ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Περιβαλ. Σύλλογος Ρεθύμνου Παρασκευή 02 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ο φόβος της κριτικής Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου - Ρέθυμνο
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου , Πέμπτη, 24 Μάιος 2007

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου εκφράζει την λύπη του για την αναίτια επίθεση του κ. Δημάρχου κατά της αντιπροέδρου του Συλλόγου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις καταλήψεις των δημόσιων χώρων.

Πριν από την συνεδρίαση, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος κατέθεσε, για να αναγνωσθεί από τους Δημοτικούς Συμβούλους, ένα κείμενο με τις θέσεις του για τις καταλήψεις, το οποίο δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο.

Κείμενο με τις θέσεις της κατέθεσε και η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών.

Όταν δόθηκε ο λόγος στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο, η αντιπρόεδρος, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου, σχολιάζοντας την διαδικασία είπε ότι είναι σουρεαλιστική η συζήτηση στα πλαίσια ενός Δημοτικού Συμβουλίου για το αν πρέπει ή όχι, και ώς ποιο βαθμό, να εφαρμόζεται ο νόμος.

Είπε επίσης, ότι η συνεδρίαση μάλλον έγινε για να κερδιθεί χρόνος, ώστε να αναβληθούν αυτά που πρέπει να γίνουν. Αναπόφευκτη ήταν η σύγκριση με την συνεδρίαση που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο για το αν θα κλείσει ή οχι η «τυπικά κλειστή» χωματερή του Μαρουλά. Και τότε, είχε συζητηθεί το αν θα εφαρμοστεί ή όχι ο νόμος και με ποιο χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, για τις καταλήψεις των πρασιών, που ως γνωστόν,εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Πολεοδομίας, η εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού είπε είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε πολίτη να καταγγέλλει τις παρανομίες. Αυτό ακριβώς οφείλει να κάνει και η Δημοτική Αρχή για να καθαρίσει η πόλη από την πληγή των αυθαιρεσιών και των καταλήψεων.

Μια ώρα μετά από την παρέμβαση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου, ο κ. Δήμαρχος, αναίτια και απροσδόκητα, έκανε παρατήρηση στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου (από την οποία ζήτησε αμέσως συγνώμη,αναγνωρίζοντας το λάθος του). Ομως, στην συνέχεια, ο κ. Δήμαρχος προέβη σε απαξιωτικά σχόλια για τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο και την αντιπρόεδρό του. Τα σχόλια του κ. Δημάρχου πυροδότησαν καταιγισμό προσβολών, ύβρεων και απειλών κατά του Περιβαλλοντικού Συλλόγου από ορισμένους παρευρισκόμενους, προφανώς, εκπροσώπους των καταληψιών.

Κατόπιν αυτού, τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου καθώς και της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών απεχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, που περιορίστηκε να παρακολουθεί τα γεγονότα χωρίς να παρεμβαίνει.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου καταγγέλλει την συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, ο οποίος συστηματικά σε δηλώσεις του καταφέρεται με απαξιωτικά σχόλια κατά του Συλλόγου και με προσβλητικά υπονοούμενα κατά ορισμένων μελών του.

Ο κ. Δήμαρχος δείχνει με κάθε τρόπο εξαιρετικά ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις του Περιβαλλοντικού Συλλόγου, αρνούμενος το δημοκρατικό μας δικαίωμα να ασκούμε κριτική στις πράξεις και τις παραλήψεις των Αρχών. Παρά τις προσκλήσεις του για συμμετοχή των πολιτών, είναι κατάφωρες οι προσπάθειες από πλευράς του να φιμωθούν οι φωνές της κριτικής. Με προσωπικές επιθέσεις, αποφεύγει να συζητήσει επι της ουσίας.

Ο κ. Δήμαρχος δεν αντέχει την παραμικρή αντιπαράθεση, χάνει εύκολα την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε συμπεριφορές που, πρωτίστως, πλήττουν το κύρος του θεσμού που υπηρετεί.

Η πολεμική κατά του Περιβαλλοντικού Συλλόγου δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου έχει μια μακρά και σημαντική ιστορία αγώνων και παρεμβάσεων σε περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου.

Για τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο, η παρέμβαση σε θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής είναι υποχρέωση που απορρέει από το καταστατικό του.

Το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου είναι μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων «ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ» (www.ecocrete.gr, )
Μέλος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος
Μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων «ΠΑΝΔΟΙΚΟ» (και μέσω αυτού, μέλος του Ευρωπαϊκού γραφείου Περιβάλλοντος και του MED. FORUM).


Υστερόγραφο:

Με όλο τον σεβασμό, επισημαίνουμε στον κ. Δήμαρχο ότι ο Σύλλογός μας ονομάζεται «Περιβαλλοντικός» και όχι «Περιβαλλοντολογικός όπως συνηθίζει να τον αποκαλεί.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 71 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56167889
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.