ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 02 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Ενέργεια
Αριστείδης Π. , Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2012

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8 το βράδυ, το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ στο Ηράκλειο μαζί με την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, διοργανώνουν μουσική εκδήλωση στο κηποθέατρο Καζαντζάκη, για να ενημερωθούν οι πολίτες και για να στηριχθεί οικονομικά ο δικαστικός αγώνας που έχει ξεκινήσει για την ακύρωση των έργων βιομηχανικών ΑΠΕ, που προωθούνται μέσω του αντισυνταγματικού νόμου για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων, γνωστού ως fast track.Οι προγραμματιζόμενες επενδύσεις β-ΑΠΕ σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη, ξεπερνούν κάθε φαντασία σε αριθμό και μέγεθος. Τα έργα fast track στην Κρήτη ξεπερνούν σε ισχύ τα 2.150 MW, ενώ υπάρχουν αιτήσεις και άδειες παραγωγής για άλλα 4.500 MW, όταν η ισχύς των τριών εργοστασίων ενέργειας της Κρήτης είναι συνολικά 800 MW και οι ανάγκες του νησιού δεν ξεπερνούν στο μέγιστο της κατανάλωσης κατά τη θερινή περιοδο τα 720 ΜW!


Θέλουν ουσιαστικά δηλαδή να εγκαταστήσουν μόνο με τα έργα που εντάχθηκαν στο fast track, σε 69 βουνοκορφές, αιολικούς σταθμούς με 786 ανεμογεννήτριες, πολύ μεγαλύτερες απΆ αυτές που έχουμε δει μέχρι σήμερα κι ένα ηλιοθερμικό εργοστάσιο 3.000 στρεμμάτων, σΆ ένα οροπέδιο στη Σητεία. Για να υλοποιηθούν αυτοί οι σταθμοί, θα χρειαστεί να ανοιχτούν χιλιόμετρα νέων δρόμων πρόσβασης μεγάλου πλάτους στα βουνά και να εγκατασταθούν νέα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας με εκατοντάδες πυλώνες. Οι ίδιες οι εταιρείες δεσμεύονται να συνδέσουν τους αιολικούς σταθμούς «με ανεξάρτητη διασύνδεση υψηλής τάσης στο Σύστημα της ηπειρωτικής χώρας» με δύο υποβρύχια καλώδια, που θα ανοίξουν το δρόμο για επιπλέον εγκαταστάσεις β-ΑΠΕ σε όποια ελεύθερη βουνοκορφή και πεδιάδα έχει απομείνει.

Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται θα εξάγεται, αφού σήμερα η Κρήτη με εγκατεστημένη ισχύ περίπου 230 MW σε ΑΠΕ, που συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας κατά 20%, έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες του δικτύου της να δεχθεί άλλα έργα ΑΠΕ.

Η εγκατάσταση αυτών των έργων δε λαμβάνει υπόψη τις τοπικές κοινωνίες και τις πραγματικές ενεργειακές τους ανάγκες, δεν αναστέλλει την προοπτική για εγκατάσταση νέων μονάδων φυσικού αερίου και την εξόρυξη υδρογονανθράκων, ούτε δεσμεύεται να θέσει εκτός λειτουργίας καμιά θερμική μονάδα στο νησί.

Πρόκειται για ένα σχεδιασμό που καταστρατηγεί κάθε διεθνή κανόνα δικαίου για την προστασία του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, εκτοπίζει τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες, πλήττει ανεπανόρθωτα τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, στερεί οικονομικούς πόρους από όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας, αφού επιδοτείται και χρηματοδοτείται κατά προτεραιότητα, ενώ δεν δημιουργεί, αλλά αντίθετα καταργεί υπάρχουσες και μελλοντικές θέσεις εργασίας στον παραγκωνισμένο πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό υπαίθρου!

Στο σχεδιασμό αυτό, που τον πληρώνουμε πολύ ακριβά και μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος και θα τον πληρώσουμε ακόμα ακριβότερα εμείς και οι επόμενες γενιές, αντιπαραθέτουμε την αγάπη μας για τον τόπο, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Δεν θα επιτρέψουμε να ισοπεδωθούν τα βουνά μας και να καταστραφούν πανάρχαια μονοπάτια, σπήλαια, βιότοποι εξαιρετικής ομορφιάς και μοναδικά οικοσυστήματα. Δε θα επιτρέψουμε ο ήλιος, ο αέρας και το νερό από κοινωνικά αγαθά να μετατραπούν σε αντικείμενα άγριας λεηλασίας.

Φτάνει ως εδώ! Αρκετές είναι οι πληγές του νησιού από την άναρχη ανάπτυξη των προηγούμενων δεκαετιών της αρπαχτής και του παραγοντισμού.

Ας προστατεύσουμε την Κρήτη, ας σχεδιάσουμε ένα άλλο μέλλον που δε θα μας κάνει ξένους στον τόπο μας, που δε θα μας διώχνει από τον τόπο μας.

Εκείνοι κάνουν τον αέρα χρήμα, εμείς τον κάνουμε μουσική, για να μείνουμε στον τόπο μας!

Στην εκδήλωση συμμετέχουν αφιλοκερδώς, και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό, καταξιωμένοι δεξιοτέχνες της κρητικής μουσικής.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ β-ΑΠΕ – Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

... (0 )
Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2012 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 79 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58195634
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.