ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 13 Νοέ 2019
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ 19-22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ανθρώπινα Δικαιώματα
Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση , Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2006
Στο 4 Διεθνές Συμπόσιο Ενάντια στην Απομόνωση, το 2004 στο Βερολίνο της Γερμανίας, το οποίο οργανώνει κατά παράδοση η Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση, έγινε επεξεργασία των εφαρμοζόμενων πρακτικών απομόνωσης του ιμπεριαλισμού στους διάφορους τομείς της ζωής. Στο Συμπόσιο αυτό διαπραγματευτήκαμε το ζήτημα της απομόνωσης μέσω του πολέμου, της κατοχής, της πολεμικής απειλής, του εμπάργκο εναντίον χωρών και λαών, του φαινομένου της μαύρης λίστας, και των «αντιτρομοκρατικών» νόμων εναντίον λαϊκών κινημάτων και οργανώσεων, καθώς επίσης και το ζήτημα της απομόνωσης μέσω βασανιστηρίων, φυλακών απομόνωσης και πλύσεων εγκεφάλου εναντίον κρατουμένων.

Παράλληλα με τα προγενέστερα συμπόσια του 2002 και του 2003, πολιτικοί κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη σφαγή των 19-22 Δεκεμβρίου 2000 και για να χαιρετίσουν το Συμπόσιο. Έτσι και αυτό το 2004 η Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση (ΔΠΕΑ) κάλεσε σε τριήμερη απεργία πείνας στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες κρατούμενοι στην Τουρκία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Χώρα των Βάσκων, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, με σκοπό να τονίσουν τα αιτήματα κατάργησης των φυλακών τύπου F, παύσης της απομόνωσης και να διαμαρτυρηθούν για τη σφαγή στις τουρκικές φυλακές στις 19-22 Δεκεμβρίου 2000.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με μια εκδήλωση μνήμης των μαρτύρων, από τους απλούς μάρτυρες ως τους ήρωες της 19ης Δεκέμβρη και εκείνους που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό στην Παλαιστίνη, την Κολομβία, το Ιράκ, την Τουρκία, το Νεπάλ και άλλους ανά τον κόσμο. Εκπρόσωποι από 15 χώρες συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, που έφερε τον τίτλο «Από τις γειτονιές στο Μεγάλο Αγώνα». Έπειτα ανακοινώθηκε ότι η αποφασιστικότητα της οργάνωσης του Μεγάλου Αγώνα και η πίστη που τη διέπει δημιουργούν την έννοια του «ελεύθερου κρατουμένου». Ο Γάλλος συγγραφέας, Χένρι Αλλεγκ, συμμετείχε με τη σειρά του στη διαμαρτυρία. Έπειτα απευθύνθηκε χαιρετισμός στον εμπνευστή της αποφασιστικότητας αυτής, «στο όνομα της ελπίδας και της ηγεσίας».


Η τελετή για την επέτειο της σφαγής έλαβε χώρα μπροστά στον τοίχο όπου εκτελέστηκαν το 1871 οι μάρτυρες. Κατά τη διάρκεια της τελετής κατατέθηκε στεφάνι στο οποίο ήταν γραμμένη στα γαλλικά και στα τουρκικά η φράση: «οι ήρωες είναι αθάνατοι, ο λαός είναι αήττητος», καθώς και ένα πανό, όπου ήταν γραμμένο στα γαλλικά ποιο ρόλο έπαιξε η ΕΕ στη σφαγή της 19 Δεκέμβρη. Όσοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κατέθεσαν τα σέβη τους με το πανό αυτό.

Στη διαμαρτυρία πήρε μέρος και το DHKC με σημαίες και συνθήματα, αντιπροσωπεύοντας τον αγώνα για το σοσιαλισμό, συνεχίζοντας τον αγώνα των μαρτύρων.

Στο νεκροταφείο το πλήθος επισκέφτηκε τους τάφους των Γάλλων κομμουνιστών μαρτύρων, εκείνων που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της φασιστικής κατοχής, αλλά και εκείνων που σκοτώθηκαν στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στους τάφους τους εναποτέθηκαν γαρύφαλλα. Στο τέλος της επίσκεψης, οι διαδηλωτές επισκέφτηκαν τους τάφους του Αχμέτ Καγιά και του Γιλμάζ Γκουνεΐ, επαναστατών καλλιτεχνών από την Τουρκία.

