ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Μπορεί μια δενδροφύτευση να θεωρείται ...έγκλημα; Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Πόλη - Πράσινο της πόλης
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ , Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009

Συμβολική συμπύκνωση του παραλογισμού που κυριαρχεί στην Αθήνα θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την αυριανή δίκη των τριών πολιτών που είχαν συλληφθεί το 2007 για δενδροφύτευση στο Πεδίο του ¶ρεως.

Οι τρεις πολίτες, μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του ‘Αρεως, είχαν συλληφθεί την Πρωταπριλιά του 2007 σε επίθεση των ΜΑΤ εναντίον ειρηνικής εκδήλωσης των κατοίκων. Οι τελευταίοι διαμαρτύρονταν για τις παράνομες επεμβάσεις του Πανελληνίου ΓΣ στο πάρκο, με αυθαίρετα κτίσματα και με δημιουργία δεύτερης παράνομης εισόδου προς το εσωτερικό του πάρκου, μεταβάλλοντας τις αλέες του σε δρόμους πρόσβασης φορτηγών.

Οι τρεις πολίτες, Μαρίνα Βήχου, Θοδωρής Κοκκινάκης και Αχιλλέας Σαϊντ, είχαν μείνει για 24 ώρες στο αστυνομικό τμήμα και είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες. Η κατηγορία για απείθεια κατά της αρχής απαγγέλθηκε εναντίον τους πολύ αργότερα. Η επίθεση της αστυνομίας και οι συλλήψεις είχαν τότε θεωρηθεί "χειρονομία καλής θέλησης της κυβέρνησης" προς τον κ. Μ.Κυριακού, πρόεδρο του Πανελληνίου ΓΣ και ιδιοκτήτη του ραδιοτηλεοπτικού ΑΝΤΕΝΝΑ.

Σημειώνουμε ότι ανακοίνωση της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, στις 1.7.2009, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις παρανομίες του Πανελληνίου ΓΣ για τις οποίες διαμαρτύρονταν οι κατηγορούμενοι και αναφέρει ότι "κινούνται οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες" για την παράβαση των όρων του παραχωρητηρίου.

Εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων θα παρευρεθεί στην αυριανή δίκη, καταθέτοντας ενδεχομένως και ως μάρτυρας, ο Τάσος Κρομμύδας, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 2007 και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και των συλλήψεων, καθώς συμμετείχε και ο ίδιος στη συγκέντρωση των κατοίκων.

"Είναι αδιανόητο να δικάζεται ως ποινικό αδίκημα μια δεντροφύτευση σε χώρο πρασίνου. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, να συμπαρασταθούν στους πολίτες που δικάζονται", δήλωσε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Τάσος Κρομμύδας 6945 940916
Σημείωση: Η δίκη έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 16.9 στις 9,στις 9π.μ, στο 4ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο (κτήριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων).

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 82 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58230192
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:



ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!



Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.