ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 05 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ρέθυμνο - Έκθεση Φοιτητικής Ομάδας Τέχνης "PARTY" Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
, Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2004

Η Φοιτητική Ομάδα Τέχνης "p - ART - y" είναι ό,τι ακριβώς δηλώνει το όνομα της. Δημιουργία, προβληματισμός, αναζήτηση, αυθορμητισμός και έμπνευση αναμεμιγμένα με ατέλειτωτο χιούμορ, πάθος για τις εικόνες και το φως, αγάπη για τη ζωγραφική και ενίοτε ...περιβαλλοντικές ανησυχίες. Μην παραξενευτείτε, λοιπόν, αν βρεθείτε μπροστά σε ένα θέμα που αγγίζει το οικολογικό σας αισθητήριο.

"Ψυχή" της Ομάδας, όπως και όλου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Κρήτης, είναι ο Φρίξος Θεοδοσάκης. Ο θρυλικός "Φρίξος" διδάσκει στο Τμήμα εικαστικά και αισθητική αγωγή από το πρωτοξεκίνημα του, έτσι λοιπόν, αυτός και η Ομάδα "p - ART - y" δε θα μπορούσαν να λείπουν από τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του. Η δε ομάδα "p-ART-y" σφύζει από ζωή, είναι μια ζωντανή ομάδα που ανανεώνεται διαρκώς! Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωριστείτε με τα παιδιά και να ανταλλάξετε ιδέες! ¶λλωστε, απ' ό,τι διαφαίνεται ήδη η νέα σχολική χρονιά (ooops παρασύρθηκα) θα εκφραστεί πλούσια και πολυποίκιλα και στο πεδίο της περιβαλλοντικής και οικολογικής δράσης.

Ο Φρίξος και τα παιδιά γνωρίζουν αρκετά καλά και αγαπούν το δάσος της βελανιδιάς ("βελανιδιά βυρσοδεψίας" θα την ακούσετε στους Αρμένους και τον Κάστελλο) του βόρειου και κεντρικού Ρεθύμνου, το οποίο "συστεγάζεται" κατά μεγάλο του μέρος και αυτό στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, γνωρίζουν τους κινδύνους που το απειλούν και θέλουν να κάνουν κάτι γι' αυτό. Θέλουν να διακηρύξουν την ύπαρξη του, να διαδώσουν την ομορφιά του, να περπατήσουν τα μονοπάτια του, να διατυπώσουν προτάσεις για την προστασία του και να πιέσουν ...ώστε να αναγνωριστεί επίσημα ως δάσος αυτό που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο ενιαίο δάσος της Κρήτης και εξασφάλιζε τον επιούσιο σε εκατοντάδες οικογένειες της κρητικής υπαίθρου.

Ο καλύτερος τρόπος προστασίας είναι πρώτα απ' όλα η γνώση ότι ...υπάρχει δάσος και κατά δεύτερο λόγο η γνωριμία με το δάσος αυτοπροσώπως. Τούτο είναι το μεγάλο ζητούμενο: το ξέρετε ότι στους χάρτες της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου που εξέδωσε η Πρυτανεία, και έχουν δημοσιευτεί και στον διαδικτυακό της τόπο, το υπέροχο αυτό δάσος δεν εμφανίζεται, δεν αποτυπώνεται καν; Και ας τυχαίνει να' ναι το Ρεθυμνιώτικο το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδας που έχει την τύχη να φιλοξενείται, ν' "αγκαλιάζεται" κυριολεκτικά από την ίδια τη φύση. Μαγεία...! Όμως, ελάχιστα είναι τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας που έχουν αποκτήσει μια βιωματική σχέση μαζί του. Μεθαύριο θα το ξυλεύσουν και θα το εκχερσώσουν για να κτίσουν τίπορα επεκτάσεις και τότε πια θα είναι αργά για να σωθεί. Τι λέτε, αρχίζουμε;

Πάμε "Φρίξο" λοιπόν, πάμε "p - ART - y"! Για να μην ξεχνιόμαστε: η έκθεση έργων ζωγραφικής και φωτογραφίας των φοιτητών και φοιτητριών του εργαστηρίου του Φρίξου Θεοδοσάκη έχει τα εγκαίνια της την Παρασκευή 1η Οκτώβρη ώρα 20:00 στην αίθουσα τέχνης "Ξενία" στο Ρέθυμνο και θα είναι επισκέψιμη μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 8 του μηνός. Θα τα πούμε εκεί!

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τρίτη, 05 Οκτώβριος 2004 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 70 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58228354
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.