ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Πέμπτη 08 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Oι Σκωτσέζοι απορρίπτουν νέα γήπεδα γκολφ και βίλες γι Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Γήπεδα Γκολφ - Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις
ecocrete , Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2008


Η Επιτροπή του Συμβουλίου Υποδομών του Aberdeenshire στη Σκωτία, απέρριψε τα σχέδια του Donald Trump για την κατασκευή γηπέδου του γκολφ, σε μια λωρίδα απόμερης αλλά εκπληκτικής παραλίας, η οποία αποτελεί τόπο κατοικίας για τα πιο σπάνια πουλιά της χώρας. Πρωταγωνιστής της υπόθεσης αναδείχτηκε ο αγρότης Michael Forbes μετά την άρνησή του να πουλήσει στον Trump τη φάρμα που διατηρούσε στο κέντρο της περιοχής. Μετά την απόφαση του συμβουλίου ο Forbes δήλωσε «Είμαι ευτυχής με το αποτέλεσμα. Επιτέλους, κάποιοι φαίνεται να έχουν ευαισθησίες. Ο πραγματικός στόχος ήταν να χτιστούν οι κατοικίες, και όχι μόνο γήπεδα του γκολφ».

Το σχέδιο του Trump ήταν να μετατρέψει μια τεράστια έκταση αμμόλοφων βόρεια του Aberdeen, σε πλήρες θέρετρο γκολφ, αξίας 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελούμενο από δύο γήπεδα με 18 τρύπες το καθένα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 450 δωματίων, 950 παραθεριστικές κατοικίες, 36 golf villas και 500 μεζονέτες, αξίας από 827,000 μέχρι και 2.1 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Οι επενδυτές ισχυρίζονταν ότι το έργο θα ωφελούσε την ανάπτυξη της Σκωτίας, δημιουργώντας 6000 θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τον τουρισμό. Όμως, αρκετοί κάτοικοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν αντίθετη γνώμη. Ο Σύμβουλος Alastair Ross, που στο Συμβούλιο του Aberdeenshire, εκπροσωπούσε όσους ήταν αντίθετοι στο σχέδιο, είπε: «Μικρό μόνο μέρος από τα χρήματα που θα προέκυπταν από το έργο θα παρέμεναν στην περιοχή». Οι κάτοικοι στο γειτονικό χωριό του Balmedie, χαρακτήρισαν το προτεινόμενο έργο ως «κλειστή κοινότητα» με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό κατοικιών που θα κατέστρεφαν την ήσυχη ατμόσφαιρα της περιοχής.


Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το www.golf.com
(http://www.golf.com/golf/tours_news/article/0,28136,1689330,00.html):

«Το σχέδιο του Donald Trump είχε ως στόχο να μετατραπεί σε θέρετρο του γκολφ, αξίας 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια τεράστια αμμώδης έκταση, βόρεια του Aberdeen στη Σκωτία

Οι Αρχές της Σκωτίας απορρίπτουν την κατασκευή θέρετρου από τον Trump

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ, Σκωτία. Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007, ένα συμβούλιο στη Σκωτία, απέρριψε το σχέδιο του Donald Trump, για την κατασκευή γηπέδου του γκολφ, σε μια λωρίδα απόμερης αλλά εκπληκτικής παραλίας, η οποία αποτελεί τόπο κατοικίας για τα πιο σπάνια πουλιά της χώρας.

«Ο κύριος Trump είναι συγκλονισμένος, τρομερά απογοητευμένος και αποκαρδιωμένος με αυτή την απόφαση» τόνισε ο George Sorial, Γενικός Διευθυντής της Trump International Golf Resorts «Σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμέναμε».

Έπειτα από μια έντονη αντιπαράθεση που διήρκεσε δυόμιση ώρες, η Επιτροπή του Συμβουλίου Υποδομών του Aberdeenshire, απέρριψε τα σχέδια της Trump International Golf Links, μετά από την καθοριστική ψήφο του προεδρεύοντος. Η αρχική ψηφοφορία ήταν 7-7.

Εκείνοι που ήταν αντίθετοι με την επένδυση, είπαν ότι είχαν χρέος να προστατέψουν τους αμμόλοφους στην περιοχή Menie Estate, 25 χιλιόμετρα βόρεια του Aberdeen, καθώς αποτελούν το φυσικό περιβάλλον για πουλιά όπως τα Σχοινοπούλια, οι Τσίχλες και οι Κορυδαλλοί.

Μια εβδομάδα πριν, ο Trump και ο οργανισμός τον οποίο εκπροσωπεί, ήταν ιδιαίτερα περιχαρείς, όταν το συμβούλιο της επιτροπής στην περιοχή Formartine, ενέκρινε το γήπεδο του γκολφ, μετά από μια ψηφοφορία 7-4. Όμως η ψηφοφορία της Πέμπτης παίρνει τη θέση της προηγούμενης απόφασης.

