ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικ. Ομάδα Ιεράπετρας Παρασκευή 02 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ιεράπετρα: Ημέρα αφιερωμένη στο ποδήλατο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας - Δράσεις
Οικολογική Ομάδα και Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρα , Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ «ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ»

Στις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, είναι η Πανευρωπαϊκή Ημέρα «Πόλεις Χωρίς Αυτοκίνητα». Η συγκεκριμένη ημέρα θεσπίσθηκε, από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο να παρακινηθούν οι πολίτες στο να χρησιμοποιούν, όσο λιγότερο γίνεται το αυτοκίνητό τους, όσο περισσότερο τις δημόσιες συγκοινωνίες και το ποδήλατο.

Στόχος μιας τέτοιας μέρας είναι να ξεκινήσει μια προσπάθεια από όλους, ώστε το αυτοκίνητο να επηρεάζει τη ζωή μας, όσο γίνεται λιγότερο.

Να βάλουμε το περπάτημα και το ποδήλατο, στη ζωή μας.

Όπως λέει και το παλιό παραδοσιακό τραγούδι «καβάλα πάν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε…» έτσι ακριβώς και εμείς, χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο. Για την ελάχιστη μετακίνησή μας παίρνουμε το αυτοκίνητο. Θέλουμε να σταθμεύουμε, ακριβώς στο σημείο που έχουμε μια εργασία.  Αν παρκάρουμε μακρύτερα και περπατήσουμε λίγο, μας κακοφαίνεται.

Αρκετοί, κυρίως νέοι, δεν έχουν ξεπεράσει το γνωστό σύνδρομο και θεωρούν το αυτοκίνητο ως μέσω επίδειξης. Μετατρέπουν τα οχήματά τους σε «αγωνιστικού τύπου», με θορυβώδεις εξατμίσεις, με σπόιλερ και αεροτομές, ενώ ορισμένοι, κινούνται στους δρόμους επικίνδυνα, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες των οχημάτων τους.  Για να μην αναφερθούμε στα θορυβώδη μηχανάκια που οι ιδιοκτήτες τους, για άγνωστους λόγους, αφαιρούν τις εργοστασιακές εξατμίσεις και τοποθετούν ειδικές εξατμίσεις για να παράγουν πολύ θόρυβο!

Σήμερα, που η τιμή των καυσίμων ολοένα και ανεβαίνει, γίνεται επιτακτικό, να παρκάρουμε το αυτοκινήτου μας και να το χρησιμοποιούμε μόνο για σοβαρούς λόγους

Στην πόλη μας, όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, που χρόνο με τον χρόνο επιδεινώνονται. Μέχρι σήμερα, έχουν ακολουθηθεί λανθασμένες λύσεις, που αντί να αποθαρρύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο, όπως γίνεται σε όλες τις σύγχρονες πόλεις, αντίθετα την τροφοδοτούν.

Χωρίς να έχει γίνει η ελάχιστη προσπάθεια, για να μειωθεί η είσοδος των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, χωρίς να έχει ριχθεί ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ενημέρωσης των συμπολιτών μας, ώστε να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους λιγότερο, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί περιφερειακοί χώροι στάθμευσης, χωρίς  δίκτυο μετακίνησης με δημοτική συγκοινωνία ή σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ από την περιφέρεια προς το κέντρο, χωρίς εκτεταμένο δίκτυο πεζόδρομων, ώστε να είναι ευχερής και ευχάριστη η κίνηση των πεζών και προς όφελος των καταστηματαρχών, χωρίς να υπάρχει  αντίτιμο στο πάρκινγκ κάτω από το Δημαρχείο αλλά και στους κεντρικούς δρόμους, σε αντίθεση με το να είναι δωρεάν η στάθμευση στο οικόπεδο του ΜΙΝΩΣ, χωρίς να έχει γίνει μια μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εντάσσει το ποδήλατο στη ζωή της πόλης και θα δίνει λύσεις στα κυκλοφοριακά προβλήματα, αφήνουμε στη τύχη το μέλλον αυτής της πόλης. 

Δεν παίρνονται οι θαρραλέες, εκείνες, αποφάσεις που θα δώσουν λύσεις. 

Η Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, διοργανώνουν, την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 Σεπτεμβρίου 2005, στην Κεντρική Πλατεία της Ιεράπετρας, με ώρα έναρξης 19:00 και λήξη 21:00, ημέρα αφιερωμένη στο ποδήλατο. Η εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει και βόλτα στην πόλη της Ιεράπετρας με ποδήλατα, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα ώστε οι συμπολίτες μας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, που είναι η Πανευρωπαϊκή Ημέρα «Πόλεις Χωρίς Αυτοκίνητα», να μην χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους, αλλά να δοκιμάσουν να κινηθούν με ποδήλατα ή και με τα πόδια.

Θεωρούμε σαν φορείς, ότι είναι ώριμο το αίτημα πολλών συμπολιτών μας, να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι στην πόλη μας. Αίτημα που έχει εγγράφως υποβληθεί στο Δήμο και περιμένουμε την θετική του απόφαση.

Η Ιεράπετρα, είναι μια πόλη στην οποία μπορεί με λίγες παρεμβάσεις να δημιουργηθεί δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Θα πρέπει άμεσα να ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο η σύνταξη σχετικής μελέτης, ώστε παράλληλα με την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που προβλέπεται να ξεκινήσει σύντομα, να δημιουργηθούν και οι ειδικές λωρίδες μέσα από τις οποίες θα κινούνται τα ποδήλατα.

Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας - Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2006 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 67 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56167854
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.