ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Επιτροπή Λαγκάδας Τετάρτη 31 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ανοικτή επιστολή των κατοίκων της Λαγκάδας Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Δελτία Τύπου
Επιτροπή Λαγκάδας , Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2005

Ανοικτή επιστολή των κατοίκων της Λαγκάδας

Έκπληκτοι παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις συζητήσεις που γίνονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το φράγμα Αποσελέμη και τα όσα υποστηρίζει σ' αυτές ο νομάρχης Ηρακλέιου κ. Δημήτρης Σαρρής.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής των κατοίκων της Λαγκάδας κατά του φράγματος, ο νομάρχης Ηρακλείου είχε αναλάβει τη δέσμευση, με πρωτοβουλία του, να διοργανωθεί σύσκεψη στην οποία θα εκαλούντο εκπρόσωποι όλων των επιστημονικών απόψεων προκείμένου να διαμορφώσει γνώμη σε ότι αφορά στην σκοπιμότητα του συγκεκριμένου έργου.

Είχε δεσμευτεί μάλιστα ότι σε περίπτωση που οι επιστήμονες που τάσσονται κατά του έργου παρουσιάσουν ακράδαντα στοιχεία, τότε θα ηγηθεί ο ίδιος του αγώνα για την ματαίωση του έργου.

Μετά τα όσα συζητήσαμε στο γραφείο του κ. νομάρχη, μείναμε άναυδοι όταν δύο ημέρες αργότερα (και αφού προηγήθηκε πρόσκληση συννενόησής του με τον υφυπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Θ. Ξανθόπουλο) ακούσαμε τον κ. Σαρρή να δηλώνει από ραδιοφώνου ότι στην συγκεκριμένη σύσκεψη δεν τίθεται θέμα για σκοπιμότητα κατασκευής του έργου αλλά με ποιό τρόπο "θα θεραπευτούν όποιες αρνητικές επιπτώσεις σημειωθούν στην περιοχή".

Επειδή θεωρούμε δεδομένο ότι ο κ. νομάρχης δεν έχει διάθεση να εμπάιξει τους κατοίκους της Λαγκάδας, μπορεί να μας εξηγήσει τι μεσολάβησε ώστε να αθετήσει τη μεταξύ μας συμφωνία;

Αυτή η στροφή του κ. νομάρχη μας ανησυχεί έντονα και μας θυμίζει ανάλογη σύσκεψη - παρωδία που είχε εμπνευστεί ο ίδιος το 2003 στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. χωρίς να κληθούν οι επιστήμονες που διαφωνούν στο έργο όπως ισχυρίζεται σήμερα. Στη σύσκεψη αυτή και από τον επιστημονικό μονόλογο των ακριβοπληρωμένων μελετητών του έργου προέκυψε ότι τελικά το φράγμα θα συγκεντώσει πολύ λιγότερες ποσότητες νερού απ' ότι αρχικά είχε προβλεφθεί, κάτι που εμείς υποστηρίζαμε από την αρχή. Γιατί δεν ανησύχησε από τότε ο κ. νομάρχης; Αλήθεια τί έκανε μέχρι σήμερα για να ενημερωθεί;

Έκτοτε όμως προέκυψαν και άλλα σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα του έργου. Ενδεικτικά αναφέρουμε την μελέτη του Ι.Γ.Μ.Ε. που αποδεικνύει ότι με την ενδεχόμενη κατασκευή του κινδυνεύουν να στερέψουν σημαντικές γεωτρήσεις και άλλες πηγές υδροληψίας πολλών περιοχών όπως των Δήμων Μαλλίων, Χερσονήσου, Γουβών, Καστελλίου, Θραψανού, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου. Αλήθεια τί έκανε ο κ. νομάρχης για να ενημερωθεί και γιατί προσπερνά αυτό το σοβαρό θέμα;

Δεν έχει προβληματίσει την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου το γεγονός ότι κανένα Πανεπιστήμιο της χώρας δεν έχει ταχθεί υπέρ της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου; Οι μόνοι επιστήμονες που στηρίζουν την κατασκευή του είναι οι μελετητές που έχουν φυσικά οικονομική σχέση με το έργο.

Εμείς θα περιμέναμε από τον αιρετό άρχοντα του νομού να ενημερωθεί επιτέλους σε βάθος, ως οφείλει να πράξει, και όχι να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την καλόπιστη συνάντησή του με τους κατοίκους της περιοχής.

Σε τέτοιες μεθοδεύσεις, οι κάτοικοι της Λαγκάδας, απλά εκφράζουν τη λύπη τους και δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να προστατεύσουν τον τόπο τους από άσκοπα έργα με το ψευτοδίλημα "να μη χαθούν τα λεφτά".

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

... (0 )
Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2005 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 78 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58187753
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.