση στη δικηγόρο τους, την κα Σιρίν Εμπαντί.

"Παρά την προφανή αθωότητά τους και το κάλεσμα πολλών κυβερνήσεων για την άμεση αποφυλάκισή τους, αυτοί οι επτά άνδρες και γυναίκες βρίσκονται σε μια νομική λήθη για ένα χρόνο τώρα, ενάντια σε όλες τις διεθνείς αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα", είπε η εκπρόσωπος της Διεθνούς Μπαχάι Κοινότητας στα Ηνωμένα Έθνη, κα Μπάνι Ντούγκαλ.

"Επιπλέον, οι οικογένειες τους ενημερώθηκαν πρόσφατα για μια νέα πιθανή κατηγορία: διάδοση διαφθοράς στη γη (στα περσικά χρησιμοποιείται ο όρος ‘Mofsede fel-Arz’), και η οποία επιφέρει την απειλή του θανάτου σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν", είπε η κα Ντούγκαλ.

"Η αλληλουχία των γεγονότων που κατέληξαν στη σύλληψή τους εκθέτει μια κυνική παρωδία κάθε έννοιας του δικαίου. Συνελήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες και εκτός των εξαντλητικών ανακρίσεων που υπέστησαν, πέρασαν επτά ολόκληροι μήνες πριν τους δοθεί οποιαδήποτε αιτιολογία για την σύλληψη και την κράτησή τους. Στις 10 Φεβρουαρίου του 2009 το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευσε μια δήλωση του Αντιεισαγγελέα της Τεχεράνης, Hassan Haddad, όπου φέρεται να λέει ότι η έρευνα για αυτά τα άτομα έχει ολοκληρωθεί, ότι "η υπόθεση θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Επαναστατικό Δικαστήριο" και ότι αυτοί οι Μπαχάι κατηγορούνται για "κατασκοπεία για λογαριασμό του Ισραήλ, προσβολή των θρησκευτικών ιερών και προπαγάνδα ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία". Η διεθνής διαμαρτυρία που ξεσηκώθηκε από κυβερνήσεις και την κοινωνία των πολιτών ήταν άμεση και ευρεία προκαλώντας τις Ιρανικές αρχές να αναθεωρήσουν την προσέγγισή τους.

"Τώρα μια νέα άδικη κατηγορία, όπως αναφέρεται, έχει προστεθεί, περίπου τρεις μήνες μετά την έρευνα που υποτίθεται ότι είχε ολοκληρωθεί. Η κατηγορία ότι διαδίδουν τη διαφθορά είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον των Μπαχάι, οι οποίοι είχαν εκτελεστεί κατά τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά την Ισλαμική επανάσταση. Το ότι καταφεύγουν σ’ αυτή είναι μια ακόμα απόδειξη ότι οι κατηγορίες που προσάπτουν εναντίον αυτών των επτά ατόμων οι αρχές δεν έχουν καμία βάση πέρα από τον κατάφωρο θρησκευτικό διωγμό. Αυτή η πράξη εναντίον της Μπαχάι ηγεσίας αντανακλά τον δριμύ και ολοένα αυξανόμενο διωγμό ολόκληρης της Ιρανικής Μπαχάι Κοινότητας που αποτελείται από 300.000 μέλη.

"Η επέτειος της σύλληψής τους αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο και ζητούμε από την διεθνή κοινότητα να δηλώσει για ακόμα μια φορά με έντονους τόνους την απαίτηση της για άμεση αποφυλάκιση, ή, τουλάχιστον, για μια δίκαιη και ανοιχτή δίκη, η οποία θα ανταποκρίνεται στις διεθνείς αρχές της δικαιοσύνης", είπε η κα Ντούγκαλ.

Η κα Ντούγκαλ επίσης σημείωσε ότι ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ συχνά έχει δώσει έμφαση στην σπουδαιότητα της "δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας" και στην "εδραίωση ενός δίκαιου παγκόσμιου συστήματος", όπως και στην ομιλία του στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία, στη Γενεύη, τον περασμένο μήνα.

"Πώς μπορεί όμως, να ληφθεί σοβαρά υπόψη το κάλεσμα της Ιρανικής ηγεσίας για διεθνή δικαιοσύνη όταν αυτή η ίδια δεν αποδίδει δικαιοσύνη στους ίδιους της τους πολίτες; Στο Ιράν, σε κοινή ομολογία όλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα αγνοούνται καθημερινά, όχι μόνο για τους Μπαχάι αλλά και για τις γυναίκες, τους δημοσιογράφους και τους άλλους που επιζητούν μόνο αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη".

Σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν, η Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσε χθες, 25 Μαΐου, μια δήλωση εκφράζοντας την ανησυχία της για την αυξανόμενη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας στο Ιράν, αναφερόμενη και στους επτά Μπαχάι ηγέτες: κα Fariba Kamalabadi, κ. Jamaloddin Khanjani, κ. Afif Naeimi, κ. Saeid Rezaie, κα Mahvash Sabet, κ. Behrouz Tavakkoli και κ. Vahid Tizfahm. Όλοι τους, εκτός από την κα Sabet, η οποία συνελήφθη στις 5 Μαρτίου 2008, στο Μασάντ, συνελήφθησαν στις 14 Μαΐου 2008, στα σπίτια τους στην Τεχεράνη. Τη δήλωση μπορείτε να τη δείτε μέσω του συνδέσμου: http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/cfsp/107982.pdf 

Οι επτά Μπαχάι ηγέτες, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Evin της Τεχεράνης, εδώ και ένα χρόνο είναι οι Behrouz Tavakkoli και Saeid Rezaie και όρθιοι οι Fariba Kamalabadi, Vahid Tizfahm, Jamaloddin Khanjani, Afif Naeimi, and Mahvash Sabet.

ΜΠΑΧΑΪ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μερβάς Μαάνιαν
Εκπρόσωπος Τύπου
για την Μπαχάι Κοινότητα της Ελλάδας
Τηλ. 693-2277939
mehrvash@hol.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 29 Μάιος 2009 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 55 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58228059
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.