ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Παρασκευή 07 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΜΠΟΥΣ Ο Β’: ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Φώτης Ποντικάκης , Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2004

ΜΠΟΥΣ Ο Β’: ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ

Γράφτηκε τις προηγούμενες μέρες στον Τύπο ότι εννέα βουλευτές εκλεγμένοι με το κόμμα των Δημοκρατικών των ΗΠΑ ζήτησαν την παρουσία παρατηρητών του ΟΗΕ στη διάρκεια των ερχόμενων εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ για την ανάδειξη Προέδρου, βουλευτών και γερουσιαστών.

Η χώρα που δια του πολέμου προσπαθεί να εξαγάγει σε όλον τον κόσμο τη δημοκρατία, φαίνεται πως ούτε η ίδια τελικά την εφαρμόζει.

Οι εννιά βουλευτές είχαν κάτι συγκεκριμένο υπ’ όψη τους, όταν ζήταγαν παρατηρητές του ΟΗΕ στις αμερικάνικες εκλογές: Τα εκλογικά παρατράγουδα που έγιναν στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2000, όταν χιλιάδες άτομα -κυρίως μαύροι- στερήθηκαν το δικαίωμα της ψήφου, όταν ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων ιδιωτικό κανάλι ανέδειξε τον Μπους ως πρόεδρο, όταν τελικά το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε το σταμάτημα της καταμέτρησης των ψήφων και ανέδειξε τον Μπους πρόεδρο, παρά το ότι τελικά ο αντίπαλός του των Δημοκρατικών, ο Αλ Γκορ είχε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους παραπάνω! Για τόση «δημοκρατία» μιλάμε!

Ας γίνουμε όμως συγκεκριμένοι:

· Ο Δημοκρατικός Αλ Γκορ το 2004 έλαβε 539.898 ψήφους παραπάνω από τον Τζορτζ Μπους. Όμως Πρόεδρος ορίστηκε ο …Μπους!

· Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολιτείας της Φλόριντα, όπου κυβερνήτης είναι ο αδελφός του Τζορτζ Μπους, ο Τζεμπ Μπους, όσοι έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα δεν έχουν το δικαίωμα της ψήφου. Και το 31% των ενήλικων μαύρων δεν μπορούν να ψηφίσουν επειδή κάποια καταδίκη λερώνει το ποινικό τους μητρώο. Λεπτομέρεια με σημασία: Στις εκλογές του 2000 ο Γκορ πήρε το 90% των ψήφων των μαύρων. Γνωρίζοντας ότι οι μαύροι παραδοσιακά ψηφίζουν συντριπτικά υπέρ των Δημοκρατικών, η Κάθριν Χάρις, υπουργός της Πολιτείας της Φλόριντα και εκ των προέδρων της προεκλογικής εκστρατείας του Μπους, ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την αφαίρεση από τους εκλογικούς καταλόγους των ονομάτων όσων ήταν «ύποπτοι» για διάπραξη κακουργήματος στο παρελθόν. Έτσι, δεν αφαιρέθηκαν μόνο όσοι είχαν όντως διαπράξει εγκλήματα αλλά και άτομα με ονόματα «παρόμοια» μ’ εκείνα των πραγματικών κακοποιών, απαίτησε δε και έλεγχο των ατόμων με παρόμοιους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, με την ίδια ημερομηνία γέννησης γνωστών εγκληματιών κ.ο.κ. Έτσι, διαγράφτηκαν 173.000 καταγεγραμμένοι ψηφοφόροι της Φλόριντα.

· 8.000 επιπλέον άτομα διαγράφτηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους από την ιδιωτική εταιρεία κατά λάθος (!), παρ’ ότι είχαν επανακτήσει τα πολιτικά τους δικαιώματα ή είχαν απλώς καταδικαστεί για …τροχαίες παραβάσεις, με βάση κατάλογο που είχε δώσει μια άλλη Πολιτεία, όλως τυχαίως το Τέξας, όπου κυβερνήτης ήταν ο Τζορτζ Μπους! Έφτασαν στο σημείο να στείλουν γράμμα στην υπεύθυνη διεξαγωγής των εκλογών στην κομητεία Μάντισον Λίντα Χάουελ, να μην πάει να ψηφίσει γιατί ήταν πρώην κατάδικος! Ένα ακόμη «λάθος».

· Παρ’ όλα αυτά, στην Πολιτεία της Φλόριντα, ο Γκορ πήρε τελικά 537 ψήφους παραπάνω. Έτσι, μπήκαν τα μεγάλα «μέσα»: Ενώ υπήρχε ακόμη σύγχυση σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριντα, ο υπεύθυνος εκλογικής κάλυψης του τηλεοπτικού καναλιού Fox News, βγήκε κι ανακοίνωσε στον αέρα ότι ο Μπους κέρδισε τις εκλογές, οπότε τα άλλα κανάλια ακολούθησαν φοβούμενα μήπως χάσουν την είδηση. Λεπτομέρεια με σημασία: Ο υπεύθυνος εκλογικής κάλυψης του καναλιού Fox που ανακοίνωσε ότι κέρδισε ο Μπους, ήταν ο Τζον Έλλις, πρώτος ξάδερφος του Τζορτζ και του Τζεμπ Μπους!

