ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 05 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η κράτηση των δέκα Μπαχάι δημιουργεί φόβους για την τύ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ανθρώπινα Δικαιώματα
ΜΠΑΧΑΪ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ , Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2010

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Η ανησυχία όλο και αυξάνεται λόγω έλλειψης πληροφόρησης για την κατάσταση των δέκα Μπαχάι, οι οποίοι συνελήφθησαν νωρίτερα αυτό τον μήνα στο Ιράν.

Πέρα από την αγωνία για την ασφάλειά τους, υπάρχουν φόβοι ότι οι κατηγορίες εναντίον των δέκα θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία χαλκευμένων αποδείξεων εναντίον των επτά Μπαχάι ηγετών, οι οποίοι κρατούνται από το 2008 και των οποίων η δίκη έχει ορισθεί να συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου 2010.

"Η ανησυχία μας είναι ότι ελλείψει αποδείξεων εναντίον των επτά ηγετών, οι αρχές μπορεί να επιχειρήσουν να κατασκευάσουν μια υπόθεση, πιέζοντας ενδεχομένως τους πρόσφατα συλληφθέντες Μπαχάι να "ομολογήσουν" ότι είχαν εμπλακεί στην διοργάνωση των διαδηλώσεων του Δεκεμβρίου, κατά την ημέρα της θρησκευτικής γιορτής της Ασουρά, υπό τις εντολές της "ηγεσίας" τους", είπε η κα Bani Dugal, η κύρια αντιπρόσωπος της Διεθνούς Μπαχάι Κοινότητας στα Ηνωμένα Έθνη.

"Οποιοσδήποτε τέτοιος ισχυρισμός θα ήταν εξωφρενικός, δεδομένου ότι αυτοί οι επτά ηγέτες βρίσκονται στη φυλακή τα τελευταία δύο χρόνια", είπε η κα Dugal.

Από τη σύλληψη τους, στις 3 Ιανουαρίου 2010, έχουν γίνει αναφορές στα φίλα προσκείμενα προς την Ιρανική κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης ότι οι 10 Μπαχάι κατείχαν όπλα και πυρομαχικά στα σπίτια τους ως μέρος μιας αντικυβερνητικής συνωμοσίας σε σχέση με τις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου.

Τα ίχνη των 10 Μπαχάι έχουν κυριολεκτικά χαθεί στο σύστημα κράτησης του Ιράν, είπε η κα Dugal.

Ενώ δεν είναι γνωστό αν οι 10 ήταν πράγματι παρόντες στις διαδηλώσεις της Ασούρα, κάθε υπαινιγμός ότι αυτοί ήταν οι κύριοι διοργανωτές αυτών των γεγονότων ή ότι κατείχαν όπλα για να χρησιμοποιηθούν εναντίον της κυβέρνησης είναι πέρα για πέρα αβάσιμος.

"Στις τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες οι δέκα Μπαχάι κρατούνται οι οικογένειες τους δεν είχαν καμία επαφή μαζί τους, εκτός από ένα σύντομο τηλεφωνικό μήνυμα σε μία από τις οικογένειες, στις 11 Ιανουαρίου".

Ενώ οι οικογένειες δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους δέκα Μπαχάι, μαθεύτηκε ότι πρόσφατα έχουν μεταφερθεί στις φυλακές Gohardasht, στο Karaj.

"Ένας συγκρατούμενος ορισμένων από τους Μπαχάι φυλακισμένους αποφυλακίστηκε πρόσφατα και ενημέρωσε τις οικογένειες για αυτή τη μεταγωγή", είπε η κα Dugal. "Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αλλά ξέρουμε ότι οι οικογένειες προσπάθησαν να πάνε ρούχα και χρήματα στους κρατούμενους. Οι αρχές στο Karaj πήραν τα χρήματα αλλά όχι τα ρούχα".

Οι 10 Μπαχάι που συνελήφθησαν στις 3 Ιανουαρίου 2010 είναι η κα Leva Khanjani, εγγονή του Jamaloddin Khanjani, ένας από τους επτά Μπαχάι ηγέτες, και ο σύζυγος της, κος Babak Mobasher, ο κος Artin Ghazanfari και η σύζυγός του, κα Jinous Sobhani, πρώην γραμματέας της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης και συνήγορος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Shirin Ebadi, ο κος Mehran Rowhani και ο κος Farid Rowhani, τα οποία είναι αδέλφια, ο κος Payam Fanaian, ο κος Nikav Hoveydaie, και ο κος Ebrahim Shadmehr και ο γιος του, κος Zavosh Shadmehr.

Στις 12 Ιανουαρίου, στο 28ο Παράρτημα του Επαναστατικού Δικαστηρίου της Τεχεράνης έγινε η επίσημη απαγγελία του κατηγορητηρίου εναντίον των επτά ηγετών.

Σύμφωνα με αναφορές στα φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, οι επτά ηγέτες έχουν κατηγορηθεί με: κατασκοπεία, προπαγανδιστικές δραστηριότητες εναντίον της Ισλαμικής τάξης, λειτουργίας μιας παράνομης διοίκησης, συνεργασία με το Ισραήλ, αποστολή απόρρητων εγγραφών έξω από τη χώρα, δράσεις ενάντια στην ασφάλεια της χώρας, και διαφθορά στη γη.

Στο δικαστήριο οι εναγόμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά όλες αυτές τις κατηγορίες.

Η κα Dugal είπε ότι ο δικαστής, σύμφωνα με αναφορές, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η επόμενη συνεδρίαση της δίκης, στις 7 Φεβρουαρίου 2010, θα είναι ανοικτή και θα επιτραπεί στις οικογένειες να παραστούν. Η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου ήταν κλειστή στο κοινό.

Οι επτά "ηγέτες" είναι η κα Fariba Kamalabadi, ο κος Jamaloddin Khanjani, ο κος Afif Naeimi, ο κος Saeid Rezaie, η κα Mahvash Sabet, ο κος Behrouz Tavakkoli, και ο κος Vahid Tizfahm.

Η ομάδα των επτά ηγετών και οι 10 Μπαχάι, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 3 Ιανουαρίου, είναι ανάμεσα στους εκατοντάδες Μπαχάι, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί στα πλαίσια του συνεχιζόμενου διωγμού των Μπαχάι- μια συστηματική εκστρατεία, της οποίας η δριμύτητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η οργάνωση "Επιτροπή Δημοσιογράφων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Committee of Human Rights Reporters" έχει δημοσιεύσει αυτές τις φωτογραφίες και τα έχει ταυτοποιήσει ως άτομα ανάμεσα στους 10 Μπαχάι που συνελήφθησαν στις 3 Ιανουαρίου 2010, συμπεριλαμβανομένου και δύο παντρεμένων ζευγαριών.

ΜΠΑΧΑΪ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την
κα Μερβάς Μαάνιαν, τηλ. 693-2277939,
mehrvash@hol.gr

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 59 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58228105
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.