19-22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Ο μεγάλος αγώνας ενάντια στις φυλακές τύπου F και ο αγώνας των ελεύθερων κρατουμένων αποτελούν έμπνευση για τον αγώνα της ΔΠΕΑ και η τελευταία καθιέρωσε τις μέρες αυτές ως μέρες Διεθνούς Αγώνα. Ο αγώνας αυτός έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο. Από τις ΗΠΑ ως τη Ρωσία, σε πολλές χώρες οι κρατούμενοι συμμετείχαν σε απεργία πείνας αλληλεγγύης και έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου. Η συμμετοχή στην απεργία αυτή αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Το χρόνο αυτό, όσοι συμμετέχουν στην απεργία πείνας προέρχονται από διαφορετικές οργανώσεις του κόσμου: επαναστάτες, σοσιαλιστές, αναρχικοί, περιβαλλοντολόγοι, πατριώτες. Αυτοί που συμμετέχουν και το επιβεβαίωσαν και γραπτά είναι οι εξής:

Από τις ΗΠΑ: Χεράρντο Ερνάντες Νορντέλα, Ραμόν Λαμπανίνο Σαλασάρ (Λουίς Μεδίνα), Αντόνιο Γκερέρο Ροντρίγκες, Φερνάντο Γκονσάλες Γιορτ (Ρούμπεν Κάμπα), Ρενέ Γκονσάλες Σβερέρτ (γνωστοί και ως οι 5 της Κούβας), ο Αμερικανός Λεονάρ Πελτιέ,

Οι κρατούμενοι των Μαύρων Πανθήρων Μουμία Αμπού Τζαμάλ, Χαλίλ Μουντακίμ, Σουντιάτα Ακόλι, Χέρμαν Μπελ, Βερόνζα Μπάουερς, Έντ Πόιντεξτερ, Μόντο Λάνγκα, Χέρμαν Γουάλας, Αλμπερτ Γούντφοξ,

Από την οργάνωση Εν Κινήσει ο Τσαρλς Σιμς, Ντέλμπερτ, Ουίλιαμ Φίλιπς, Έντουαρντ Γκούντμαν, Τζάνετ Χάλογουεϊ, Τζανίν Φίλιπς, Ντέμπι Σιμς,

Αφροαμερικανοί κρατούμενοι που βρίσκονται στη φυλακή εδώ και 20 χρόνια και έχουν πάρει το επίθετο του ηγέτη τους Τζον ?φρικα

Ο αντιιμπεριαλιστής κρατούμενος Κάσιντυ Γουίλερ,

Ο πολιτικός κρατούμενος και αιχμάλωτος πολέμου από το Πουέρτο Ρίκο, Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα, Κάρλος Αλμπέρτο Τόρες, Χάιντι Μπελτράν Τόρες, Χοσέ Βέλες Ακόστα, Χοσέ Πέρες Γκονσάλες.

Ο κομμουνιστής κρατούμενος Ράινερ Ντίτριχ από τη Γερμανία και ο αναρχικός κρατούμενος Τόμας Μέγιερ-Φολκ.

Ο Μάρκο Καμένις, περιβαλλοντολόγος κρατούμενος από την Ελβετία.

Οι Ρεπουμπλικανοί, σοσιαλιστές, πολιτικοί κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολέμου στις ιρλανδικές φυλακές (συμμετείχαν σε απεργία πείνας αλληλεγγύης μίας ημέρας)

Στη Γαλλία αιχμάλωτοι από το PCE (r), στην Ισπανία ο αιχμάλωτος από το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Χοακίν Γκαρίδο Γκονσάλες και ο Λιβανέζος επαναστάτης Τζον Ίμπραημ Αμπντάλα, κρατούμενος εδώ και 20 χρόνια.

Στην Ισπανία, κρατούμενοι από το PCE (r), και από το GRAPO, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Μια ομάδα Βάσκων κρατουμένων που κρατούνται σε διάφορες χώρες.

Αιχμάλωτοι της Δίκης της 1ης Απρίλη στην Ιταλία, ο Ζεϊνέπ Κιλίτς και ο Ανβί Ερ.

Στην Ουκρανία, οι επαναστάτες, κομμουνιστές κρατούμενοι Αλεξάντερ Γκερασίμοβ, Μπογκντάν Ζιρτσένκο και Αντρέι Γιακοβτσένκο.

Στη Ρωσία, οι κομμουνιστές κρατούμενοι Ιγκόρ Ντανίλοβ, Αλεξάντερ Σμιρνόβ και Ιλία Ρομάνοβ.

Στη Μολδαβία, ο κομμουνιστής κρατούμενος Γιεβγκένι Κεμένοβ.

Στην Τουρκία, εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι.

Τo παραπάνω κείμενο το έστειλε έστειλε η "Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση" (επιτροπή διοργάνωσης του 5ου Διεθνούς Συμπόσιου Ενάντια στην Απομόνωση 15-18 Δεκ. 2006, ΑΣΟΕΕ)
Γράψε τα σχόλιά σου σ΄αυτό το άρθρο... (0 Σχόλια)
Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2006 )

Ξ“ΒŒΞ“οŸƒ ôçí Ξ“οŸƒΞ“Ξ…Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β·Ξ“β€•Ξ“Β±Ξ“Β§Ξ“Β£Ξ“ΒŸΞ“Κ½ ôçò

Ξ’ΞˆΞ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“Β§ & Ξ“Β˜Ξ“Β§Ξ“Ξ†Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“Βž Ξ“Β…Ξ“Β°Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Ξ‰Ξ“Β­Ξ“ΒŸΞ“Κ½
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 223 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 39493882
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.