· Όργιο έγινε στη Φλόριντα και με τα ψηφοδέλτια όσων απουσιάζουν στο εξωτερικό, κυρίως στρατιωτικών, τα οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να έχουν δοθεί, υπογραφεί και ταχυδρομηθεί από ξένη χώρα μέχρι και τη μέρα των εκλογών. Εν τούτοις, σύμφωνα με τους New York Times θεωρήθηκαν έγκυρα 344 ψηφοδέλτια που δεν συνοδεύονταν από στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι είχαν ταχυδρομηθεί πριν από τη μέρα των εκλογών, 183 ψηφοδέλτια είχαν σφραγίδα ταχυδρομείου από το …εσωτερικό των ΗΠΑ (!), 96 δεν είχαν επαρκή πληροφοριακά στοιχεία, 169 προέρχονταν από μη εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους ή δεν ήταν σωστά υπογεγραμμένοι, ή προέρχονταν από ανθρώπους που δεν είχαν ζητήσει ψηφοδέλτιο, 5 έφτασαν μετά την τελευταία προθεσμία, 19 ψηφοφόροι ψήφισαν δύο φορές και μέτρησαν κι οι δύο ψήφοι! Λεπτομέρεια με σημασία: Οι ψηφοφόροι του εξωτερικού είναι κυρίως στρατιωτικοί που παραδοσιακά ψηφίζουν Ρεπουμπλικάνους.

· Παρά τα όσα είχαν γίνει στη Φλόριντα, οι επανακαταμετρήσεις απέβαιναν υπέρ του Γκορ. Οπότε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ διέταξε να σταματήσουν οι επανακαταμετρήσεις. Λεπτομέρειες με σημασία: Η γυναίκα του δικαστή Κλάρενς Τόμας, εργαζόταν σε ένα από τα κυριότερα ιδρύματα των συντηρητικών, το Heritage, όπου μόλις είχε προσληφθεί από τον Τζορτζ Μπους. Ο Γιουτζήν Σκάλια, γιος του δικαστή Αντονίν Σκάλια, εργαζόταν ως δικηγόρος στην εταιρεία που είχε αναλάβει να εκπροσωπήσει τον Μπους στο Ανώτατο Δικαστήριο! ¶λλα μέλη του δικαστηρίου ήταν η διορισμένη από το Ρήγκαν Σάντρα Ντέι Ο’ Κόνορ κι ο διορισμένος από το Νίξον αρχιδικαστής Γουίλιαμ Ρένκουιστ. Όπως αναφέρει ο Μάικλ Μουρ, έχοντας περάσει κι οι δυο τα εβδομήντα έλπιζαν να συνταξιοδοτηθούν υπό ρεπουμπλικανική κυβέρνηση, ώστε οι αντικαταστάτες τους να είναι αναλόγου συντηρητικής ιδεολογίας.

Κάπως έτσι «εκλέχτηκε» ο Τζορτζ Μπους ο Β’, ελέω οικογένειας, καναλιών και συμφερόντων. Οι δημοκρατικές διαδικασίες ήταν στις «παράπλευρες απώλειες» - κάτι ξέρουν στις ΗΠΑ απ’ αυτά. Δεν έφταιγαν οι Πράσινοι των ΗΠΑ που κατέβηκαν στις εκλογές παίρνοντας 2,6% των ψήφων. Εδώ είχε 539.898 ψήφους παραπάνω ο Γκορ των Δημοκρατικών αλλά στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ βρέθηκε ο Μπους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών που δε θέλουν δεσμεύσεις μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μέτρα για την κλιματική αλλαγή, που επιδιώκουν έλεγχο των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής. Κι ο Μπους έχει γι’ αντιπρόεδρό του τον Ντικ Τσένι, που ήταν διευθύνοντας σύμβουλος της Hulliburton, η οποία ανέλαβε και την ανοικοδόμηση του Ιράκ, υπουργό Οικονομίας τον Πωλ Ο ‘Νηλ, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Alcoa, της μεγαλύτερης εταιρείας αλουμινίου στον κόσμο, από την οποία εισπράττει 926.000 δολάρια ετήσια σύνταξη, γι’ αυτό και υποστηρίζει ότι δε χρειάζεται η Κοινωνική Ασφάλιση, υπουργό Γεωργίας την Αν Βένεμαν, μέλος ΔΣ της εταιρείας Calgene, που εξαγοράστηκε από τη Monsanto, το γίγαντα που προωθεί τα μεταλλαγμένα κ.ο.κ.

Για όλα αυτά και άλλα ενδιαφέροντα, αξίζει κανείς να διαβάσει το βιβλίο «Ηλίθιοι λευκοί» (εκδ.Αιώρα, 2003), του σκηνοθέτη Μάικλ Μουρ, που βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2003 και προκάλεσε σάλο καταγγέλλοντας τον πόλεμο στη διάρκεια της απονομής των Όσκαρ και φέτος βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Κανών για το νέο του ντοκιμαντέρ για τα έργα και τις ημέρες του Τζορτζ Μπους.

Φώτης Ποντικάκης
Μέλος των Οικολόγων Πράσινων Χανίων

 

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 229 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55281836
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.