Ο Sorial, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με την Επιτροπή Υποδομών, είπε χαρακτηριστικά: «Προσωπική μου άποψη όμως είναι, ότι το πρόγραμμα Menie, έχει βαρύνουσα σημασία για τον κύριο Trump. Μόλις μίλησα μαζί του, και πραγματικά δεν μπορεί να το πιστέψει.», «Το συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη του την επιθυμία του κόσμου, και ο χαμένος της υπόθεσης τελικά είναι οι ίδιοι.». Ανέφερε ότι ο Trump, έψαχνε τώρα για εναλλακτική τοποθεσία σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ιρλανδία,

Η ψήφος ήταν το τελευταίο εμπόδιο στην τετράχρονη οδύσσεια του Trump να μετατρέψει μια τεράστια έκταση αμμόλοφων βόρεια του Aberdeen, σε πλήρες θέρετρο γκολφ, αξίας 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελούμενο από δύο γήπεδα με 18 τρύπες το καθένα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 450 δωματίων, 950 παραθεριστικές κατοικίες, 36 golf villas και 500 μεζονέτες, αξίας από 827,000 μέχρι και 2.1 εκατομμύρια δολάρια η καθεμιά.

Οι κάτοικοι στο γειτονικό χωριό του Balmedie, εναντιώθηκαν στο προτεινόμενο θέρετρο, χαρακτηρίζοντάς το ως «κλειστή κοινότητα» με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό κατοικιών που θα κατέστρεφαν την ήσυχη ατμόσφαιρα της περιοχής.

Ο Michael Forbes έγινε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, μετά την άρνησή του να πουλήσει στον Trump τη φάρμα που διατηρούσε στη κέντρο της περιοχής. Ο μεγιστάνας αποκαλούσε τη σαθρή γη με τις ετοιμόρροπες σιταποθήκες και τα εγκαταλελειμμένα γεωργικά μηχανήματα του Forbes, ως «μίασμα για τη Σκωτία».

Την Πέμπτη, ο Forbes δήλωνε: «Είμαι ευτυχής με το αποτέλεσμα. Επιτέλους, κάποιοι φαίνεται να έχουν ευαισθησίες. Ο πραγματικός στόχος ήταν να χτιστούν οι κατοικίες, και όχι μόνο γήπεδα του γκολφ.»

Ο Σύμβουλος Alastair Ross, που στο Συμβούλιο του Aberdeenshire, εκπροσωπούσε όσους ήταν αντίθετοι στο σχέδιο, είπε: «Μικρό μόνο μέρος από τα χρηματικά ποσά που θα προέκυπταν από το έργο, θα παρέμεναν στην περιοχή. Έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει μια κίνηση αντιπερισπασμού».

Οι υποστηρικτές του Trump, ισχυρίζονταν ότι το συγκεκριμένο θέρετρο θα ωφελούσε ιδιαίτερα την οικονομική ανάπτυξη της Σκωτίας, δημιουργώντας 6000 θέσεις εργασίας, αλλά και ενισχύοντας τον τουρισμό. Οι περιβαλλοντολόγοι όμως, καθώς και αρκετοί ντόπιοι, συνέχιζαν να εναντιώνονται σε αυτό το ζήτημα.

Στην περιοχή, το μήκος των παρθένων ακτών φτάνει τα 200 χιλιόμετρα και η ευημερία των κατοίκων οφείλεται στο πετρέλαιο που αντλείται στη Βόρεια Θάλασσα στο Aberdeen. Όμως τα τελευταία χρόνια, η πετρελαιοβιομηχανία, έχει σημαντική πτώση σε σχέση με τη δεκαετία του 1980, οπότε και ήκμασε.

Ο Trump μίλησε με υπερηφάνεια για τη Σκοτσέζικη καταγωγή του. Η αείμνηστη μητέρα του ήταν μια Macleod, από τη Νήσο Lewis. Ο Sorial είπε επίσης ότι ο μεγιστάνας επιθυμεί να κατασκευάσει ένα γήπεδο γκολφ στη Σκωτία, καθώς αυτή θεωρείται η πατρίδα του σπορ».

Από το www.golf.com
(http://www.golf.com/golf/tours_news/article/0,28136,1689330,00.html)

Το θέμα στους TIMESONLINE: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article2961400.ece

Αναζητήστε και στο http://en.wikipedia.org τον "Michael Forbes (farmer)"

Απόδοση στα ελληνικά από Ρ.Χ. για το ecocrete

 


... (0 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 43 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56266148
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.